Volgens de buitenwereld heeft ze alles wat een mens zich kan wensen, Een superleuk bedrijf met blije klanten, leuke collega’s, gezonde blije kinderen, en leuke vriend die veel van haar houdt en ook huis, haard en hond zijn geregeld.

Toch mist ze één ding en dat beheerst haar leven. Een goed figuur. Ze weegt 15 kilo meer dan volgens de BMI gezond is.

Aan dat ene ding weet ze een wereld van onzekerheid te koppelen. Ze vermoedt dat het de reden zal zijn waarom haar vriend haar zal verlaten en de oorzaak van een vroegtijdige dood. Haar klanten zullen haar overgewicht als zwakte bestempelen en niet meer met haar in zee gaan. Haar kinderen overerven het dikzijn-gen uiteraard en zullen er later dus óók mee moeten dealen.

En al die onzekerheidskoppelingen worden versterkt door een flinke portie zelfkritiek. Ze weet zichzelf er van te overtuigen dat ze niet alleen dik maar ook zwak is omdat ze te veel eet en te weinig beweegt. Haar kleding staat niet leuk. Ze is lui omdat ze niet sport en oh, ja, ze denkt er veel te veel over na en dat is volgens De Slagersdochters van Shift Academy niet zinvol. Dus ook dat doet ze weer fout.

Haar hoofd barst af en toe bijna van al het negatieve en onzekere denken dat ze doet over dit ene onderwerp. Ze voelt de fysieke pijn van de system-overload die ze haar brein aandoet. En toch is stoppen met over dit onderwerp nadenken, geen optie voor haar. “Dat lukt gewoon niet”, weet ze zeker.

Goede adviezen krijgt ze genoeg maar die helpen haar niet. Goedbedoelde uitspraken als: “Gewoon niet aan denken!”, “Je bent mooi zoals je bent!”, “Je hoeft alleen maar te stoppen met koolhydraten eten!”… Ze wil er graag naar luisteren maar de goede bedoelingen glijden langs haar heen als waterdruppels van een waterhoentje.

Wij bij Shift Academy snappen dat want gedachten (angst, onzekerheid maar ook positieve gedachten) voelen zó realistisch dat het moeilijk kan zijn om er los van te komen. Het is de kracht van het systeem dat gevormd wordt door de 3 principes  waardoor we alles wat we denken, levensecht voelen. En de emoties die daarmee gecreëerd worden, maken het enorm aantrekkelijk om in je gedachtenspinsels te blijven geloven, erop verder te borduren of je er door te laten overspoelen.

Waar goede adviezen eigenlijk weinig doen, zou het wél kunnen helpen om haar de andere kant op te wijzen. Niet de kant van de vorm waarin zij al dan niet te dik is en daar wel of niet iets aan zou moeten doen. Maar de kant waar alle concepten over omvang, hoe je daarmee om gaat en wat je ervan zou moeten denken (nog) niet bestaan. De kant van het vormloze, vóór het denken, haar essentie, de levensenergie die in ons allemaal stroomt.

De kant waar ze pure liefde is.

Dat lijkt volkomen onpraktisch en weinig behulpzaam. In praktijk blijkt echter dat dát kunnen zien – het systeem doorzien – problemen doet oplossen. Als sneeuw voor de zon. Met slechts één inzicht of één nieuwe gedachte. Makkelijk hè?

PS: Meer weten over de Three Principles (3 Principles) waarover je in dit artikel leest? Bestel dan ons boek “Het mag ook makkelijk”. 

Share This