Er lijkt heel veel te zijn wat ons tegenhoudt om te doen wat we eigenlijk willen doen: “Als ik geen kinderen had, zou ik in een camper gaan wonen en de hele wereld zien”, “Als ik het geld er voor had, zou ik een eigen bedrijf opstarten!” of “Als ik die hypotheek niet had zou ik een boerderij kopen en helemaal zelfvoorzienend worden!”. Anderen proberen ons te helpen en dragen idee na idee aan. Maar we horen het niet. Er zijn redenen waarom het écht niet kan. Wat is nu het overkoepelende probleem? In deze video vertellen we je graag hoe wij dit zien.

 

 

 

 

 

 

Er lijkt heel veel te zijn wat je tegenhoudt om te doen wat je echt wilt doen. Wat we vaak zien is dat er goede ideeën worden aangedragen door anderen (harder werken om je hypotheek af te lossen, alsnog die studie doen, wachten tot de kinderen de deur uit zijn, de kinderen naar je moeder doen of ze meenemen…), maar dat de ontvanger al die suggesties gewoonweg niet kan horen.

Maar wat houdt je nou eigenlijk tegen? Het zijn weer – je hoort het ons vaker zeggen – je eigen gedachten. Je eigen gedachten over alles wat er niet mogelijk is en gedachten over alles wat er moet en er hoort te zijn. Angst voor de toekomst, ook een gedachte. Angst om buiten de groep te vallen, want als je uit ‘the rat race’ stapt, wat doet dat voor je sociale contacten? Wat zullen mensen dan van je denken?

Erg interessant. Hoe we dus allerlei gedachten heel erg serieus nemen, erin geloven en dan vaststellen dat het niet kan wat we willen. Het is onmogelijk. Zonde. Want het is wél mogelijk om het systeem te gaan doorzien. En te zien wat je tegenhoudt. Als je op een dieper niveau door hebt dat je gedachten en je bewustzijn een realiteit voor je creëren die echt lijkt, maar het niet is, dan ligt de wereld voor je open.

 

Share This