Ervaringen van klanten

Wat onze training en coaching je kan opleveren

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!!

Manja de Jagher

Na bijna 15 jaar slaapmedicatie gebruikt te hebben, slaap ik inmiddels vanaf de 3 daagse helemaal zonder! Heerlijk! Geeft een enorm gevoel van vrijheid!

Ronald van Burgsteeden

Maartje vertelt hoe inzicht in de 3 principes haar angststoornis en depressie deed oplossen

5 minuten versie

Volledige interview

Ik deed mee aan de Shiftdag in het kader van ontwarring van alle gedachtenspinsels. Het was een heel fijne dag. Heb veel meer (innerlijke) rust gekregen. Mijn basis was angst en dat is weg. Daarnaast ben ik minder snel in de stress en maak ik mij niet meer druk om van alles en nog wat. Lekker makkelijk leven zeg maar. 🙂

Bernita

Ik was al langer (redelijk solistisch) geïnteresseerd in en ‘bezig’ met spirituele praktijken en stromingen. Vooral in de vorm van mindfulness en boeddhisme. Eind vorig jaar kwam ik ‘toevallig’ via internet in aanraking met de 3P. Na enig Googelen kwam ik snel terecht bij Shift Academy. Wat mij gelijk opviel was de eenvoud en directheid van de 3P als paradigma. En de integere, ‘down to earth’ menselijke wijze waarop het wordt uitgedragen.

Op de een of andere manier had ik mezelf vastgezet. Zat toch weer veel in mijn hoofd, wist niet wat ik (nog) kon met mijn angstige gevoelens en ‘moeten’ drang. Intuïtief en deels bewust voelde ik dat er een samenhang in zat en dat het samen met anderen volgen van de 3PPO opleiding mij zeker verder zou kunnen helpen.

De opleiding is mij uitstekend bevallen! Door de inrichting van de opleiding werd 3P als ‘vanzelf’ onderdeel van mijn dagelijks leven. Het groepsgebeuren was belangrijk om op een andere manier te kunnen reflecteren op mijn ‘nu-zijn’ en bracht mij nieuwe inzichten door het horen van andersmans/vrouws verhalen. De een op een mentoring sessies met Angela en Linda gaven me veel energie en leiden tot verfrissende en verrassende perspectiefverschuivingen. Last but not least vond ik de presentie van Linda en Angela hartverwarmend en stimulerend. Ze ‘doen’ wat ze ‘zeggen’!

De opleiding heeft me veel gebracht. Sterker nog, die ‘beweging’ stopt niet! Persoonlijk voel ik me vrijer, blijer, luchtiger, liefdevoller. Er is zoveel minder ‘moeten’ in mijn leven gekomen. En daarmee meer ruimte, creativiteit en enthousiasme. Als je eenmaal ‘deze kant’ uitkijkt, ontsluieren zich steeds meer gebieden. Het is daarmee voor mij een spannende reis geworden!

Ben nieuwsgierig naar de vraag hoe de opleiding voor mij nu (nog meer) vorm gaat krijgen richting coaching en huidige werk. Er broeit iets … 😉

Ronald de Goede

Ik deed mee aan de driedaagse omdat ik de behoefte had aan meer verdieping en grounding. Het was een fijne ervaring en lekker om me drie dagen achter elkaar te verdiepen in de 3 Principes. 

Na de driedaagse besefte ik me dat het leven niets meer en niets minder is dan gewoon van moment tot moment het allemaal beleven. Soms gaat dat in een stroomversnelling, smooth en licht, soms met veel gegrom en moeizaam. 

Is dat alles? Ja, dat is het gewoon en daar hoef ik niks voor te doen of te laten. Ontnuchterend en bevrijdend. 

Annet Karsten

Het thema ‘Rust & Ruimte’ sprak me aan en dus besloot ik naar de Shiftdag te komen. Het was heel leuk om mee te doen en een dag met jullie en de andere deelnemers bezig te zijn over dat onderwerp.

Hoe het me is vergaan? Ik merk dat ik luchtiger tegen het leven aankijk en sneller stop met mijn ‘gedachtentreintjes’ waardoor ik meer in het nu lijk te zijn. Ik ben minder geïnteresseerd in alle kennis die ik op wil doen, maar kijk en luister wel naar jullie opnames om de 3 principes levend te houden. Verder onderzoek daarvan vind ik leuk om te doen, vandaar mijn inschrijving voor een driedaagse later in het jaar.

Wilbert Houweling

Ik verdiep me al langer in de 3P’s en was zodoende ook terecht gekomen bij de podcasts van de Slagersdochters. Ik was op zoek naar extra verdieping en heb me daarom aangemeld voor een Shiftdag. Ik heb daarbij gekozen voor een Shiftdag met het thema ‘Leven zonder angst’, omdat ik hier in het bijzonder mee worstel in het dagelijks leven. 

Ik vond de Shiftdag ontzettend fijn. Angela en Linda wijzen met mooie anekdotes, metaforen en veel humor in de richting van de 3P’s en hoe onze menselijke ervaring nu echt tot stand komt. Juist omdat je op zo’n dag echt de tijd neemt om er samen naar te kijken, voelde ik dat het beter leek binnen te komen. Wat ik heel prettig vond was de ontspannen sfeer waarop dit gebeurde. Ook de gesprekken met de andere deelnemers vond ik echt van meerwaarde. 

