Veel mensen die als ZZP-er of MKB-er voor zichzelf beginnen, doen dit omdat ze behoefte hebben aan vrijheid. De vrijheid om hun eigen ding, op hun eigen manier, in hun eigen tempo vanuit hun eigen passie te doen.

Veel mensen die streven naar een dikke bankrekening, doen dit omdat ze behoefte hebben aan vrijheid. De vrijheid om te kopen wat ze willen, te wonen waar ze willen en te reizen zoveel ze willen.

Veel mensen die liever alleen wonen dan samen, koppelen dit standpunt aan hun behoefte aan vrijheid. Ze willen kunnen doen wat ze willen doen op het moment dat het opkomt. Niet gehinderd door huisgenoten of partners die wellicht iets anders van hen verwachten.

In elk van bovengenoemde voorbeelden lijken er zaken te zijn die vrijheid belemmeren en/of onvrijheid vergroten. De baas beperkt vrijheid, de bankrekening geeft vrijheid, de partner belemmert vrijheid.

In werkelijkheid is het onmogelijk dat een baas, een bankrekening, een verre reis of wat dan ook, ons een gevoel/emotie kan geven. Omdat een gevoel 100% ontstaat vanuit onze eigen gedachten. Ik leef (het principe Mind – of Universele levensenergie), ik denk iets (het principe Thought) en die gedachte wordt geanimeerd door mijn bewustzijn (het principe Consciousness) waardoor ik voel wat ik denkt. Waarbij voelen altijd volgt op denken. Nooit andersom.

Toch lijkt het wél vaak alsof er daarbuiten iets is dat invloed heeft op wat we voelen – of dat nu vrijheid, onvrijheid of een andere emotie is. Het is de kracht van de wetmatigheid die bekend staat onder de naam Three Principles, 3 Principles of 3 Principes.

Doordat die 3 principes aan het werk zijn en hun ding doen, beleef jij je gedachten. Voelen ze levensecht. Dus als jij denkt dat je baas, je bankrekening of je partner je vrijheid in de weg staan, dan is dat in dat moment jouw realiteit. Kun je niet anders dan mee gaan in die gedachte en er naar handelen.

Tot je inzicht begint te krijgen in de werking van die 3 Principles en je begint te herkennen dat een gedachte een neutrale energie is zonder betekenis. Zodra je ziet dat jij degene bent die betekenis geeft aan die neutrale energie, heb je andere keuzemogelijkheden. Wanneer je gaat herkennen hoe de Three Principles in jou aan het werk zijn, vallen veel overtuigingen en vaststaande feiten weg.

Daar waar je herkent dat het niet de buitenwereld maar jijzelf is die je ervaring creëert/bepaalt, ontstaat in mijn ogen de werkelijke vrijheid: Vrijheid 2.0. Dan vallen ‘moeten’ of juist ‘never nooit niet’ weg. Dan voel je dat je onafhankelijk van de omstandigheden altijd okay bent. Dan beweeg je zonder angst voor beperkingen. Vrijer kan niet ;-).

PS: Dieper inzicht in de werking van de drie principes is alles wat je nodig hebt om altijd, overal en onder alle omstandigheden vrijheid te ervaren. Wil je dat? Overweeg dan mee te doen met onze driedaagse Dieper Inzicht. Meer info vind je hier. 

 

Share This