Wat zijn de 3 principes?

De 3 principles van Sydney banks uitgelegd

Uitleg over de drie principes

We hebben deze pagina gemaakt om je een eerste indruk van de 3 principes te geven, waarom inzicht in de 3 principes nuttig voor je zou kunnen zijn en wat die 3 principes precies zijn. Op deze pagina houden we de uitleg over de drie principes echter enigszins kort. We hebben een uitgebreid eBoekje voor je beschikbaar met een duidelijke uitleg van de 3 principes en een toelichting op deze, in het Engels Three Principles genoemde, zienswijze.  Hieronder in het groene blok, vraag je het eBoek ‘3 Principes voor Geluk’ gratis aan. Je ontvangt dan tevens elke week het gratis Shift Magazine in je inbox, een e-mail met een vers blog geschreven vanuit inzicht in de drie principes, de nieuwste 3 principles podcast en de meest actuele 3 principles YouTube Video.

De 3 principes van Sydney Banks

In de jaren 70 ‘ontdekte’ Sydney Banks de 3 principes – of, in zijn moedertaal – the 3 principles. Eigenlijk ontdekte hij niets nieuws. Hij beschreef simpelweg wat er al was, altijd is geweest, nog steeds is en altijd zal zijn. Het wordt echter door velen een nieuw paradigma genoemd omdat het radicaal is in zijn eenvoud. Zo eenvoudig dat je slechts een paar kleine shifts nodig hebt om je leven & werk stukken makkelijker (én gelukkiger!) te maken.

Hidden Content

De 3 Principes: wat kun je ermee?

Omdat we deze vraag over het nut en de noodzaak van de 3 principles nogal vaak krijgen, hebben we er een video over gemaakt ;-). 

Meer video’s met de 3 principes als uitgangspunt: 

Ervaringen met de 3 Principes

Op onze pagina klantervaringen lees je welke gunstige ‘bijwerkingen’ er worden ondervonden door inzicht in de drie principes. Hieronder een paar testimonials van mensen die al een groot effect merken van inzicht in de 3 principes, alleen op basis van het luisteren naar onze gratis Radioshow ‘Geluk in de Aanbieding’ – in deze wekelijkse podcast kijken we steeds vanuit een andere invalshoek en via een ander thema hoe de drie principes werken.

“Hier heb je écht wat aan!
Luister sinds januari dit jaar naar jullie podcast gebaseerd op de 3 principes, en voor mij is dit het inzicht der inzichten. Niet ploeteren of worstelen, maar de juiste kant opkijken, dat is alles.”
Severine

“Na jaren zoeken en lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kwam ik via een collega in aanraking met de Slagersdochters. Podcasts om te luisteren, het mag makkelijk. En stukje bij beetje sijpelen de 3 principes mijn leven in. Soms voel ik het, soms ploeter ik. Maar het luisteren naar deze podcasts brengt me weer terug in hoe makkelijk het mag. Sinds kort kijk ik ook naar de radioshows omdat ik member ben geworden in de Makkelijk Leven Academy. Wordt het nog leuker van!”

Iris

“Door mijn lieve vrouw ben ik aanraking gekomen met de 3 Principles. Zoekend naar meer meer meer kwamen we op jullie podcasts en jawel: we zijn aan het ‘bingen’! Heer-lijk. Puur genieten. Erg bedankt daarvoor.”

“Het lijkt alsof ik uit een volle trommel was op 800 toeren centrifuge stand gehaald ben…”

W.

“Mijn leven is 180 graden gedraaid sinds ik een paar weken geleden naar jullie podcasts ben gaan luisteren. Geweldig!!”

Anoniem

“Ik ben gister begonnen met jullie podcasts te beluisteren en wat een mind-blowing uitspraken zeg!”

Vanessa

“Heerlijke nuchtere inkijk in de gedachtenwereld. Ik heb er zeker wat aan en luister regelmatig, ook de ‘oude’ uitzendingen.”

“Deze podcast is een mooie aanvulling op het Engelse aanbod op het gebied van de Three Principles. Ik vind het erg fijn om de concepten (en het praktische geouwehoer want zweverig is het geenszins) in mijn eigen taal te horen, dat verdiept mijn inzicht weer verder. Iedereen die echt minder drama in zijn leven wil, en bereid is zijn eigen gedachten daarvoor wat minder serieus te nemen, raad ik deze podcast aan.”

“Wil jullie bedanken. Gedurende de crisis met mijn man heb ik urenlang s’nachts naar jullie podcast geluisterd. Ik werd er kalm en hoopvol van.”

