Zodra de 3 principes worden beschouwd als een nieuwe methode, leefwijze of psychologische toepassing, slaan de vragen die daaruit volgen de plank eigenlijk volledig mis.

Vragen als: ‘wat moet ik doen met…’ of: ‘hoe kan ik kijken naar…’ zijn uiteraard niet verkeerd of zo (sterker nog, het zijn gewoon wat woorden), maar ze hebben niets te maken met onze communicatie. Met het paradigma van de 3 principes. De 3 principes zijn namelijk BEschrijvend, en niet VOORschrijvend.

Dus we kunnen best vertellen hoe wij, in dit moment, vanuit inzichten kijken en handelen, maar daar heb jij niet zoveel aan. Het gaat erom dat jij een helder uitgangspunt krijgt voor je leven. Met je eigen wijsheid. Vanuit de oneindige intelligentie die je ten diepste bent, voorbij je beperkte persoonlijke ideeën.

Toch wilde ik vandaag even een uitzondering maken en een ‘opdracht’ geven. Gewoon omdat het kan en omdat het een mogelijk antwoord zou kunnen zijn op al je vragen over ‘hoe te kijken en wat te doen’:

LAAT DAT!

Hou op met oplossingen zoeken voor problemen die alleen in je denkgeest bestaan. Hou op met naar ‘anderen’ en ‘jezelf’ kijken. Hou op met labelen en conceptualiseren. Hou op met analyseren, proberen te fixen en iets anders willen dan er is (je bent te laat!). Hou op met toekomst voorspellen, panikeren en proberen te (be)grijpen.

Laat dat allemaal, laat het leven en leef gewoon (oh, dat deed je al. Fijn).

Afbeelding van Filmbetrachter via Pixabay

Share This