Door te blijven lezen en in gesprek te gaan over de 3P’s, bijvoorbeeld op de Slagersdochters Koffiecorner, blijft het meer leven en houd ik het inzicht meer vast, zo voelt het. Als ik merk dat ik het even kwijt ben, duik ik gewoon in een lezing, blog of podcast en vaak zie ik het dan weer: “oh ja, zo zat het, ik moest er gewoon even aan herinnerd worden”.

Kristel Zijlstra

Het was een interessante dag, gezellig, heel ongedwongen. Tijdens de shiftdag voelde ik spanning. Er was iets geraakt. Alsof ik op de rand van een klif stond, maar niet durfde te springen. Zo simpel kon het toch niet zijn? Je gewoon laten vallen… Het voelde als het verlies van controle. Maar de controle waarover eigenlijk? Het heeft me op een ander paadje gebracht. Als ik mezelf nu betrap op bepaalde gedachtes, kan ik daar minder gespannen over zijn.

Anniek Damen

Ik deed mee aan de Shiftdag als folluw-up na de driedaagse Dieper inzicht. Het was een verdere verdieping op een fijne, ontspannen manier. Met humor en lichtheid, al was het soms wel confronterend. 

Na de Shiftdag en de driedaagse kan ik makkelijker gevoelens en gedachten er laten zijn zonder iets te willen fixen. En ik kan ook wat makkelijker oude verhalen over wat ik in het verleden heb meegemaakt doorzien voor wat ze zijn: een verhaal dat eigenlijk geen relatie heeft met het huidige moment.

Willem Verhagen

Ik zocht al enige tijd in deze richting en wilde graag eens een Shiftdag meemaken. Er is door de dag veel veranderd. 

Op de dag zelf zag ik dat ik tot die tijd geprobeerd had controle te krijgen over mijn innerlijk(e reacties). Na deze dag zag ik dat er niets gecontroleerd hoeft te worden. Dat ik bang was voor mijn eigen reacties/reageren. Dat er zoveel geloof/idee/overtuiging zat onder mijn reacties. Nu is er (meer) nieuwsgierigheid naar wat er gebeurt in mezelf. Ik durf (bijna;-)) alles te voelen en heb ook ontdekt dat elk gevoel voorbijgaat. 

Vervolgens ging het snel: als ik nu een gevoel of gewaarwording opmerk volg ik die met interesse. Ook zie ik hoe ik dit vroeger koppelde aan (oude, bekende) verhalen. Dat gebeurt minder, ik zie het sneller. 

Het gevolg is meer levensruimte, ik vind mezelf aardiger, of eigenlijk: ik hoor er meer bij. Ik slaap beter, ervaar minder gedoe, ben meer ontspannen, minder bang, heb een opener blik naar anderen, minder oordeel. Ik zie het nu in anderen ook gebeuren, dat geworstel,  en ach, dat maakt me mild. Een van de grootste veranderingen vind ik toch wel dat het eigenlijk zo vanzelf gaat,  deze ont-wikkeling.

Nelien van Doorn

Ik had van de 3P’s gehoord en de eenvoud ervan trok me aan. Op het moment dat ik me aanmeldde voor de Shiftdag ervaarde ik veel onrust en het leek me een mooie manier om hier eens vanuit de 3P’s naar te kijken.

Het was een heerlijke dag. Ik vond het zelfs te kort en voelde sterk de behoefte om er veel dieper in te zakken. Ik wilde graag de omvang en impact ervan verder verkennen.

Want het geeft rust, maakt lichter. Je hoeft namelijk niets te veranderen aan het moment wat je beleeft. Het is wonderlijk te zien wat het effect van ons denken op ons heeft en wat er gebeurt als je inziet dat dat denken niets persoonlijks is, een wolkje dat voorbij drijft. Ik voel me lichter en kan makkelijker uit de ‘piekerstand’. Problemen zijn ineens een stuk minder groot. Zodra ik me realiseer dat ik ergens in geloof en dat dat zorgt voor de wrijving, het ongemak valt het grotendeels al weg. Het is vaak niet zo interessant meer om er in dezelfde overtuiging achter aan te hollen.

Saar Meesters-Holst

Ik wilde meedoen aan een Shiftdag om de Slagersdochters in levende lijven te ontmoeten en kennis te maken met het mijmeren over concepten aan de hand van de 3 Principes. De dag was een cadeau. Het was ontspannen, vrolijk en inspirerend. Echt een super dag, waardoor ik mijn leven als lichter en speelser ervaar.

Edith Slop-Zentveld

Al lange tijd volg ik jullie podcasts en andere info. Ik blijf erg geïnteresseerd in de materie en wilde wel eens een dagje ondergedompeld worden.

Ik heb de Shiftdag ervaren als een heel bijzondere dag. Het trof me hoe diep je in je (oude) patronen zit en niet eens in de gaten hebt dat je erin zit of stapt.

Jacqueline Goedhart

Ik was geïnteresseerd om meer te weten te komen over de 3 Principes. De driedaagse heb ik als heel positief ervaren. De eerste dag was het even wennen, want ik merkte hoe lastig ik het vind om me los te maken van mijn bestaande concepten. Dag twee en drie waren heerlijk, omdat ik ‘erin kwam’ en mijn blik op de (mijn) menselijke ervaring ruimer werd. De dagen en weken erna begon ik meer rust en gemak te ervaren.

