Een tijdje geleden schreef ik al een blog over het feit dat we als mens zo’n ongelooflijke willekeur aan de dag leggen als het gaat om wat we doen met de informatie die we waarnemen. En dat woord ‘informatie’ bleef een beetje hangen. Sudderen. Alsof er een nieuw inzicht, een nieuwe uitleg aan zat te komen.

Sydney Banks, de man die de 3 principes ooit formuleerde als eenvoudige metafoor voor de werking van de menselijke ervaring (de vorm) en de aard van onze ware natuur (het vormloze), zei wel ‘it’s all one energy’ als hij refereerde aan deze twee ‘niveaus’ of aspecten van het leven. Het is allemaal één energie. En ineens zag ik dat je het woord informatie ook kunt lezen als ‘in formatie’. Oftewel: in een bepaalde vorm, formatie. Patroon.

Het permanente vormloze (je ware natuur) is een neutrale energie met de potentie om tijdelijk allerlei vormen aan te nemen (de menselijke ervaring). Zo gezien is onze hele wereld, elke ervaring, die ene energie in formatie. Niets meer. Niets minder ook.

Iedere boom en iedere bloem. Elke gedachte en elk gevoel. Alle waarnemingen. Jij en ik; één energie, in steeds wisselende formatie.

Goh. Ik ben benieuwd of deze beschrijving jou ook even stil doet vallen.

Image by msandersmusic from Pixabay

Share This