3 Principles Coach/Practitioner Opleiding

Voor effectiever hulpverlening

Leer hoe je Mensen helpt met inzicht in de drie principles van Sydney Banks 

Opname van de Introductie-bijeenkomst

De video hiernaast (hieronder als je deze pagina op je mobiel leest) is de opname van de introductiebijeenkomst van 12 november 2018.

Linda & Angela vertellen o.a. wat wél en zeker weten niet werkt wanneer je dit paradigma deelt, in welke vakgebieden inzichten in de 3 Principes tot oplossingen leiden, hoe je andere mensen helpt de positieve bijverschijnselen van dit inzicht te ervaren, wat maakt dat je ‘klaar’ bent om de 3P’s effectief te delen en wat onze opleiding tot 3P coach/practitioner in dit kader voor je kan betekenen. Kijk de opname en beslis daarna of je een intake wilt aanvragen ;-).

Hai fantastische Linda en Angela, gisterenavond genóten van jullie introbijeenkomst. Heel, heel, hartelijk bedankt voor jullie tomeloze inzet.

Ria Roeleveld

Heel Nederland zit in de stress of heeft een burn-out, veel jongeren zijn depressief en de bladen staat vol met verhalen over mensen die last hebben van onzekerheid of perfectionisme. Relaties zijn ingewikkeld en de opvoeding een heel gedoe.

Psychologen en psychiaters worden drukbezocht, maar de behandeling is niet altijd succesvol en duurt vaak lang. Mogen wij, naar aanleiding hiervan, even een gedurfde uitspraak doen? Het oude psychologische paradigma, waarbij werkdruk, jeugdtrauma’s of ‘verkeerde’ gedachtenpatronen als oorzaak worden aangewezen, werkt niet langer. Het mag en kan anders.

Gelukkig is er een nieuw paradigma. Eentje die verwijst naar de waarheid achter de menselijke ervaring en het besturingssysteem van ieder mens. Wij werken er al een tijdje mee en zien mensen hun eigen heelheid en helderheid ontdekken; hun veerkracht en vrijheid terugvinden.

Zoals begrip van weerpatronen ooit het doen van regendansjes overbodig maakte, zal dit paradigma allerlei therapieën doen verdwijnen. De illusie van het denken doorzien en daarmee je gevoelens begrijpen zorgt ervoor dat teruggaan in het verleden, ombuigen van gedachten en werken aan patronen niet langer logisch is. Dat kost ook allemaal veel te veel moeite.

De drie principes zoals uitgelegd door Sydney Banks staan in de de VS en de UK ook wel bekend als ‘the Inside Out Understanding’ of ‘Innate Health’. Het beschrijft het achterliggende mechanisme van het leven in zijn algemeenheid en psychologisch functioneren daarbinnen in het bijzonder. Inzicht in dit systeem biedt ontspanning en helderheid.

Dit voor Nederland nieuwe paradigma wordt in de VS en UK al decennia lang met verbluffend succes in gezet in verslavingsklinieken, psychiatrische instellingen, gevangenissen en behandelkamers van psychologen.

 3 Principles Practitioner: het beroep van de toekomst

Omdat mensen daadwerkelijk en fundamenteel geholpen worden en niet langer willen ‘vechten’ voor emotioneel welzijn. Je eigen inzichten hebben bij jou geleid tot transformatie; nu is het jouw beurt om anderen de ruimte te bieden ditzelfde te bewerkstelligen. Simpelweg door gesprekken die steeds in dezelfde richting wijzen: waar komt je ervaring vandaan?

Jij kunt tot de tweede lichting Nederlands opgeleide practitioners horen. Of je nu al werkzaam bent in de hulpverlening of in de toekomst een coachpraktijk wilt beginnen gebaseerd op de Three Principles, dat maakt niet uit.

Practitioner is in dit kader een mooi woord voor iemand die zelf (diep) inzicht heeft in het  mechanisme achter het leven en de werking van de menselijke ervaring. En daarmee ruimte schept voor anderen om hun eigen inzichten te krijgen en daarmee een prettiger leven.

Wat vraagt het van je om 3P Practitioner te worden?

bereidheid om al je concepten los te laten

Je oude waarheden en bewezen feiten komen allemaal op losse schroeven te staan en dat vind je geen probleem.

zin om problemen bij de wortel aan te pakken

Waar je eerder misschien teruggreep op adviezen, tips en stappenplannen, wijs je nu je cliënten op hun psychologisch functioneren.

Lef om 180 graden de andere kant op te kijken

In plaats van te kijken naar wat al gecreëerd is en daarmee aan de slag te gaan (een probleem bijvoorbeeld), ga je terug naar het systeem dat creëert.

vertrouwen in innate health

Je herkent de werking van het psychologische immuunsysteem en de heelheid in jezelf en in de mensen met wie je in contact komt.

