Ze willen hun relatie nog geen label geven. Of relatie, tja… is het dat wel? ‘Vriendje-vriendinnetje’ is wat kinderachtig, ‘partners’ voelt zo zwaar en het is eigenlijk wel wat meer dan ‘friends with benefits’.  Dan maar geen label dus. Zo draaien ze al maanden heen om het definiëren van wat ze nu eigenlijk zijn, zo samen.

Het gevolg? Vooral veel onduidelijkheid.

Want welke regels gelden er? Ga je elkaars vrienden en familie ontmoeten als je nog niet zeker weet ‘wat’ het nu precies is dat er tussen jou en je (nog niet officieel zo benoemde) partner gaande is? Hoe vaak zie of spreek je elkaar? Wie vertel je er eigenlijk over?

Eigenlijk is er geen probleem. De twee mensen vinden elkaar leuk en brengen graag tijd met elkaar door. Maar toch is er iets dat ze tegenhoudt. De één wil de ander niet afschrikken door het plakken van een label en vice versa.

Als buitenstaander vind ik het er vooral onhandig uitzien, deze ongedefinieerde situatie.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet van mening dat je relaties perse een label moet geven. Als je daar geen zin in hebt, moet je het vooral niet doen.

Maar wat ik meen te zien is dat deze twee leuke mensen zich laten weerhouden door gedachten. Een heleboel gedachten. Over wat de ander wel niet zal denken, over te snel of te langzaam gaan en over de gevolgen van een label en je openstellen. Er zijn geen labels, maar het gevolg is niet meer vrijheid. Alleen maar meer gedachten.

Die gedachten bepalen een hele realiteit waarin een bepaald label er wel of niet mag zijn. En dat terwijl er feitelijk helemaal geen verschil is tussen al die relatie-labels. Ze voelen anders door de gedachten die we er als mensen over hebben, maar verder brengt zo’n label geen gevolgen met zich mee. Tenzij het toevallig een relatie-label is waar een contract bij hoort. Maar zelfs dan geldt nog dat hoe het voelt compleet bepaald wordt door hoe je erover denkt. 😉

Dat wetende, kan ik het niet helpen me af te vragen wat er zou gebeuren als de twee mensen hun gedachten konden loslaten. Want ik vermoed dat er de ruimte zou ontstaan om meer van elkaar te kunnen genieten. In vrijheid. Met of zonder labels.

Zijn er dingen in jouw leven waar jij je laat tegenhouden door je gedachten?

Share This