Dat diepere inzicht heeft ervoor gezorgd dat ik relaxter in het leven sta. Het maakt dat ik dingen meer zie voor wat ze zijn, zonder een mening of oordeel. Ik ervaar het als een gevoel van vertrouwen dat het goed is – wat ‘het’ dan ook is.

Michael Meesters

De Shiftdag was geweldig, maar ik had ook niet anders verwacht. 🙂 Door een volledige dag ‘weg te zakken’ in de 3 Principes ga je echt een laag dieper. En dus besef ik me na de dag nog meer dat het ‘aardepakje’ dat om me heen zit maar een dunne laag is. Het gaf me nog meer vertrouwen dat ik niet in m’n uppie alles hoef te sturen.

Nathalie Nijboer

Had al wat gelezen over de 3P’s en wilde daar meer over weten. Ik had regelmatig een ontevreden gevoel en wilde daar iets mee, dus deed ik me aan de driedaagse.

Ik vond het heel fijn om dieper op de 3P’s in te gaan en van verschillende deelnemers hun input te horen. Als je snapt hoe een ervaring tot stand komt valt er heel wat belast weg.

Mijn inzicht is dieper geworden en ik ervaar meer kalmte en vertrouwen. Mijn angst voor bepaalde situaties is verminderd of weg. Ik vind dat het leven makkelijker is geworden. Veel lichter in alle opzichten. Ik geniet van wat er IS.

De driedaagse is geweldig om een betere grounding te krijgen. Er is ruimte om je eigen issues aan de orde te stellen in een heel professionele omgeving. Alle lof voor Angela en Linda!

Kaarina Klijn

Ik deed mee aan de Shiftdag omdat het thema (burn-out) me erg aansprak. Mede door het verdiepen in de 3 P’s en het luisteren naar de wekelijkse podcast gaat het na 2 jaar eindelijk een beetje beter met mij. Het leek me fijn om eens met andere mensen en met de Slagersdochters ‘live’  hierover te praten.

En wat was het een geweldige dag! Ik spreek nooit met andere mensen over de 3P’s en ik vond het een mooie gelegenheid om te oefenen om er mijn eigen woorden aan te geven. Best spannend ook.

Na de Shiftdag ‘relativeer’ ik veel meer de gebeurtenissen in mijn omgeving, kijk er anders naar!

Arja Broere

Ik was nieuwsgierig geworden naar hoe het is om nog dieper in het 3P ‘moeras’ weg te zakken en de eerdere Shiftdagen die ik volgde smaakte naar meer. Daarom deed ik mee aan de driedaagse. Tijdens de dagen voelde het soms nog wel vaag, maar daarna ervoer ik de mensen om me heen opeens als aardiger, relaxter en liever. Ook ‘dwarrel’ ik meer door het leven.

Het voelt alsof mijn inzicht in de 3 Principes verdiept is. Ik ervaar meer rust en begrip en mijn (familie)relaties zijn verbeterd (pubers zijn opeens geweldig! :-)). Ook slaap ik beter, leef ik relaxter en heb ik meer lol.

Daphne

“Het belangrijkste vind ik die zuiverheid van jullie twee.”

Natasja Hoogenboom

Nadat ik onverwachts met Shift Academy in aanraking kwam en een blog had gelezen werd ik nieuwsgierig. Zou dit dan de opleiding zijn die aansloot op mijn wens om te coachen vanuit een ander paradigma? Vanuit hoe ons menselijke ervaring werkt en wie wij ten diepste zijn. En niet zoals ik geleerd had tijdens mijn NLP  en kindercoach opleiding (en wat niet meer bij me paste), het veranderen van gedachten en het veranderen van gedrag. Maar kijken wat er ten grondslag ligt aan gedachten en gedrag.

Door in gesprek te gaan met Linda en Angela, die mij telkens wezen op de werking van de 3 Principes en de dagen met de groep die maar weer eens toonden dat we allemaal onderhevig zijn aan die 3P’s, was het een heerlijk, liefdevol jaar met verdiepende “eigen” inzichten.

En dit laat mij steeds vrijer bewegen en heeft mij woorden gegeven waardoor ook ik weer wil gaan coachen.

Sandra Verboom

“Een jaar je hierin verdiepen is life changing. Het geeft enorme vrijheid, ook voor de mensen die ik begeleid.”

Ria Duinker

Ik ben altijd een persoonlijke ontwikkelingsjunkie geweest. Ik was  altijd op zoek naar meer inzichten en technieken om van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen. Dat gaf me een prettig gevoel van controle en het hielp ook echt. Alleen kwam er nooit een einde aan de zoektocht. Jammer genoeg kon geen enkele methode mij definitief bevrijden van onrustige of onzekere emoties. En dan ging ik weer op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht. Tot ik stuitte op de 3 principes. Ineens kwam er een einde aan dat jachtige zoeken. Hoe meer ik me er in verdiepte, hoe meer ontspanning en vrijheid ik begon te ervaren. Zonder dat ik daar verder iets voor hoefde te doen. Dat smaakte naar meer! Toen ik hoorde dat er een 3 principes opleiding startte in Nederland, heb ik me dan ook meteen ingeschreven. Daar heb ik geen dag spijt van gehad. Door regelmatig met Linda & Andela en de andere deelnemers in de 3 principes te duiken, ontdekte ik telkens weer nieuwe niveaus van ontspanning, moeiteloosheid en vrijheid. Ik zoek niet langer naar controle, maar geef me met vertrouwen over aan de stroom van het leven. De opleiding bracht dat proces in een stoomversnelling. En inspireerde me om meteen maar mijn eigen boek te schrijven over de 3 principes. Hoe cool is dat! Dankjewel, Linda & Angela!
Eline Sluys