De 3 Principes zijn te eenvoudig voor woorden

Het grappige is dat de 3 principes eigenlijk doodeenvoudig zijn. We kunnen ze zo voor je opnoemen: Mind (Levensenergie), Consciousness (Bewustzijn)  en Thought (Denken). En toch… hoe makkelijk die drie principes ook te onthouden zijn, vaak interpreteren we ze op een manier die veel te persoonlijk is. Velen van ons hebben wat langer de tijd nodig om door kijken en luisteren naar of praten over de 3 principes écht te snappen hoe het zit. Om het échte diepe inzicht in de 3 principles te krijgen dat een blijvend en diepgaand effect heeft op je welzijn. Het inzicht in de werking van de drie principes dat zorgt voor rust (waar eerder stress werd ervaren), voor genieten (waar eerst angst was), voor verbinding (waar eerst eenzaamheid was) en/of voor geluk (waar eerst verdriet en somberheid was).

Er is geen eenduidige ‘beste’ manier om inzicht in de 3 principles en dus effect van die 3 principes te krijgen. Wat we wél merken, is dat over de 3 principles praten (en dus niet alleen luisteren) er voor de meeste mensen voor zorgt dat het inzicht in de werking van de 3 principes een groter effect teweeg brengt. Wanneer je over de 3 principes praat met iemand die een goede grounding in de 3 principes heeft, heb je immers minder kans om te blijven hangen in je huidige zienswijze of van de drie principes je eigen nieuwe concept te maken ;-). Daarom bieden wij naast onze vele gratis materialen over de 3 principes, ook training, coaching en de Makkelijk Leven KoffieCorner. Dit zijn allemaal mogelijkheden om je inzicht in de 3 principes te verdiepen en met ons in gesprek te gaan. Als de eerste 3P Facilitators die de 3 principes naar Nederland brachten, kunnen wij je als geen ander wijzen in de richting van dit nieuwe paradigma dat de drie principes vormen. Inmiddels leiden wij ook andere mensen op om de 3 Principes te delen; zij worden opgeleid tot 3 Principles Facilitator. 

Vaak beantwoorde vragen

Als 3 Principles (3P) Facilitators krijgen wij een aantal vragen heel vaak gesteld. Logisch, want wat wij bij Shift Academy doen, is anders dan wat je al kent. Het lijkt soms op iets wat je al eerder deed of waar je over las, maar is het niet. We kunnen ons daardoor voorstellen dat jij ook één van die meest gestelde vragen hebt. Wij hebben meer dan duizend blogs geschreven waarin de antwoorden op die vaak gestelde vragen te vinden zijn (vandaar dat we je daar hieronder naar verwijzen :-)). Mail ons gerust als je nog iets anders wilt weten!

blank
Wat zijn de 3 Principes in het kort?
Waarin verschilt de conversatie over of vanuit de 3 principes van andere coaching of therapie?
Is het net zoiets als cognitieve (gedrags)therapie of ACT?
Gaat het dan om ‘positief denken'?
Hoe pas ik die 3 principes of de kennis daarvan nu toe?

 

Hebben we het over een nieuwe religie?
Ik heb er veel aan; hoe vertel ik dit aan de mensen om mij heen?
Is het een nieuwe vorm van persoonlijke ontwikkeling? Want daar heb ik eigenlijk een beetje genoeg van.

Sydney Banks, grondlegger van de 3 principes

In de video hieronder hoor je Sydney Banks praten over de 3 principles (in het Nederlands uiteraard drie principes of 3 principes). Wil je meer van hem zien, dan kunnen we je aanraden de video’s op www.sydbanks.com te bekijken. Wil je liever in het Nederlands je inzicht verdiepen in de 3 principes? Dan geldt: “Wij van Shift Academy raden Shift Academy aan” ;-). Een fantastisch begin is om het gratis eboek ‘3 principes voor geluk’ aan te vragen. Klik hier om aan te vragen. Daarnaast vind je veel Nederlandstalige informatie over de 3 Principes via ons 3 Principles blog, hebben wij als De Slagersdochters een heel prettige 3P podcast en is de Makkelijk Leven KoffieCorner. speciaal opgericht om je te helpen je inzicht in de 3 principes te verdiepen.

 

Boeken door Sydney Banks

DVD’s en CD’s: hoor Sydney Banks zelf praten over The Three Principles

Er is een ruime verzameling audio- en videomateriaal beschikbaar van Sydney Banks waarin hij spreekt over de 3 Principles. Hier vind je de volledige lijst, inclusief links om ze aan te schaffen. 

Share This