leuk, contact!

& info over wie wij en wat de 3 principes zijn

Wie zijn wij?

Benieuwd wie de Slagersdochters van Shift Academy precies zijn? Klik dan hier.

Hoe je ons bereikt

Heb je vragen of wil je met ons aan de slag? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Je kunt ons op werkdagen bereiken via 035-588.51.49. Mochten we niet bereikbaar zijn, dan neemt onze voicemail je boodschap aan en belt één van ons je zo spoedig mogelijk terug.

Mailen mag natuurlijk ook altijd: welkom@shiftacademy.nl. Je mag er op rekenen dat we binnen 2 werkdagen reageren op je e-mail.

Vaak beantwoorde vragen

Sommige vragen krijgen we wel vaker. Ben je ergens benieuwd naar, kijk dan gerust eerst even bij onze veelgestelde vragen of de jouwe er tussen staat.

wie wij zijn

Wij zijn een team van voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. We groeiden op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en – een aantal van ons – kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Hidden Content
Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij clienten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Onderaan deze pagina stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door elkaar te spreken. Neem dus vooral contact met ons op via 035-588.51.49 of welkom@shiftacademy.nl!

Om een betere indruk te krijgen van wie we zijn en wat we doen, kun je ook dit interview bekijken:

 

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid.
Linda Spaanbroek

Happiness- & OntspanningsFacilitator

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf.
Angela Mastwijk

Happiness- & VertrouwenFacilitator

Is van kindsbeen af aan geïntrigeerd door menselijk gedrag en maakte daar haar beroep van. Heeft al op jonge leeftijd het verschil tussen échte vrijheid en net-alsof-vrijheid ervaren en ziet hier steeds diepere lagen in. Leeft vanuit vertrouwen en ontspanning.
Pauline Miezenbeek

Happiness- & HelderheidsFacilitator

Vaak beantwoorde vragen

Als 3 Principles (3P) Facilitators krijgen wij een aantal vragen heel vaak gesteld. Logisch, want wat wij bij Shift Academy doen, is anders dan wat je al kent. Het lijkt soms op iets wat je al eerder deed of waar je over las, maar is het niet. We kunnen ons daardoor voorstellen dat jij ook één van die meest gestelde vragen hebt. We hebben over deze vragen korte video’s opgenomen, die je hieronder vindt. Je kunt het antwoord trouwens ook gewoon lezen. En wil je nog iets anders weten? Mail ons gerust.

blank
Zijn de 3 principes een sekte of religie?

Toen wij al een tijdje met de radioshow bezig waren vroeg één van onze zonen zich op enig moment af: is mama in een sekte beland? Hij heeft het uitgebreid onderzocht en kwam erachter dat dat niet het geval is.

Voor ons is dat ook heel makkelijk te herkennen aan het feit dat religies en sektes eigenlijk altijd regels, voorschriften en leefregels hebben waar hun volgers zich aan moeten houden. De 3 principes zijn op geen enkele manier een voorschrift of een reglement of iets waar je je aan moet houden. Het is een beschrijving van hoe de menselijke ervaring tot stand komt. Niks moet, alles mag.

Wij zijn daar zelfs best strikt in: we geven geen adviezen en praten ook niet over goed en fout. Het is niet aan ons om een oordeel te geven.

Hoe pas ik de 3 principes toe?

“Hoe pas ik de 3 Principes toe?” is een heel veel voorkomende vraag. Hij komt waarschijnlijk voort uit het feit dat we als mensen heel erg gewend zijn om dingen te doen en om het heft in eigen handen te nemen. Bovendien krijgen we veel adviezen die gericht zijn op iets doen. Wij weten dat dit heel raar klinkt want wij zijn van oudsher als slagersdochters ook heel erg gewend om te werken. 

We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je denkt: “Ik snap de 3 Principes, Mind, Consciousness and Thought. Maar hoe pas ik ze nou toe? Hoe ga ik mijn problemen te lijf met die 3 Principes?” 

Het antwoord op die vraag? Niet. 

De 3 Principes zijn gericht op dingen zien en begrijpen, voorbij het intellectueel niveau. Het is een metafoor die omschrijft hoe elke ervaring tot stand komt. 

Ook de dingen waarvan jij wilt dat ze veranderen of de dingen die je wilt vasthouden. Elk gevoel, elke gedachte, elke situatie en elke omstandigheid. 