Ik volg de Slagersdochters al een tijdje en merk dat het goed is om een vinger aan de pols te houden zodat het inzicht niet verwaterd. Ook de theatervoorstelling draagt daar aan bij op een hele leuke manier.

De praktijk is dat je iedere keer weer iets oppikt en nieuwe inzichten vergaart en dus een extra stapje kunt maken. Daardoor groei ik nog steeds. Meer inzicht geeft meer ontspanning, minder gedoe om niets, meer leven.

Anja Fleuren

Ik geniet zeer van jullie en mijn leven is makkelijker en leuker geworden door jullie en 3P, waarvoor veel dank!

Tineke van Vugt

Samen hebben we ons drie dagen ondergedompeld in de drie principes.  Praten over wat eigenlijk niet in woorden te vatten is. Er waren veel sprankjes van inzicht, herkenning en loslaten in het weten dat we al één zijn! Daarbij Helemaal oké zijn, de universele liefde, deze energie die altijd aanwezig is.

Angela en Linda hebben ons wegwijs gemaakt in deze universele principes, aan de hand van vragen, stormen, mooie scènes en gedachtenbomen zelfs! De wankele brug was een mooie metafoor om te zien dat er basis en vertrouwen mag zijn.

Wat een vrijheid en lichtheid geeft dat!“

Marjolein van Velsen

Het was een superfijne dag in een ontspannen omgeving, met fijne groep waarin ik me op mijn gemak voelde, en het was hartstikke leuk om jullie een keer live mee te maken. Wat het me in ieder geval heeft gebracht is meer inzicht hoe de 3 principes werken, echt een dieper inzicht dan ik tot nu toe had. Jullie “duo presentatie” is echt een toegevoegde waarde omdat jullie elkaar zo goed aanvullen en beiden ook weer andere dingen zeggen. En niet te vergeten is humor toch ook wel fijn omdat het er voor zorgt dat het allemaal niet te zwaar wordt, want de meeste mensen hebben toch issues die niet zo luchtig zijn..
Al met al geniet ik vandaag van het zen gevoel en ben nog enthousiaster geworden om er meer mee bezig te zijn.
Anneli

Hartstikke bedankt voor de cursus! Iedere week zijn er stappen gezet, mijn e-book is ineens geschreven en het borrelt van de ideeën. De video’s over twijfel en onzekerheid zijn geweldig.  Wat fijn dat je niets extra’s hoeft te doen of bereiken, enkel te zien!

Bionda Bosma

Een operatie en het herstel daarna waren voor mij 100% makkelijker te dragen nu ik het inzicht had dat het niet om mij in mijn ‘aardepakje’ zoals Angela altijd zo mooi zegt, gaat.

Er was ongemak, zeker, en pijn. Maar GEEN verzet, GEEN verdriet, GEEN gemopper. Ik kon het laten voor wat het was. Het simpelweg laten ZIJN.

En nu ik net ontslagen ben, werd het me nog veel duidelijker wat deze inzichten betekenen voor mijn welzijn (en dat van mijn geliefde en kinderen).

Verdrietig, zeker. Soms boosheid en In de war, nou en of. Maar ook de herkenning dat ik nu gelukkig wil zijn, leven, en IK BEN NIET BANG. Nou, dat is een hele ommezwaai kan ik jullie verzekeren.

Anoniem

Fijne Podcast.

Ik volg al een poosje Angela en Linda in deze Podcast. Het mechanisme van de drie principes beginnen langzaam bij mij door te dringen.

De dames hebben fijne stemmen om naar te luisteren en er is veel humor in hun gesprekken!

Linda Berg

In gesprek spreken de slagersdochters direct naar inzicht wat ergens herkend wordt en dan weer naar de voorgrond komt. Oud misverstand van wie ik ben verdwijnt en de vruchten van het besef van eenheid weer te plukken in mijn ervaring van het leven. Ik ben heel dankbaar voor dit inzicht wat deze dames zo helder weten en heel intuitief overbrengen. Intuitief en daardoor zo goed afgestemd. Gedetailleerd denken wordt een simpel ‘zijn’ na dit besef, heel veel dank!

Nicky P.

Deelnemer Shiftdag

Mijn man vindt me evenwichtiger na de driedaagse.

Corine Wessel

Deed mee aan de driedaagse Dieper Inzicht

Ja, dat waren fijne dagen. Er zijn zeker dingen makkelijker geworden, bijvoorbeeld het viel met opeens op dat ik me deze winter veel minder bezig hield met het korter worden van de dagen en in het donker van en naar het werk rijden, waar ik andere jaren de dagen aftelde tot 21 dec, was het nu gewoon zoals het was. Ik merk ook dat ik sinds de 3P’s minder nadenk over keuzes, ik zie het wel op dat moment wat ik doe.

