We hebben vaak niet in de gaten hoezeer we geloven in de echtheid en vastheid van wat er vorm heeft gekregen. Een (psychologische) diagnose, een situatie of een gevoel. En omdat we geloven in de echtheid en vastheid daarvan, zijn we geneigd daarop voort te borduren.

In bedrijven hoor je wel eens de uitdrukking ’terug naar de tekentafel’. Er is dan, in een vergadering of zo, iets gepresenteerd wat niet op de steun van alle aanwezigen kan rekenen. Of afgekeurd wordt door degene die het uiteindelijk voor het zeggen heeft. De bedenkers van het product of de werkwijze moeten dan ’terug naar de tekentafel’. Dat kan zijn om aanpassingen aan te brengen in het ontwerp, maar ook om helemaal overnieuw te beginnen.

En vooral dat laatste vind ik een mooie verwijzing naar wat we kunnen doen, of liever gezegd wat er kan gebeuren, met inzicht in de werking van de menselijke ervaring. We hoeven niet om te gaan met wat er vorm heeft gekregen; we kunnen terug naar af om iets nieuws te laten vorm krijgen. Uit de oneindige potentie van Mind.

Zie je het voor je? Je krijgt een diagnose als, ik noem maar wat, ADD en daar hoef je niet mee om te gaan. Je kunt simpelweg terug naar de tekentafel. Terug naar de ruimte vóór gedachten, gevoelens en gedrag. waar nieuwe creatie plaatsvindt.

Zie je het voor je? Er is een (ingewikkelde) situatie ontstaan met medemensen, op je werk of in de wereld en je hoeft er niet mee te dealen. Je kunt simpelweg terug naar de tekentafel. Terug naar de ruimte vóór gedachten, gevoelens en gedrag. waar nieuwe creatie plaatsvindt.

Zie je het voor je? Je voelt je depressief, opgejaagd, bang, moedeloos en je hoeft dat niet op te lossen. Je kunt simpelweg terug naar de tekentafel. Terug naar de ruimte vóór gedachten, gevoelens en gedrag. waar nieuwe creatie plaatsvindt.

Steeds opnieuw. Steeds een fris uitgangspunt zonder de beperkingen die eerder werden waargenomen. Steeds terug de rust en ruimte in, zodra je je realiseert ‘oh wacht even, ik ervaar datgene wat vorm heeft gekregen wel als echt en vast, maar ergens weet ik dat het uit Denken bestaat. En het principe dat we Denken noemen, kan ALLE vormen aannemen, want het is oneindig creatief. Wat wil er nu ontstaan? (Even niets is ook goed)’

Afbeelding van DarkmoonArt_de via Pixabay

Share This