Tegelijkertijd laat het je zien dat dat wat je wil bereiken, dat waarvoor je een toepassing zoekt om een resultaat te bereiken, dat dat juist aan de andere kant ligt. Dat dat juist al is wie je in essentie bent, wat je ware natuur al is. Dat je helemaal niets nodig hebt om daar te komen.

Wat maakt de 3 Principes anders dan therapie?

Sommige van de mensen waar wij mee in gesprek gaan hebben al jaren therapie achter de rug. Soms wel al 20 jaar. Dan hebben ze al zo’n beetje alle soorten therapie geprobeerd: cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapy, EMDR of psychotherapie bijvoorbeeld. Of therapie waarbij je heel specifiek teruggaat naar je jeugd of psychoanalyse.

Als zij in aanraking komen met de 3 Principes vragen ze zich soms af: “Wat maakt dit anders dan de therapie die ik al gedaan heb?”
Ook als je niet (zoveel) therapie hebt gedaan kan je je dat natuurlijk afvragen. 😉

Het antwoord? De 3 principes ‘werken’ anders.

Ja, wij hebben het ook over gedachten en gevoelens maar wel op een andere manier. Niet met het uitgangspunt dat we gedachten onder controle willen houden of zelfs maar in de gaten willen houden. Niet met het idee dat gevoelens getransformeerd moeten worden. Niet vanuit het uitgangspunt dat er iets met jou aan de hand is wat gefikst moet worden en dat je ervaring van het leven anders moet worden.

De 3 principes zijn alleen maar een metafoor, een uitleg, van hoe het leven werkt. Door hier inzicht in te krijgen, krijg jij de gelegenheid en de ruimte om je te realiseren dat het anders werkt dan je dacht. Dat er eigenlijk niks te fiksen is, niks te doen is. Wij hopen je te kunnen faciliteren hierin. Je de uitnodiging te geven om zelf te kijken naar waar je de 3 Principes allemaal ziet werken.

Dat is een groot verschil met het werken, manipuleren, controleren, in de gaten houden en soms ook voorzichtig worden dat we gewend zijn vanuit therapie.

Hoe deel ik de 3 principes met anderen?

Als je inzicht krijgt in de 3 Principes dan merk je op een gegeven moment waarschijnlijk dat er iets bij je is veranderd. Dat je er iets aan hebt om in deze richting te kijken. Het leven is makkelijker geworden.

Dan is de kans groot dat je dat graag met anderen wilt delen en je afvraagt: hoe doe ik dat?
Want misschien zie je mensen in je omgeving struggelen die je graag zou willen helpen. Of heb je al mensen geprobeerd te helpen maar merk je dat ze er niet op ingaan of er niet bij geholpen zijn.

Wij vinden het natuurlijk supertof als je andere mensen wijst op de 3 Principes, bijvoorbeeld door onze podcast, onze video’s of onze website te benoemen. Maar er zit wel de valkuil in dat je een ander probeert te fiksen.

Wat ons betreft hoeft dat niet en is het belangrijker dat je voor jezelf blijft kijken naar hoe het werkt.

Een van de dingen die wij regelmatig aangeven, ook aan de mensen die bij ons de facilitator-opleiding doen, is dat het belangrijk is om niet achter de mensen ‘aan te lopen’ om hen te fiksen, maar om een vuurtoren voor hen te zijn. Het licht, het rustpunt.

Dan kan het zomaar zijn dat mensen het licht herkennen en nieuwsgierig worden. Erop af willen gaan. Merken dat er iets in zit en willen dat je er meer over vertelt. Dat is een andere beweging dan proberen iets op te leggen.

Gaan de 3 principes om positief denken of The Secret?

Wij krijgen vaak de vraag of de opmerking: “Wat jullie doen, dat is toch gewoon positief denken?” 

Ja, positive psychology. Zo kan het ook heel makkelijk uitgelegd worden. Maar dan zitten we er nét naast. Want positief denken kijkt naar de inhoud van gedachten en heeft een oordeel: negatief mag niet, het moet positief worden. Want positieve gedachten geven positieve gevoelens, en negatieve gedachten geven negatieve gevoelens. 