Margreet Teelken, huisarts

Deed mee aan de driedaagse Dieper Inzicht

En of er dingen zijn veranderd, althans toch in mijn hoofd :-). Die ‘special effect department’ doet nog steeds zijn werk, net zoals voorheen maar ik ervaar het resultaat ervan heel anders. ik neem mijn gedachten (en die van anderen) veel minder serieus. Dat maakt het leven in mijn beleving veel eenvoudiger. Ik ben rustiger, no-nonsense geaard en voel me dichter bij mezelf zonder mezelf (of anderen) iets te moeten bewijzen. Ik werk nochtans (nog) meer dan voorheen, maak lange dagen, zit vol ideeën maar werk veel efficiënter, minder ‘beladen’ waardoor ik meer energie overhoud.

Tegenwoordig vergelijk ik mezelf met een gsm, daar staan (ook) vaak veel te veel apps op… het was tijd voor een reset: terug naar de standaardinstelling. Heerlijk om geen onnodige meldingen te krijgen van apps die er niet toe doen… 😀

Aline Aelberts

Komt uit België en deed mee aan de driedaagse Dieper Inzicht

Hier heb je écht wat aan!
Luister sinds januari dit jaar, en voor mij is dit het inzicht der inzichten. Niet ploeteren of worstelen, maar de juiste kant opkijken, dat is alles.
Severine

Ik ben gister begonnen met jullie podcasts te beluisteren en wat een mind-blowing uitspraken zeg!

Vanessa

Na jaren zoeken en lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kwam ik via een collega in aanraking met de Slagersdochters. Podcasts om te luisteren, het mag makkelijk. En stukje bij beetje sijpelen de 3P’s mijn leven in. Soms voel ik het, soms ploeter ik. Maar het luisteren naar deze podcasts brengt me weer terug in hoe makkelijk het mag. Sinds kort kijk ik ook naar de radioshows omdat ik member ben geworden in de ShiftAcademy. Wordt het nog leuker van!

Iris

Het lijkt alsof ik uit een volle trommel was op 800 toeren centrifuge stand gehaald ben…

W.

Lieve Linda en Angela,

Met heel veel plezier heb ik jullie online training  ‘Moeiteloos leven’ gevolgd. Ik ben al enige tijd bezig met non-dualiteit/ advaita maar heb door de cursus weer veel meer inzicht hierin gekregen. Ik vind de 3 principes een supermooie metafoor! De filmpjes vind ik heel helder en begrijpelijk en ga ik zeker nog vaker terugkijken. Ik heb  gemerkt heb dat het fijn  is om ermee bezig te blijven (omdat het in het dagelijks leven  bij mij toch vaak weer wegzakt) en dat het ook fijn is om af en toe weer op een hele basale uitleg terug te kunnen vallen. De kennismaking met de community vond ik ook erg leuk en inspirerend. Wat een schat aan  mooie gesprekken,  maandaanbiedingen en daghappen is daar te vinden! ( De radioshows had ik al eerder ontdekt  🙂 ). Inmiddels heb ik het lidmaatschap voortgezet.

Dank voor jullie mooie werk, ik hoop dat jullie er nog lang mee doorgaan!

Ineke Gelpke

Met veel plezier luister ik naar jullie podcast en het heeft bij mij een verandering gebracht daar waar de psycholoog ruim twee jaar tevergeefs probeert dit te realiseren.

Johanna Versluis

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Nogmaals wil ik zeggen dat ik zo blij en dankbaar ben dat ik jullie heb ontdekt. Luister met zoveel plezier jullie podcasts. Betrap mezelf vaak op een glimlach tijdens het luisteren.

Anouk

Ben superblij dat ik de 3-daagse gedaan heb! Het waren heel fijne dagen! Een heel groot DANKJEWEL! Hoopte dat toen ik pas de Slagersdochters Radioshow op het spoor was er iets zou veranderen aan bepaalde angsten die ik had. En dat ik beter zou gaan slapen. Dat is inderdaad gebeurd. Maar dat er zoveel ‘bijvangst’ zou zijn vind ik ongelooflijk! Dacht altijd dat ik best (veel) stress had. Maar niet op mijn werk. Pas nu ik merk hoeveel makkelijker alles daar verloopt kom ik erachter hoeveel gedachten, verzet en daardoor spanning er – toch wel – was. Kennelijk wen je aan een bepaalde hoeveelheid ‘stress’. Of vergelijk je het met ‘andere’ stressgebieden en komt zo tot de conclusie dat het op een bepaald terrein wel meevalt. Eerder dacht ik: ‘Hier moet ik maar mee leven, ik ben nu eenmaal een neuroot.’ En leek me het feit dat ik op de momenten dat er geen angst was ik die angst kon relativeren en erom kon lachen al het hoogst haalbare. Had nooit kunnen vermoeden dat ik helemaal geen neuroot ‘ben’! Het is een wonder! Er is ook iets vreemds met de tijd gebeurd. Ik doe meer (maar ook minder) en houd meer tijd over! ?? Zie nu ook hoeveel tijd ik kwijt was met analyseren en het vinden van antwoorden. Terwijl nu de vragen gewoon wegvallen. Ik ervaar meer rust, lol, verbondenheid en vrijheid.

