dé Nederlandse 3 principles Coach/ facilitator opleiding

word een effectieve(r) hulpverlener

Leer hoe je Mensen helpt met inzicht in de drie principles van Sydney Banks

In 2025 start de 10e editie in een fris jasje

 

 

De vernieuwde opleiding combineert de best practices van voorgaande jaren met inspirerende nieuwe elementen voor nóg meer effect 

Over de inhoud en structuur van deze jaaropleiding wordt later in 2024 meer bekend. Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de nieuwe ontwikkelingen? Laat dan hieronder je voornaam en e-mailadres achter zodat je vanaf medio 2024 leerzame sneakpeeks toegestuurd krijgt. 

dit veld niet invullen s.v.p.

3 Principles Facilitator

het beroep van de toekomst

Heel Nederland zit in de stress of heeft een burn-out, veel jongeren zijn depressief en de bladen staat vol met verhalen over mensen die last hebben van onzekerheid of perfectionisme. Relaties zijn ingewikkeld en de opvoeding een heel gedoe.

Ook binnen organisaties schuurt en wringt het; veranderingen komen maar moeizaam tot stand, het ziekteverzuim blijft stijgen en samenwerking loopt vaak niet zo soepel als gewenst is.

Psychologen en psychiaters worden drukbezocht, maar de behandeling is niet altijd succesvol en duurt vaak lang. Mogen wij, naar aanleiding hiervan, even een gedurfde uitspraak doen? Het oude psychologische paradigma, waarbij werkdruk, jeugdtrauma’s of ‘verkeerde’ gedachtepatronen als oorzaak worden aangewezen, werkt niet langer. Het mag en kan anders.

Gelukkig is er een nieuw paradigma. Eentje die verwijst naar de waarheid achter de menselijke ervaring en het besturingssysteem van ieder mens. Wij werken er al een tijdje mee en zien mensen hun eigen heelheid en helderheid ontdekken; hun veerkracht en vrijheid terugvinden.

Zoals begrip van weerpatronen ooit het doen van regendansjes overbodig maakte, zal dit paradigma allerlei therapieën doen verdwijnen. De illusie van het denken doorzien en daarmee je gevoelens begrijpen zorgt ervoor dat teruggaan in het verleden, ombuigen van gedachten en werken aan patronen niet langer logisch is. Dat kost ook allemaal veel te veel moeite.

De drie principes zoals uitgelegd door Sydney Banks staan in de de VS en de UK ook wel bekend als ’the Inside Out Understanding’ of ‘Innate Health’. Het beschrijft het achterliggende mechanisme van het leven in zijn algemeenheid en psychologisch functioneren daarbinnen in het bijzonder. Inzicht in dit systeem biedt ontspanning en helderheid. Zowel in werk als privé.

Dit voor Nederland nieuwe paradigma wordt in de VS en UK al decennia lang met verbluffend succes ingezet in verslavingsklinieken, psychiatrische instellingen, gevangenissen en behandelkamers van psychologen. Daarnaast blijkt inzicht in dit paradigma een blijvend positief effect te hebben op de samenwerking binnen en financiële resultaten van bedrijven.

Met het faciliteren van inzicht in de 3 principes worden mensen daadwerkelijk en fundamenteel geholpen en hoeven zij niet langer ‘vechten’ voor emotioneel welzijn. Je eigen inzichten hebben bij jou geleid tot transformatie; nu is het jouw beurt om anderen de ruimte te bieden ditzelfde te realiseren. Simpelweg door gesprekken die steeds in dezelfde richting wijzen: waar komt je ervaring vandaan?

Jij kunt tot de tiende lichting Nederlands opgeleide facilitators horen. Of je nu al werkzaam bent in de hulpverlening, in de toekomst een coachpraktijk wilt beginnen gebaseerd op de Three Principles of binnen een organisatie voor meer gemak & moeiteloosheid wilt zorgen; dat maakt niet uit.

