Wacht niet tot je alles op een rijtje hebt. Tot je dat diploma hebt. Tot je genoeg geld hebt. Wacht niet tot de sterren gunstig staan. Tot aan alle voorwaarden is voldaan. Tot je toestemming krijgt. Tot je het ‘juiste’ gewicht hebt bereikt. Wacht niet tot iedereen het er mee eens is. Tot je het zeker weet. Tot je oud genoeg bent. Tot je mentor zegt dat het mag.

Wacht niet tot het veilig is. Tot je een fijne relatie hebt. Tot je precies weet wat er gaat gebeuren (dat weet je toch niet). Wacht niet tot anderen je zijn voorgegaan. Tot er onderzoek naar is gedaan. Tot iedereen het doet. Tot de kinderen de deur uit zijn. Wacht niet tot de economie is aangetrokken. Tot je goeroe groen licht geeft.

Wacht niet, want je hoofd kan altijd wel wat verzinnen om op te wachten. Doe het nu. Luister naar het fluisteren van je hart. Bedank maar doorzie de harde stemmen van het verstand, je moeder, de media en de buren, al bedoelen ze het nog zo goed. Je hoeft die gedachten niet te geloven. Sta op. Nu. Het is het enige moment dat je hebt en het is altijd het juiste moment. Wacht niet.

Foto © Rob Tol

Share This