Het is niet mijn taak om te zeggen waar je heen moet; het is mijn taak om je op jouw stuur te wijzen. Het is niet mijn taak om je uit de gevangenis van je problemen te bevrijden; het is mijn taak om je te laten zien dat de deur open staat. Het is niet mijn taak om jou van goede ideeën te voorzien; het is mijn taak om je te laten weten dat je zelf vol goede ideeën zit. Het is niet mijn taak om al je gevoelens te sussen; het is mijn taak om in liefde aanwezig te zijn terwijl ze komen en gaan. Het is niet mijn taak om de wijze uit te hangen; het is mijn taak om te weten dat jij alle wijsheid zelf in je hebt.

Het is niet mijn taak om me zorgen over je te maken; het is mijn taak om te vertrouwen, wetend wie jij in essentie bent. Het is niet mijn taak om jouw gedrag te veranderen; het is mijn taak om me te realiseren waar dat vandaan komt. Het is niet mijn taak om naar je te kijken door de vervuilde lens van het verleden of de verwachtingsvolle lens van de toekomst; het is mijn taak om je elke dag met nieuwe ogen te zien. Het is niet mijn taak om je gebreken aan te wijzen; het is mijn taak om je gezondheid te zien. Het is niet mijn taak om je te vertellen wat je moet doen; het is mijn taak om te weten dat jij dat zelf wel weet. Het is niet mijn taak om met je mee te lijden; het is mijn taak om compassie te hebben. Het is niet mijn taak om je angstig vast te houden en te controleren; het is mijn taak om in liefde los te laten.

Het is niet mijn taak om je te bekritiseren; het is mijn taak om je aan te moedigen. Het is niet mijn taak om jouw boosheid af te wijzen; het is (soms, als het zo opkomt en jij ervoor open staat ) mijn taak om je te vragen of je weet waar je gevoelens vandaan komen. Het is niet mijn taak om ruzie met je te maken; het is mijn taak om vanuit verbinding met je te praten als we allebei kalm en ontspannen zijn. Het is niet mijn taak om jou gelukkig te maken; het is mijn taak om zelf natuurlijk en vreugdevol door het leven te bewegen (en dat gaat vanzelf als je inzicht hebt in hoe je als mens psychologisch functioneert). Het is niet mijn taak om jou te kneden naar mijn idee van perfectie; het is mijn taak om er getuige van te zijn hoe jouw leven zich op een perfecte manier ontvouwt.

Klinkt dit voor jou als een mooi uitgangspunt? Of denk je dat dit onmogelijk is omdat je kind een label heeft of het ‘verkeerde’ pad opgaat? We praten er graag over op één van onze Shiftdagen, waar je van harte welkom bent.

Foto © Rob Tol

Share This