Het lijkt een dingetje van deze tijd of onder onze ‘meekijkers’ te zijn. Ik heb het over het starten van een onderneming of een overgangsfase beleven van een ‘vaste’ inkomensbron (bestaat die trouwens? 🙂 ) naar een nieuwe of nog onbekende. En dan daarbij de angstige vaststelling: “ik kan er nog niet van leven.”

Eigenlijk is dat een heel bijzondere constatering die nadere inspectie behoeft. Want het is zo makkelijk gezegd en we slikken zo’n uitspraak al snel als zoete koek alvorens we naarstig naar een oplossing gaan wroeten, maar is het wel waar? Alle mensen die deze uitspraak deden, schenen mij namelijk springlevend toe. Er werd adem gehaald. Bloed stroomde door de aderen. Harten klopten. Er was kijken, bewegen, ruiken, voelen, waarnemen. Leven! Ze leefden allemaal al. Maar wel met een idee in het achterhoofd dat ze op een moment in de toekomst niet zouden kunnen leven omdat de bron daarvan zou ‘opdrogen’. Interessant.

Het wierp bij mij de vraag op wat nu eigenlijk de ‘oorzaak’ was van dit leven. Van het ademen, het hartkloppen, het bewegen, voelen, denken. Had het geld nodig? Was dat de bron? Zijn er op deze illusoire aardbol mensen die zonder geld leven? Zijn er mensen die een overvloed aan geld hebben maar toch het einde van de dag niet halen? Gebruiken we het idee van geld en inkomen niet als een overbodige en onnodige tussenstap?

Uiteraard komt het verstand direct met bezwaren en bewijzen in de vorm van oude en voor waar aangenomen gedachten. Natuurlijk moet je geld hebben in deze westerse wereld! Wie niet werkt zal niet eten! Jij vraagt toch ook geld voor wat je doet! Dit moet je bij de kassa van de supermarkt vertellen. Of bij de benzinepomp. Zonder geld kom je nergens, hoor! Als ik nu geen actie onderneem dan…En uiteraard komt hetzelfde verstand dan prompt met de ‘hoe, hoe hoe?- vraag op de proppen, zodat we het hele punt missen en ons verliezen in de vorm. Iets compleet nieuws en ‘buitenissigs’ zien is nogal eng voor het verstand, blijkbaar.

Zelf constateerde ik dat alles wat we in de vorm aanwijzen als de bron voor ons (over)leven een misverstand inhoudt. Want onze Bron is een Universele Energie, die we in de 3 principes ‘Mind’ noemen. Ook kwam er een bijbelse zinsnede in mij op, vraag me niet waarom. ‘Everything shall be added onto you’ luidde deze. En ik hoorde dit als een aanwijzing dat alles zich vanzelf ontvouwt. Iets ondernemen en daar geld of goederen voor krijgen kan daar eveneens onderdeel van zijn. Dat dient zich ook aan zonder dat je daar spastisch over hoeft te doen of denken.

En ik vraag je uiteraard niet dit te geloven maar zelf te kijken. Leef je al? En is alles wat je meent te weten over het hoe en waarmee niet een tweedehands en gerecycled angstig poppetjes-idee? Kun je niet eenvoudigweg (dingen) ondernemen zonder die ballast? Just wondering 🙂 .

Share This