Er is een groot verschil tussen het zien van depressie, angst of anorexia als een echt ‘ding’ en deze op allerlei manieren proberen te bestrijden (moeilijk!) en het inzicht dat ze geen realiteit hebben buiten de denkvorm die we zo serieus nemen (makkelijk). Zo kun je in alle liefde en helderheid terug naar de basis en de Bron van welzijn.

Er is een groot verschil tussen werken aan je relatie of carrière (moeilijk!) en de realisatie dat beide niet bestaan buiten de vorm die ze in het conceptuele brein hebben (makkelijk). In het laatste geval kun je in alle rust en aanwezigheid kijken wat er vorm wil krijgen.

Er is een groot verschil tussen streven naar persoonlijke ontwikkeling of het verwerven van bepaalde eigenschappen (moeilijk!) en het steeds weer ontdekken dat de persoon die je denkt te zijn niet bestaat (makkelijk). Dan blijft er een enorme openheid en flow over.

Er is een groot verschil tussen je verleden verwerken, loslaten, een plekje geven of er mee om leren gaan (moeilijk!) en zien dat het verleden uitsluitend beleefd kan worden via gedachten die nu opkomen (makkelijk). Zo hang je rond in het frisse nu en nergens anders.

Er is een groot verschil tussen continu bezig zijn met oplossingen vinden voor grote en kleine problemen (moeilijk!) en de openbaring dat problemen zich nergens bevinden, al zijn er wel eens dingen te doen in het leven (makkelijk). Pure creativiteit en bewegen zonder angst kan dan zomaar plaatsvinden.

Er is een groot verschil tussen kijken naar anderen, je ergeren aan anderen, anderen proberen te helpen of fiksen, lijden onder het gedrag van anderen, anderen proberen vast te houden of manipuleren (heel moeilijk!) en het besef dat alles Een is (ultiem makkelijk). Je beseft dat je alleen nog maar naar binnen hoeft te kijken omdat er niets anders is.

Er is een groot verschil tussen continu op zoek zijn naar tips en stappenplannen en life hacks (moeilijk!) en de realisatie dat je oneindige Intelligentie Zelf bent (makkelijk). Vertrouwen is dan vanzelfsprekend en wat er eventueel te doen is, wordt wel helder.

Er is een groot verschil tussen steeds opnieuw goede ideeën opzoeken en aannemen die voor anderen werken of gewerkt hebben om je leven of je lijf te veranderen (moeilijk!) en inzien dat er niets te doen valt omdat alles perfect is, inclusief dat wat we imperfect noemen (makkelijk). Zo wordt gezien dat ontspannen verandering de orde van het Universum is.

Share This