Facilitator is in dit kader een mooi woord voor iemand die zelf (diep) inzicht heeft in de werking van de menselijke ervaring en de aard van onze ware natuur. En daarmee ruimte schept voor anderen om hun eigen inzichten te krijgen en daarmee een prettiger leven.

“Ik zou de opleiding zo opnieuw kunnen doen. Niet omdat ik het nodig heb, maar omdat ik gewoon echt een hele fijne tijd heb gehad.”

Dille van Rijssen

www.dilleplus.nl

Ik ben altijd een persoonlijke ontwikkelingsjunkie geweest. Ik was  altijd op zoek naar meer inzichten en technieken om van nare emoties en ineffectief gedrag af te komen. Dat gaf me een prettig gevoel van controle en het hielp ook echt. Alleen kwam er nooit een einde aan de zoektocht. Jammer genoeg kon geen enkele methode mij definitief bevrijden van onrustige of onzekere emoties. En dan ging ik weer op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht. Tot ik stuitte op de 3 principes. Ineens kwam er een einde aan dat jachtige zoeken. Hoe meer ik me er in verdiepte, hoe meer ontspanning en vrijheid ik begon te ervaren. Zonder dat ik daar verder iets voor hoefde te doen. Dat smaakte naar meer! Toen ik hoorde dat er een 3 principes opleiding startte in Nederland, heb ik me dan ook meteen ingeschreven. Daar heb ik geen dag spijt van gehad. Door regelmatig met Linda & Andela en de andere deelnemers in de 3 principes te duiken, ontdekte ik telkens weer nieuwe niveaus van ontspanning, moeiteloosheid en vrijheid. Ik zoek niet langer naar controle, maar geef me met vertrouwen over aan de stroom van het leven. De opleiding bracht dat proces in een stoomversnelling. En inspireerde me om meteen maar mijn eigen boek te schrijven over de 3 principes. Hoe cool is dat! Dankjewel, Linda & Angela!

Eline Sluys

www.elinesluyscoaching.nl

“Het zou zó fijn zijn als iedereen dit zou weten – het omvat álle ervaringen.”

Brechje de Vetten

www.brechjedevetten.nl

“Het ging bij de opleiding meer over afleren dan aanleren.”

Ingrid Collewaert

“Een jaar je hierin verdiepen is life changing. Het geeft enorme vrijheid, ook voor de mensen die ik begeleid.”

Ria Duinker

www.anderencoach.nl

“Doe het niet om tools aan je toolbox als professional toe te voegen – doe het omdat het verdiepen van je eigen grounding verandering brengt.”

Michael Meesters

www.meestersinontwikkeling.nl

“Ik ben écht blij dat ik dit jaar heb gedaan. Het heeft wezenlijk iets veranderd in mijn leven.”

Linda de Wilt

www.lintraining.nl

Wat vraagt het van je om 3P Facilitator te worden?

bereidheid om al je concepten los te laten

Je oude waarheden en bewezen feiten komen allemaal op losse schroeven te staan en dat vind je geen probleem.

zin om problemen bij de wortel aan te pakken

Waar je eerder misschien teruggreep op adviezen, tips en stappenplannen, wijs je nu je cliënten op hun psychologisch functioneren.

Lef om 180 graden de andere kant op te kijken

In plaats van te kijken naar wat al gecreëerd is en daarmee aan de slag te gaan (een probleem bijvoorbeeld), ga je terug naar het systeem dat creëert.

vertrouwen in innate health

Je herkent de werking van het psychologische immuunsysteem en de heelheid in jezelf en in de mensen met wie je in contact komt.

Honger naar nieuwe inzichten

Je bent benieuwd naar wat er nog meer te zien valt en waar je nog dieper kunt begrijpen hoe het systeem werkt.

een open blik naar jezelf

Je hebt de bereidheid om ook je eigen favoriete struikelblokken en gedachtepatronen te herkennen en doorzien.

