Het leven is als een bellenblaasmachine, schreef Slagerskleindochter Pauline jaren geleden al eens in een blog. De bellenblaas-metafoor verwijst naar het feit dat we als mens voortdurend gedachten hebben die komen en gaan. We hoeven ze niet na te jagen, in stand te houden of juist kapot te maken als ze ons niet bevallen, want ze zijn als zeepbellen: even aanwezig en daarmee weer ‘poef’ uit elkaar geklapt. En het knopje van de bellenblaasmachine bevindt zich buiten ons bereik dus daar hoeven we ook niks mee ;-).

Een prachtige metafoor die ik vandaag, geïnspireerd door de foto hierboven, graag een stapje verder wil trekken.

De metaforische zeepbellen die ontstaan door het samenspel van de 3 principes Mind, Consciousness en Thought lijken ‘slechts’ te verwijzen naar de tijdelijkheid van je gedachten. Wat een mooi inzicht kan opleveren.

Maar de 3 principes gaan verder dan dat. Ze laten ons zien dat er niets is, anders dan oneindige ruimte. In die oneindige ruimte creëren de 3 principes een complete wereld. Met alles erop en eraan. Jij inclusief. En alhoewel die wereld uitermate tijdelijk is en vervliegt als een zeepbel om opgevolgd te worden door de volgende zeepbel, is het in dat ene moment je hele wereld. Die verschijnt.

Niets statisch. Niets waar jij iets aan kan of zou moeten fiksen. De 3P-bellenblaasmachine doet het werk ;-).  

Share This