Honger naar nieuwe inzichten

Je bent benieuwd naar wat er nog meer te zien valt en waar je nog dieper kunt begrijpen hoe het systeem werkt.

een open blik naar jezelf

Je hebt de bereidheid om ook je eigen favoriete struikelblokken en gedachtepatronen te herkennen en doorzien.

Je ziet hoe de 3Principles het verschil maken

Wij gaan ervan uit dat je inmiddels al zover op de hoogte bent van wat inzicht in de 3 principes voor mensen kan doen, dat we je dat op deze plek niet hoeven uit te leggen. Heb je wel behoefte aan die uitleg, dan verwijzen we je graag naar één van onze andere programma’s om eerst voor jezelf te ervaren tot welke veranderingen deze inzichten kunnen leiden voor jou en je cliënten.

Voor toelating tot deze coach/practitioner opleiding is het geen probleem als je het gevoel hebt dat je weliswaar snapt & voelt wat de 3P’s kunnen doen maar zelf nog niet voldoende inzicht hebt. Daar is deze opleiding immers voor.

Wat de opleiding je oplevert

Anders luisteren

dan je wellicht als hulpverlener hebt geleerd – niet gericht op oplossingen en adviezen, maar met innerlijke stilte.

diep inzicht

in de ‘werking’ van de Three Principles en het oneindig potentieel van ieder mens.

anders overdragen

van kennis dan je tot nu toe gewend bent. In plaats van dat jij de expert bent, ga je in gesprek van mens tot mens om samen nieuwe dingen te ontdekken.

Effectiever & diepgaander verandering voor je cliënten

Jouw (ver)nieuwe(nde) aanpak, jouw rust en genieten van het leven maken het mogelijk voor je cliënten om hun aangeboren welzijn te hervinden. Waardoor blijvende oplossingen ontstaan die zij eerder voor onmogelijk hielden.

voor wie?

Deze opleiding is in principe geschikt voor iedereen die nu als hulpverlener (psycholoog, coach, pyschiater, maatschappelijk werker, etc.) werkt of in de toekomst als zodanig met mensen wil werken. De focus van de opleiding ligt volledig op het ontwikkelen van de meest effectieve manier(en) om clienten inzicht te doen verkrijgen in de werking van de 3 principes – en daarmee de positieve effecten van deze inzichten te helpen ervaren. Deze opleiding is geen “hoe bouw ik een succesvolle praktijk”-training. Waar nodig mag je wat business building betreft echter altijd terugvallen op Linda’s uitgebreide ervaring in het opbouwen van een succesvolle onderneming.

De inhoud van de opleiding

Laten we het even kort en simpel houden en hier een snelle opsomming geven van de structuur van de opleiding. We geven je graag een uitgebreide toelichting en beantwoorden met liefde al je vragen tijdens het vrijblijvende intake-gesprek.

Tijdsduur: 9 maanden, verspreid over de periode januari – november 2019 (bewuste zomerstop voor reflectie en ‘indalen van inzichten’)

Start: januari 2019

Docenten: Linda Spaanbroek & Angela Mastwijk

Onderdelen: 

  • 3 x een driedaagse coachingintensive (5,6, & 7 januari, 11,12 & 13 mei en 13, 14 & 15 september 2019)
  • 12 x individuele mentoringsessie (via Skype of op locatie)
  • 9 x (maandelijks) een online groepsintervisie
  • 1 x observeren/bijwonen van een van onze trainingen (datum in overleg)
  • Feedback op coachingsessie
  • Naar behoefte: aanvullend lees-, luister- of kijkmateriaal
  • Aantal bonussen die we graag nog even als verrassing houden 😉 

Investering: Je hebt drie keuzes om te investeren:

  1. € 6750 excl. btw (€ 8167,50 inclusief btw)  direct bij inschrijving of
  2. bij inschrijving € 2500 excl. btw (€ 3025 inclusief btw) plus 9 maandelijkse termijnen van € 485 excl. btw (€ 586,85 inclusief btw) of
  3.  10 termijnen van € 700 excl. btw per maand ( € 847 incl. btw per maand).

een intake is je 1e stap

Om van beide kanten goed te kunnen inschatten of deze opleiding passend voor je is, willen we met iedereen die belangstelling voor deze opleiding heeft, graag een intake doen. Een uitgebreid gesprek met Linda en/of Angela om te bepalen of je mee kunt én wilt doen.

De intake is vrijblijvend (schrijf je dus gerust in voor zo’n intake, ook als je nog twijfelt of het iets voor je is) maar verplicht. Zonder intake geen toegang tot deze unieke opleiding ;-).

Ja, ik wil een intake!
dit veld niet invullen s.v.p.

Wie zijn wij?

Hieronder stellen wij ons kort aan je voor:

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Share This