Je ziet hoe de 3 principes het verschil maken

“De beste psychologische hulp die ik had kunnen krijgen!”

Klik hier om de volledige versie van Marjolein’s verhaal te kijken.

Marjolein Buijs

www.marjoleinbuijs.nl

Ik was altijd heel gehaast en wilde vooral alles onder controle houden. Zaken moesten snel, snel, snel en liefst perfect voor elkaar zijn. Dat gaf een enorme onrust in mezelf dat zich uitte in stress en spanning in mijn lichaam. Ik ervaarde altijd wel fysieke klachten waar ik dan weer angstig van werd en nog harder ging lopen om ze maar niet te voelen. Daar wilde ik natuurlijk heel graag vanaf maar hoe meer ik ervan af wilde (en geloof me, ik heb heel veel geprobeerd), hoe erger het werd. Mijn hele systeem voelde vaak ‘op hol geslagen’ en dat uitte zich dan vooral op plekken en momenten dat het niet ‘mocht’. Ik twijfelde op een gegeven moment aan alles; was er iets mis met me? Was mijn werk te zwaar? Moest ik stoppen met mijn bedrijf? Veel onzekere gedachten spookten door mijn hoofd.
Nu, na de opleiding, is er veel meer rust en ruimte gekomen en weet ik dat ik nergens mee hoef te stoppen en dat er niets mis is met me. Het systeem werkt zelfs uitstekend!
Wat de opleiding zo leuk maakt, is het feit dat je met een vaste groep hele fijne mensen geregeld bij elkaar komt onder de liefdevolle begeleiding van Linda en Angela. Dat maakt dat je al snel gaat zien hoe het bij iedereen (hetzelfde) werkt. Het blijft namelijk een uitdaging je eigen verhaal door te prikken. Ik zou iedereen de opleiding aanraden. Door de opleiding (veelal doorspekt met humor en met de nodige luchtigheid) kreeg ik de inzichten die nodig waren. Ik ben klaar met sleutelen aan mezelf. Samen met iemand anders uit mijn opleidingsgroep hebben we in dat kader kortgeleden de eerste ‘Bijtanksessie” gehouden waar wij als ‘ex-monteurs’ laten zien dat sleutelen aan jezelf voor niemand nodig is. Je gaat zien dat je het herstelbedrijf zelf al bent!

Frederique van Vleuten

“Ik kan door de opleiding nu gewoon voelen wie ik écht ben.”

Nelieke Komen-Doorn

www.nelieke-lifecoaching.nl

Wij gaan ervan uit dat je inmiddels al zover op de hoogte bent van wat inzicht in de 3 principes voor mensen kan doen, dat we je dat op deze plek niet hoeven uit te leggen. Heb je wel behoefte aan die uitleg, dan verwijzen we je graag naar één van onze andere programma’s om eerst voor jezelf te ervaren tot welke veranderingen deze inzichten kunnen leiden voor jou en je cliënten.

Voor toelating tot deze coach/facilitator opleiding is het geen probleem als je het gevoel hebt dat je weliswaar snapt & voelt wat de 3P’s kunnen doen maar zelf nog niet voldoende inzicht hebt. Daar is deze opleiding immers voor.

Wat de opleiding je oplevert

Anders luisteren

dan je wellicht als hulpverlener hebt geleerd – niet gericht op oplossingen en adviezen, maar met innerlijke stilte.

diep inzicht

in de ‘werking’ van de Three Principles en het oneindig potentieel van ieder mens.

anders overdragen

van kennis dan je tot nu toe gewend bent. In plaats van dat jij de expert bent, ga je in gesprek van mens tot mens om samen nieuwe dingen te ontdekken.

Effectiever & diepgaander verandering voor je cliënten

Jouw (ver)nieuwe(nde) aanpak, jouw rust en genieten van het leven maken het mogelijk voor je cliënten om hun aangeboren welzijn te hervinden. Waardoor blijvende oplossingen ontstaan die zij eerder voor onmogelijk hielden.