Dat laatste hoor je ons ook zeggen. En toch gaat het bij ons niet om het bewerkstelligen van dat jij alleen nog maar positief denkt, want dat is in onze ogen onmogelijk. Bovendien kost het heel veel tijd en moeite om al je gedachten te controleren op eventuele negativiteit. 

Wij zeggen: we gaan als mens eigenlijk niet over de inhoud van onze gedachten. En dus gaan wij ook niet in op de inhoud. We kijken niet naar of het positief of negatief is. Wat ons betreft zit je dan al een stap te ver in het proces van creatie. 

Wij kijken naar wat de aard is van de menselijke ervaring. Naar dat waar een gedachte of een gevoel uit bestaat. Dat doen we niet analyserend maar op een heel simpele manier aan de hand van 3 principes. 

Het interessante is dat een van de bijwerkingen hiervan kan zijn dat je als vanzelf een veel positiever uitgangspunt hebt, maar niet omdat je daar naartoe aan het werken bent of dat in stand wil houden. 😉 

We krijgen ook weleens de vraag: “Is het zoiets als The Secret of manifesteren?” Ook dat is het niet. 

Wij hebben ons boek Het mag ook makkelijk genoemd en dat was met een reden. Het leven kan veel makkelijker zijn dan we denken. Als we het hebben over zoiets als The Secret dan komt daar in onze ogen best veel werk aan te pas en gaat het er vanuit dat je het goede gevoel waar je naar op zoek bent kunt vinden buiten jezelf. 

Maar dat goede gevoel zit al in je. Daar hoef je helemaal niet hard voor te werken. Je hoeft er alleen maar iets voor te zien, iets voor te herkennen, iets voor te gaan beseffen.

De 3 principes kunnen je helpen om dat besef meer en meer te krijgen. 

Het is een shift van je blik, een shift naar inzicht in hoe het leven echt werkt of naar begrip van waar we allemaal naar op zoek zijn. Die shifts, daar helpen we je heel graag mee door ontspannen in gesprek te gaan.

Is dit een nieuwe vorm van persoonlijke ontwikkeling?

Als je kennis hebt gemaakt met de 3 Principes denk je misschien als eerste: “Is dit nou weer een nieuwe vorm van persoonlijke ontwikkeling?”

Nee, dit is de andere kant op. Eigenlijk praten wij over persoonlijke afbraak. Of vriendelijker gezegd: over persoonlijke afwikkeling.

Want hoewel de 3 Principes over de menselijke ervaring gaan, wij hebben niet als doel jou als persoon handvatten te geven, een betere persoonlijkheid aan te meten of je een meer 3P-persoon te maken.

Wij hebben als doel om het idee door te prikken van dat je een persoon bent die iets te doen heeft, want dat is wat het hele leven zo ingewikkeld maakt.

Waar kan ik het beste beginnen?

Als je op onze website bent beland of je bent via een andere weg in contact gekomen met de 3 Principes, dan vraag je je misschien af: “Waar begin ik nou?” of “Wat nu?” 

Tja, wat nu, dat is een beetje afhankelijk van wat je al gezien en/of bekeken hebt. 🙂 

Dit is een overzicht van de dingen die we aanbieden: 

 • Onze podcast ‘Geluk in de aanbieding’. Superleuk, horen wij van mensen die houden van luisteren. Die podcasts zijn zo rond de 3 kwartier. Als je naar de wat oudere luistert zijn ze een uur.
 • Video’s. Houd je meer van kijken? Dan zijn onze 5 tot 10 minuten durende video’s wat voor je.
 • Het kan ook zijn dat je meer van lezen houdt en dat je het heel erg leuk vindt om op ons blog rond te struinen.
 • Ons boek ‘Het mag ook makkelijk’. Dat boek is wat ons betreft voor veel mensen een heel goed startpunt.
 • Gratis e-book. Supercool als je even snel wil zien wat die 3 principes inhouden, maar ons boek Het mag ook makkelijk gaat net even wat verder, geeft je net even wat meer gevoel over die 3 principes. 

Heb je al die materialen al ontdekt en ben je op zoek naar meer, of ben je nieuwsgierig naar hoe de 3 Principes in de praktijk werken dan zijn dit goede mogelijkheden voor je: 

Raak je enigszins in verwarring over wat dan het beste past bij jou of bij je behoeften, weet dan dat wij altijd bereid zijn om hierover met je in gesprek te gaan. Je kunt een gratis intake bij ons aanvragen, geheel vrijblijvend. Dus doe dat vooral. 