Ben zo blij met alle wonderen die me sinds de driedaagse in mijn leven opvallen! Ik blijf het magisch vinden dat alleen het kijken naar hoe de menselijke ervaring werkt zoveel verandering in gang zet.

Astrid Aalderink

Ik had last van een hoofd met een enorme stroom van gedachten die vooral ’s nachts naar boven kwamen! Als het vliegwiel eenmaal begon te draaien was er geen stoppen meer aan! Toen kwam de Shift Academy op mijn pad….

Een fantastische, ontspannen en liefdevolle dag “Minder stress” met Linda en Angela gaf mij mooie inzichten! Ik neem in ieder geval mijn gedachten niet meer mee het bed in en slaap fantastisch! Een echte aanrader!

Ingrid

Ik ken Linda Spaanbroek zowel zakelijk als privé en ik merkte de laatste jaren dat ze steeds onverstoorbaarder werd en meer ‘zen’. Ze leek niet meer zo afhankelijk van de omstandigheden en dat vond ik zo inspirerend, dat ik dat ook wel wilde. Nou ja, ik werd wel een beetje over de streep getrokken door haar assistente Mira, die ik ook al zo jaloersmakend ontspannen vond overkomen.

Tijdens de 3daagse zag ik ineens hoe dat werkt met gedachten. Wat ik vaak doe is er een aantal achter elkaar zetten met komma’s er tussen. Terwijl ik ook gewoon een punt kan zetten achter een gedachte of emotie. Dat ben ik blijven doen na deze training en het grappige is dat dit bij mijn 13-jarige dochter – die ik hierover vertelde – ook is blijven hangen. En als zij nu bijvoorbeeld eens een grote mond opzet, kan ik sneller mijn mond houden en denken: “Mijn dochter heeft nu een grote mond. Punt.”

Wat ik ook opvallend vond tijdens het programma, is dat ik weinig hoefde te doen. Ik hoefde mijn gedachten niet om te vormen of te negeren. Ik hoefde geen oefeningen te doen. Niets. Therapie voor luie mensen, heerlijk! 🙂

Deze ‘therapeutische uitwerking’ zie ik terug in mijn bedrijf. Ik geef mezelf minder op mijn kop als ik niet de dingen doe die ik die dag had gepland. Ik begrijp nu beter dan hiervoor dat ik dan kennelijk behoefte heb aan tempovertraging. En intussen vertrouw ik er meer en meer op dat het goed komt. Dat dat wat ik wil, toch wel gaat gebeuren.

Mijn calvinistische gedachten over bijvoorbeeld mijn hardwerkende team zijn ook minder geworden. Nu neem ik bijvoorbeeld rustig de tijd voor mezelf en doe ik waar ik zin heb op dat moment, terwijl mijn team aan het doorbuffelen is.

Ook met sporten merk ik dat mijn gedachten rustiger zijn. Vroeger kon ik bloedfanatiek en driftig zijn. Als ik nu met tennis van de baan word geveegd of ballen missla, foeter ik niet meer op mezelf. De zelfverwijten zijn grotendeels tot rust gekomen.

Warm aanbevolen, deze therapie voor luie mensen!

Aartjan van Erkel

www.schrijvenvoorinternet.nl

Na járen me met grote interesse verdiept te hebben in Boeddhisme en non- dualiteit, kwam ik jullie site tegen. Dit kon wel eens de kers op de taart zijn! Vele overeenkomsten en vanuit een “andere” invalshoek  bekeken. De doorbraak voelde dichtbij en heb me ingeschreven voor jullie training. Dit had ik precies nodig! Zo leuk, toegankelijk en helder gebracht. Eindelijk komt de helderheid echt bij me binnen en elke keer meer. Ik zie nu vanuit een veel breder perspectief. Mijn grote zoektocht naar willen weten waar het in dit leven over gaat is ten einde gekomen. Wat een rust! De grote valkuil was de gedetailleerdheid waarmee ik te werk ging.

Bedankt Angela en Linda voor jullie geweldig optreden op de modules. Blijf nog lang nagenieten van al het materiaal wat jullie op de website hebben staan.

Carla Hoeijmakers

Via Libelle ontdekte ik het,
En dat was een goede zet.
Een eye-opener echt waar,
Energie, ervaren, denken het hoort bij elkaar.
Masterclass ‘Minder stress’ gevolgd met Linda en Angela erbij,
En alle principes van Shift Academy op een rij.
Ik zou zeggen: lees erover en luister ernaar,
Dan ga je moeitelozer leven echt waar.

Nelie van de Groep

Servicemedewerker

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar.

Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes!

Sarah K.

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

Alina Smit

Gisteren genoten van jullie theatershow. En ook het boek als kado meegekregen, SUPER bedankt. De ontspannen manier van gewoon gelukkig zijn, past helemaal bij mij. 🙂 Dank voor jullie inspiratie.

Ans Boon-Hoffer

In het voorjaar heb ik me 3 dagen ondergedompeld in de 3 principes en recentelijk heb ik de Materclass Relaties bijgewoond. Ik ben al een poosje op het spoor van de 3 principes  en kort samengevat geeft dat me inzichten die het leven makkelijker maken waardoor ik:
* De stap heb durven zetten om een eigen praktijk te starten;
* Hier stap voor stap mee aan het werk ben en me daarbij heel bewust ben wat mijn gedachten zijn zodat zodra ik stress ervaar ik hier minder lang last van heb;
* Op relationeel vlak rustiger ben geworden en me vrijer voel;
* Verdieping ervaar in de relaties (familie, vrienden, kennissen e.d.) die ik heb;
* Veel meer vrijheid ervaar op alle vlakken in mijn leven;
* Veel meer beleef in plaats van dat ik geleefd wordt.

