Leven is heel eenvoudig. Ongelooflijk eenvoudig, zou ik bijna willen zeggen. Want we durven het vaak niet eens te geloven dat het zo simpel kan zijn. Er is een ervaring in elk moment. Van sensaties, vormen, gevoelens, kleuren, een lichaam, geuren, smaken, anderen, een ik, een realiteit. Altijd nu. Allemaal op dezelfde manier vormgegeven. Een oneindige intelligentie of energie of bron die zich ‘uitdrukt’ met behulp van het Denken.

En als de uitdrukking die wij daarvan zijn, hebben we (al die bedachte ‘ikjes’) de mogelijkheid om heel ingewikkeld te denken en te doen. En in alle onschuld doen we dat vaak ook, als we even het zicht verliezen op het bovenstaande. Blijkbaar vinden we het als mensen heel lastig om eenvoudig te ‘zijn’. Met en middenin die sensaties, vormen, gevoelens, kleuren, een lichaam, geuren, smaken, anderen, een ik, een realiteit.

We hebben de neiging om enorm gefascineerd te worden door dat alles. Het eindeloos in de gaten en onder controle te willen houden. Te benoemen en te beoordelen. Te analyseren en te manipuleren. Te voorspellen en op terug te blikken. Te verklaren en te duiden. Elkaar daar deelgenoot van te maken ook. We willen (wederom in alle onschuld) bijzonder zijn en daar hebben we zo’n verhaal voor nodig. Een ‘ik’ die van alles heeft meegemaakt, gepresteerd of die nu iets ervaart. En dat is allemaal steeds hetzelfde (denk)spelletje in de vorm. De behoefte aan (en het geloof in!) het individu levert alle pijn en onzekerheid op waar we vervolgens vanaf willen. Het houdt ons gevangen. En daar ligt de uitnodiging om ‘verder’ te kijken. Voorbij de sensaties, vormen, gevoelens, kleuren, een lichaam, geuren, smaken, anderen, je ik, jouw realiteit.

Daarom spreken we bij Shift Academy ook niet van ‘persoonlijke ontwikkeling’ maar liever van ‘persoonlijke afwikkeling’ 🙂 Je zult namelijk nooit hoeven te bereiken wat je in essentie al bent. Je leert bij ons geen trucjes (een nieuw vormpje) om te doen, maar krijgt de ruimte om te zien wat daarachter IS. Kun je vanuit die wetenschap in alle vrijheid leven.

Zin in? Welkom!

 

Share This