Word de vuurtoren

Wanneer iemand in nood is, helpt geloven in het drama niet. 

Als wij óók denken dat er een groot probleem is, volgen we de ander als het ware de woest golvende zee op. Ontneemt de hoge golfslag ons eveneens het zicht op de oplossing. Vinden wij evenmin kalmer vaarwater.

Zodra wij als facilitator de ware natuur blijven zien – van zowel de ander als van onszelf – kunnen we het baken zijn dat de weg terug wijst naar welzijn. 

“Het is makkelijker, ik ben vrolijker en gelukkiger en ik kan meer achterover leunen in mijn werk.”

Margreet Teelken

Huisarts, www.havendokters.nl

Nadat ik onverwachts met Shift Academy in aanraking kwam en een blog had gelezen werd ik nieuwsgierig. Zou dit dan de opleiding zijn die aansloot op mijn wens om te coachen vanuit een ander paradigma? Vanuit hoe ons menselijke ervaring werkt en wie wij ten diepste zijn. En niet zoals ik geleerd had tijdens mijn NLP  en kindercoach opleiding (en wat niet meer bij me paste), het veranderen van gedachten en het veranderen van gedrag. Maar kijken wat er ten grondslag ligt aan gedachten en gedrag.

Door in gesprek te gaan met Linda en Angela, die mij telkens wezen op de werking van de 3 Principes en de dagen met de groep die maar weer eens toonden dat we allemaal onderhevig zijn aan die 3P’s, was het een heerlijk, liefdevol jaar met verdiepende “eigen” inzichten.

En dit laat mij steeds vrijer bewegen en heeft mij woorden gegeven waardoor ook ik weer wil gaan coachen.

Sandra Verboom

“Het belangrijkste vind ik die zuiverheid van jullie twee.”

Natasja Hoogenboom

www.salestaalent.nl

voor wie?

Deze opleiding is in principe geschikt voor iedereen die nu als hulpverlener (psycholoog, coach, pyschiater, maatschappelijk werker, etc.) werkt, in de toekomst als zodanig met mensen wil werken of in een andere hoedanigheid gebaat is bij het kunnen faciliteren van makkelijker leven & werken voor individuen en groepen. De focus van de opleiding ligt volledig op het ontdekken van de meest effectieve manier(en) om mensen inzicht te doen verkrijgen in de werking van de 3 principes – en daarmee de positieve effecten van deze inzichten te helpen ervaren. Deze opleiding is geen “hoe bouw ik een succesvolle praktijk”-training. Waar nodig mag je wat business building betreft echter altijd terugvallen op Linda’s uitgebreide ervaring in het opbouwen van een succesvolle onderneming.

We gaan ervan uit dat jij je eigen stijl ontwikkelt en geen kopie van de opleiders hoeft te worden. Hoe ‘jouw’ vorm eruit zal zien, ontdekken we onderweg ;-). Kijk bijvoorbeeld naar Floris: hij nam deel aan de opleidingsgroep van 2019 en speelde tijdens de tweede driedaagse een aantal van zijn 3P-liedjes. Hiernaast/hieronder hoor je hem.

De inhoud van de opleiding

Over de inhoud en structuur van deze jaaropleiding wordt later in 2024 meer bekend. Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de nieuwe ontwikkelingen? Laat dan hieronder je voornaam en e-mailadres achter zodat je vanaf medio 2024 leerzame sneakpeeks toegestuurd krijgt. 

dit veld niet invullen s.v.p.

Toen ik door mijn buurvrouw op de 3 principes en de website van Shift Academy werd gewezen, sprak het makkelijker leven me zó aan, dat ik gelijk een 3-daagse ben gaan doen. Dat was heel bijzonder en gaf heel veel rust. Toen mijn buurvrouw me later vroeg of ik met haar samen de opleiding wilde gaan doen, zei ik “nee”. Een week voor de start begon het te kriebelen en schreef ik me alsnog in. Ik wist niet wat er zou komen maar wilde meedoen. Vooral voor mezelf, niet zozeer omdat ik er mee aan het werk wilde.