En zo kan ik nog wel poosje doorgaan. Het leven wordt gewoon makkelijker als je met de drie principes in aanraking komt en er is geen weg meer terug!

Loes Huijer

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.

Anita Brouwers

www.anitabrouwers.nl

(Cynthia deed mee aan een 3-daagse deed daarna nog een MasterClass)

“Ik arriveerde met een vol hoofd, pijn in mijn schouders en redelijk onzeker over wat ik allemaal nog te doen had. Ik ging de dag weg met een leeg hoofd en mijn pijn in mijn schouder was verdwenen. Hoe dit kan? Dat heeft te maken gehad met wat ik die dag allemaal leerde bij Linda en Angela.

Mijn overactieve werkhouding wordt gevoed door mijn perfectionisme en die weer door mijn onzekerheid. Niets mag fout gaan en alles wat ik doe moet kwalitatief goed zijn en inhoud hebben. Vooral geen onzin verkopen. Ik leer dat ik dit alles zelf bedenk. Niemand zegt dat ik het zo moet doen, dit bedenk ik zelf. Met deze gedachten creëer ik mijn eigen stressvolle gedachten.

Ik leerde over de 3 principes van het leven; denken, ervaren en mijn universele levensenergie. En wat zo heerlijk was, ik kwam er achter dat het gewoon makkelijker mag. Nu ik dit zie en begrijp lijkt alles in eens eenvoudiger en logischer. Hoe gek kun je jezelf maken. Dit is een ervaring die ik heb meegenomen en nu toepas in mijn werk als organisatie-adviseur, coach en trainer. Ook thuis in de opvoeding met mijn 2 kinderen helpt het enorm. Lekker doen waar je zin in hebt, doen wat je leuk en zinvol lijkt. Zonder stress.”

Cynthia Noordoven, Organisatie adviseur/ Coach/ Trainer Werkgeluk

www.Sense2b.nl

De 3Principles training heeft me heel stabiel gevoel opgeleverd. Ik zal niet snel meer in de stress raken. Als het wel een keer gebeurt dan kan ik er heel makkelijk op reflecteren en mee omgaan. Het heeft me geholpen nog authentieker te zijn, juist doordat ik helemaal gestopt ben met denken voor anderen. Dat heeft een heel positief effect op mijn leven en mijn werk, het zorgt dat ik comfortabel ben met zichtbaarheid en daar ben ik heel erg blij mee!

Krista de Wolff

http://www.kristadewolff.nl

Ik had last van een overvol hoofd met een ongelooflijke stroom aan gedachten die ik moeilijk kon stoppen en die regelmatig zoveel energie van mij vroeg dat ik niet toe kwam aan andere zaken. Wat dan weer extra stress veroorzaakte.

Nu kan ik gewoon met iets anders aan de slag gaan waardoor ook mijn energie weer toeneemt en waardoor ik beter en geconcentreerd met zaken bezig kan zijn.

Diana van der Hoek

www.deverkoopversneller.nl

Tijdens het kennismakingsgesprek concludeerden Linda en ik dat ik zelf goed weet wat ik wil met mijn bedrijf maar dat mijn denken wat rustiger zou kunnen. Ik twijfelde of een mindset 3daagse nou zou helpen, maar zag wel in dat een relaxte mindset heel handig kan zijn en dat Linda hier veel ervaring mee heeft. Wat voor mij veranderd is na de training, is dat ik nu veel meer geniet van wat ik doe. Mijn focus van toen ik startte als ondernemer is terug. En als ik toch even zakelijke stress heb, kan ik het sneller van me afzetten. Ik merk dat er steeds meer als vanzelf dingen op mijn pad komen en dat alles goed komt. Was ik er voorheen heel erg op gebrand om dingen zo snel mogelijk te veranderen nu laat ik de dingen meer gebeuren.

Mijn focus van toen ik startte als ondernemer is terug. En als ik even zakelijke stress heb en daar in de hectiek toch teveel over ga nadenken, kan ik het sneller van me afzetten. Dan denk ik: jammer dat het niet goed ging en morgen ga ik ermee verder!

Ik kan dit echt aan veel ondernemers aanraden als ze voor hun eigen gedachten open staan ;-). Ik moet goed op blijven letten dat ik niet oude gewoontes terugval maar ik ben veel relaxter voor mezelf en dat is fijn.

Mielus van Vliet

www.mvvinfraservice.nl

Nogmaals heel erg bedankt voor de waardevolle dag van gisteren. Ik hoopte dat jullie masterclass me zou helpen om de stress rondom het avondeten op te lossen. En direct dezelfde avond ging het eten prima! Ze hebben alles lekker opgegeten maar vooral de energie was anders. ’s Avonds ontstond een prachtig gesprek met mijn zoon over de inzichten die gedurende de masterclass ter sprake waren gekomen. Ik voelde zo’n diepe verbinding tussen ons, bij elk inzicht dat hij had, begon hij helemaal te stralen en gaf hij mij een dikke knuffel!