Meer richtlijnen nodig voor je keuze? 😉 Dan zijn dit dingen die wij ons kunnen voorstellen: 

 1. Heb je iets interessants gehoord waar je meer over wilt weten, dan is de Makkelijk Leven KoffieCorner waarschijnlijk geschikt voor je. Dat is een toffe, goedkope ingang naar meer contract met ons en andere mensen die het leuk vinden om over de 3 Principes te praten. 
 1. Wil je meer weten en net wat meer de diepte in, dan past een Shiftdag of een driedaagse training waarschijnlijk bij die behoefte. 
 1. Heb je een groot probleem waar je vanaf wilt, dan kan je overwegen om individuele coaching te gaan doen. Dat geeft ons namelijk de gelegenheid om echt met je mee te kijken en eventuele onschuldige misverstanden er makkelijker uit te pikken. Bij grotere problemen kan het gebeuren dat je blijft hangen in wat je al weet als je er in een groepssetting naar kijkt. Als je 1-op-1 in gesprek gaat met ons dan lukt dat eigenlijk niet.
Waar kun je de 3 principes voor gebruiken?

Wij krijgen heel vaak de vraag: “Waar kan ik die 3 principes voor gebruiken? Waar is het nuttig voor om met jullie in gesprek te gaan?” 

De gevolgen van de inzicht in de 3 principes kunnen bijvoorbeeld zijn: 

 • Stress kan afzwakken, minder opkomen, minder lang duren of er minder echt uit gaan zien.
 • Beter slapen, makkelijker inslapen of minder vaak wakker worden;
 • Angst kan afnemen, verdwijnen, of anders beleefd worden waardoor het minder zwaar is, zelfs bij mensen met een angststoornis
 • Depressie en alles wat daarbij hoort kan afnemen of verdwijnen;
 • Lichamelijke problemen als lusteloosheid en chronische pijn lossen op;
 • Verslaving kan lichter worden of oplossen, zodat het niet meer een levenslang vonnis is, of een levenslange kwaal;
 • Relaties kunnen verbeteren doordat er meer verbinding wordt ervaren, zowel bij romantische relaties, als in de opvoeding van je kinderen als je die hebt, of bij het samenwerken binnen organisaties. 

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat mensen door inzicht in de 3 Principes teruggaan naar hun natuurlijke staat. Die natuurlijke staat herken je als je naar jonge kinderen kijkt. Die kijken met blije ogen de wereld in om te zien wat er allemaal te ontdekken valt. Die doet, groeit, bloeit en ontwikkelt. Die heeft plezier en huilt soms ook. Zo’n kind is ultiem creatief.

Als je nieuwsgierig wordt en open staat voor de vraag of dingen niet anders zouden kunnen zijn dan je tot nu toe hebt aangenomen, dan kan alles anders worden. 

Misschien verdwijnt je angst niet acuut, maar merk je wel dat je rustiger bent wanneer de angst er is. Misschien dat je niet direct je relatie ziet veranderen, maar dat je wel merkt dat je partner anders op je reageert. Je kinderen zich anders gedragen dan je gewend bent. Alles op je werk makkelijker wordt. Of dat je, zoals Linda ooit, ineens tot je verrassing merkt: waar is die chronische pijn? 

De uitnodiging ligt er om met ons mee te kijken en te ervaren dat de bijwerkingen van dat inzicht in die 3 principes fenomenaal zijn, en altijd in de richting van die default setting. In de richting van je ware natuur.

bedrijfsgegevens

Shift Academy

Birkstraat 95-12
3768 HD  Soest
Tel. 035-588.51.49
E-mail: welkom@shiftacademy.nl
Kamer van Koophandel nr. 32118452
Bankrekeningnummer: NL17RABO0145865924 t.n.v. Shift Academy

De Slagersdochters

Door onze podcast en theatershow zijn wij (ook) bekend onder de naam “De Slagersdochters”. De Slagersdochters spelen onder dezelfde bedrijfsgegevens als Shift Academy. Het winkeltje van De Slagersdochters heeft alleen een ander webadres: www.slagersdochters.nl 

Share This