Wat er kwam was ten eerste zoveel meer rust voor mezelf – dat had ik al na de 3-daagse maar de rust werd alsmaar meer. Ik wilde altijd alles fiksen en onder controle houden en dat is grotendeels weggevallen. Voor de buitenwereld zelfs zichtbaar in mijn haar dat ik voorheen altijd stijl föhnde maar dat nu in alle vrijheid mag krullen. Ten tweede heb ik door de opleiding zoveel meer inzicht in wat je je allemaal in het hoofd haalt; er zijn heel veel concepten weggevallen.

Voor wie twijfelt aan wel of niet meedoen aan de opleiding: ik kan me voorstellen dat je, net als ik van tevoren, weerstand ervaart om bepaalde dingen te bespreken of te voelen omdat je het liever wegstopt. Ik zou zeggen: ga de opleiding gewoon doen en ervaar dat het er allemaal mag zijn, dat ervoor weglopen niet nodig is en dat heel veel dingen gewoon weg gaan vallen, zonder dat je eraan werkt.

Margret van Velzen

Ik heb de opleiding gedaan en zou het zo weer doen! Wat brengt dat veel fijns in een mensenleven en ook voor de omgeving van dat aardepakje.

Saar Meesters-Holst

www.helderwaar.nl

Ik was al langer (redelijk solistisch) geïnteresseerd in en ‘bezig’ met spirituele praktijken en stromingen. Vooral in de vorm van mindfulness en boeddhisme. Eind vorig jaar kwam ik ‘toevallig’ via internet in aanraking met de 3P. Na enig Googelen kwam ik snel terecht bij Shift Academy. Wat mij gelijk opviel was de eenvoud en directheid van de 3P als paradigma. En de integere, ‘down to earth’ menselijke wijze waarop het wordt uitgedragen.

Op de een of andere manier had ik mezelf vastgezet. Zat toch weer veel in mijn hoofd, wist niet wat ik (nog) kon met mijn angstige gevoelens en ‘moeten’ drang. Intuïtief en deels bewust voelde ik dat er een samenhang in zat en dat het samen met anderen volgen van de 3PPO opleiding mij zeker verder zou kunnen helpen.

De opleiding is mij uitstekend bevallen! Door de inrichting van de opleiding werd 3P als ‘vanzelf’ onderdeel van mijn dagelijks leven. Het groepsgebeuren was belangrijk om op een andere manier te kunnen reflecteren op mijn ‘nu-zijn’ en bracht mij nieuwe inzichten door het horen van andersmans/vrouws verhalen. De een op een mentoring sessies met Angela en Linda gaven me veel energie en leiden tot verfrissende en verrassende perspectiefverschuivingen. Last but not least vond ik de presentie van Linda en Angela hartverwarmend en stimulerend. Ze ‘doen’ wat ze ‘zeggen’!

De opleiding heeft me veel gebracht. Sterker nog, die ‘beweging’ stopt niet! Persoonlijk voel ik me vrijer, blijer, luchtiger, liefdevoller. Er is zoveel minder ‘moeten’ in mijn leven gekomen. En daarmee meer ruimte, creativiteit en enthousiasme. Als je eenmaal ‘deze kant’ uitkijkt, ontsluieren zich steeds meer gebieden. Het is daarmee voor mij een spannende reis geworden!

Ben nieuwsgierig naar de vraag hoe de opleiding voor mij nu (nog meer) vorm gaat krijgen richting coaching en huidige werk. Er broeit iets … 😉

Ronald de Goede

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

De volledige versie van Marjolein’s verhaal:

Marjolein Buijs

www.marjoleinbuijs.nl

Share This