Naar aanleiding van een mooi interview dat in verschillende van onze groepen werd gelezen en gedeeld schafte ik het boek aan dat de geïnterviewde had geschreven: ‘Tussen de oren?’. Omdat het over de ‘mind-body’ connectie gaat en ik dit een interessant onderwerp vind. Al zie ik zelf meer dat de menselijke mind en de ervaring van het lichaam één zijn; een wetenschapper die hier onderzoek naar doet en ontdekkingen deelt, lees ik graag.

Er stond een aantal ‘cases’ in het boek beschreven, van mensen met ‘onbegrepen klachten’. Daarvoor was een diagnose (FNS) bedacht die volgens de schrijvers juist was. Zij vonden dat deze diagnose aandacht en bekendheid moest krijgen en er was ook een snelle, specifieke behandeling waardoor goede resultaten mogelijk waren. (Interessant: het belangrijkste van de behandeling was ‘geruststelling’. Dat is exact wat er ‘bij ons’ gebeurt!)

Heel fijn natuurlijk! Bij een aantal van de ‘cases’ in het boek was die ‘juiste diagnose’ niet gesteld en de juiste behandeling niet gebeurd en zo waren mensen steeds verder van huis geraakt, fysiek en psychisch. Dit boek zal dus ongetwijfeld een stap in de goede richting zijn voor bepaalde klachten. Prachtig.

Tijdens het lezen van dit boek dacht ik herhaaldelijk: ‘dit is nog steeds te complex allemaal’ en kwam er het volgende in mij op:

Als je hier de termen psychologisch, organisch, psychiatrisch, fysiologisch en biologisch vervangt door ‘energetisch’ (it’s all One Energy, aldus Syd Banks) zijn we klaar.

Natuurlijk is het wel zaak dat je dat zelf eerst zo (in)ziet en echt vóelt diep van binnen, want alleen een term vervangen hebben we natuurlijk helemaal niets aan.

De menselijke ervaring is 100% energetisch, voelt 100% écht EN wordt, TEGELIJKERTIJD, 100% ‘tussen de oren‘ gecreëerd. Zo gezien valt elk onderscheid weg.

Als dit gerealiseerd wordt, hoeven UWV en verzekeringsmaatschappijen en bedrijfsartsen en psychiaters en neurologen ook niet meer met elkaar overhoop te liggen, zoals nu het geval wel is bij ‘gevallen’ waar men het niet eens kan worden over oorzaak en oplossing. Scheelt een stuk. Besef dat er maar één wetenschap is (it’s all One Energy) en verenig je! Ik word helemaal lyrisch, lees je het? Zoals het nu gaat is het op zijn best een puinhoop met twijfelsaus in alle zaken die bij de rechter aangekaart worden in een ruzie om hoe het zit en wie er gelijk heeft.

Het is allemaal energetisch. Dat zorgt er wat mij betreft voor dat het onderscheid tussen psychisch en fysiek helemaal wegvalt. Zo hoeft niemand zich meer schuldig te voelen of te twijfelen aan zijn gezonde verstand en werking van het lichaam; het is allemaal energetisch. ‘Het zit tussen de oren’ hoeft nooit meer gehoord te worden als een diskwalificatie van je lichamelijke of geestelijke pijn. Het is allemaal, de complete menselijke ervaring, net zo echt of net zo onecht. Energetisch. Oftewel: Één Energie in beweging. Pure eenvoud.

Ik verwacht dat ik nu om de oren wordt geslagen met ‘dit is allemaal veel te simpel, Angela’ en ‘maar wat nu als je…..’ vragen, maar echt: I don’t care. Ook bezwaren bestaan uit hetzelfde spul. It’s all One Energy.

Afbeelding van 0fjd125gk87 via Pixabay

Share This