Nicole Makker

http://lifechangingbusiness.nl

Voordat ik meedeed aan de 3daagse stond ik al redelijk ontspannen in het leven. Ik was wel nieuwsgierig naar wat deze dagen me gingen brengen. Linda wist snel een veilige sfeer in de groep te bereiken, die ik als prettig ervaarde. De 1e dag hoorde ik voor mijn gevoel niets nieuws, maar de tweede en derde dag werd ik nieuwsgierig naar Linda’s visie. Kun je sneller of slimmer dichterbij dat wat ik “wijsheid” noem komen? (Mijn “wijsheid” heet bij de 3p’s Mind, andere mensen noemen het intuïtie, universum, levensenergie).

Ik hoorde daar iets wat ervoor heeft gezorgd dat ik beter kan accepteren dat niet alles zo snel gaat als ik wil. Voor de 3daagse – als ik geen zin had om te doen wat ik bedacht had dat af moest die dag – bleef ik langer proberen. Als de klus niet soepel liep, dan probeerde ik me te ontspannen om daarna weer geïnspireerd verder te werken. Dat lukte natuurlijk niet altijd.

Nu gaat het zo; als ik me niet energiek voel of niet blij ben met hoe het gaat, kan ik het echt laten. Ik ga dan iets anders doen – niet om te forceren dat dat onaangename gevoel weggaat zoals vroeger – maar écht met iets anders aan de slag. Omdat ik weet dat mijn bui overgaat. Ik blijf onder de radar en richt geen schade aan. De flow komt vanzelf terug.

Als ik er geen druk op zet, gaat alles 100x sneller, moeitelozer en leuker.

Dit programma kan in mijn ogen heel goed werken in de combinatie tussen mindset en marketing. Ik zie bijvoorbeeld bij mijn klanten dat ze weten dat zichtbaarheid handig is voor de groei van hun bedrijf. Maar omdat ze zoveel gedachten hebben over video inzetten of schrijven, doen ze het niet. Ik zou ze graag laten ervaren dat hun gedachten slechts hun gedachten zijn, dat ze hun denken niet zo serieus moeten nemen. Thinking is highly overrated!

Miranda de Vogel

www.maakelijk.nl

Het programma heeft er onder andere voor gezorgd dat ik veel milder naar mezelf ben geworden. Vroeger kon ik enorme stress ervaren als iets niet ging zoals ik had bedacht.  Ik praat mezelf niet meer naar beneden.

Voorheen kon ik denken: Zie je wel, dat lukt jou natuurlijk niet. Door deze mildheid heb ik minder stress. En kijk ik ook met mildheid naar andere mensen, zoals bijvoorbeeld mijn cursisten, waardoor de begeleiding ineens veel soepeler verloopt.

Angela Steemers

www.slimcoaching.nl

Ik was al redelijk relaxt maar ik kan nu veel makkelijker dingen relativeren; alles is immers maar een gedachte. Ik denk dat als ik de 3daagse niet had gedaan mijn paniekmodus groter was geweest.

Het spannendste van ondernemen vind ik de onzekerheid. Het gaat over geld, klanten vinden en hoe je jezelf zichtbaar maakt. Ik ben me nu veel meer bewust van dat het leven gaat zoals het. Je kunt er hard aan trekken of ervan balen dat het langzaam gaat. Maar het gaat zoals het gaat. Ik kan altijd weer doorzien dat mijn gedachten mij opjagen. Niets meer en niets minder.

Ik ben ook blij dat ik veel meer vertrouwen in de toekomst heb gekregen. Vorig jaar rond deze tijd had ik dat gevoel nog niet. Ik kan ShiftAcademy eigenlijk aan iedereen aanbevelen. Je kunt jezelf rustig proberen te maken door op je ademhaling te letten, maar de 3 principes zijn alles verklarend. Ze zorgen ervoor dat je doorziet wat jouw emoties met je doen. Ze zorgen er onder andere voor dat onzekerheid niet ontaard in paniek, zodat ik in beweging blijf.

Matthea Bussemaker

www.devideoassistent.nl

Ik ervaarde een hoofd vol gedachten die mij tegenhouden, belemmeren te doen wat ik nu wil of moet doen. Na de training kan ik me beter focussen op het nu en ben ik meer ontspannen!

Barbara Martinus

www.quali-tijd.nl

Ik ervaarde snel stress. Of ik nou te laat dreigde te komen voor een afspraak of stress voor een nieuwe offerte… Regelmatig greep de stress me bij de keel. Door er op de3P-manier naar te kijken, heb ik mijn stress een schop onder zijn achterwerk gegeven en ervaar ik vaker ‘niets aan de hand’.

Hedwig Schlötjes-Belle

www.elearningmadeeasy.nl

Hoe je ons bereikt

Heb je vragen of wil je met ons aan de slag? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Je kunt ons op werkdagen bereiken via 035-588.51.49. Mochten we niet bereikbaar zijn, dan neemt onze telefoniste je boodschap aan en belt één van ons je z0 spoedig mogelijk terug.

Mailen mag natuurlijk ook altijd: welkom@shiftacademy.nl. Je mag er op rekenen dat we binnen 2 werkdagen reageren op je e-mail.

Share This