Ken je de peuterpuberteit? Dat is een periode in het leven van een peuter dat hij of zij heel dwars kan zijn. En er bijvoorbeeld de gewoonte van maakt om zich in de supermarkt al krijsend ter aarde te storten omdat hij/zij de koekjes niet krijgt waar jullie net langs zijn gelopen. Wij hebben het idee dat niet alleen peuters dit gedrag vertonen. Ook wij als grote mensen hebben wel eens de neiging om zo boos te worden (al storten we ons meestal niet letterlijk ter aarde ;-)). Intern zit er nog wel eens wat van dat soort energie. Hoe komt dat? We bespreken het in deze video.

Het kan van alles zijn, maar het heeft dezelfde energie: “HET GAAT NIET ZOALS IK HET WIL! En dat zou wel zo moeten zijn. Ik heb bedacht dat ik het koekje wil en als ik het niet krijg ga ik krijsen. Ik heb bedacht dat mijn kind nu moet luisteren. Ik heb bedacht dat mijn baas nu aardiger tegen me moet zijn. Ik heb bedacht dat ik salarisverhoging moet hebben.” Allemaal gedachten.

Het maakt niet uit wat je bedacht hebt, op het moment dat het zo’n waarheid voor je wordt dat het leven alleen nog maar goed kan zijn als je krijgt wat je bedacht hebt… dan ben je eigenlijk gewoon een grote peuterpuber.

Share This