We bemoeien ons als mensen ongelofelijk veel met elkaar. Over alles. Over elkaars kleren, over onze kinderen (en hun kleren!), over of de buurman wel het juiste merk auto rijdt of het juiste merk cornflakes koopt. Het onderwerp maakt eigenlijk niets uit, we zitten voortdurend naar verbeterpunten te zoeken. Het summum daarvan zijn praatprogramma’s op tv, waar we onze mening geven over de mening van een ander die bij voorkeur ging over de mening van weer iemand anders. Is dat piramidespel van meningen wel nodig? In deze video hoor je hoe wij hier over denken.

 

 

 

 

 

 

We oordelen dus continu. Vooral over bekende mensen, want hun meningen zijn net weer iets belangrijker en invloedrijker.

Het is ontzettend interessant hoe wij denken dat we andermans denken moeten analyseren en daar ook weer iets van moeten vinden. Wij denken eigenlijk (onze mening ;-)) dat zodra je stopt met overal een mening over hebben, overal een oordeel over hebben, overal iets van te vinden, dat er een ruimte vrijkomt in je hoofd waar je letterlijk helemaal stil van wordt.

Share This