Laatst realiseerde ik me in een flits dat geen enkele vorm (situatie, gevoel, ‘ander’ mens) ware macht heeft. Natuurlijk wél binnen de wondere wereld van de vorm. Daar kan een lijf struikelen over een boomtak en zich een bult vallen of een been breken. Daar kan de lotto gewonnen worden met als gevolg de beschikking over meer geld dan daarvoor. Daar kan een (overheids)instantie regels met consequenties opleggen. Daar kan een diploma behaald worden dat de bezitter een titel oplevert. Daar kan een ziekte zijn die pijn doet of beperkt. Er kan je een angstig of gelukzalig gevoel bekruipen. Je kunt jezelf helemaal gek denken of in hogere sferen mediteren.

Maar hebben al die vormen werkelijke macht, of zijn het bewegingen van en binnen het geHeel (Mind)?

We kennen vaak bijzondere krachten toe aan andere mensen, aan pillen en poeders en middelen, aan speciale stenen, aan systemen en misschien aan gedachten in de vorm van bezweringen en mantra’s. En die hebben ze ook, binnen de illusoire wereld van vorm waar alles gecreëerd, geloofd en gezien kan worden.

Maar is dat ware macht, of zijn het gedachten van en binnen het geHeel (Mind)? Als je essentie, je ware natuur Één is (met alles); hoe zouden de bedachte delen daarvan elkaar dan werkelijk kunnen beïnvloeden?

Het is te vergelijken met water (H2O) dat op de aarde in allerlei vormen voorkomt en onder allerlei invloeden staat. Er is zeewater, zoetwater, waterdamp(wolken) en ijskappen. Water kan in een draaikolk terecht komen, verdampen, bevriezen en weer smelten, koken, wild stromen en rustig kabbelen, vertroebeld raken, op de rotsen vallen, in de aarde verdwijnen, zich tot mist vormen, in een fles gegoten en opgedronken worden. Maar de essentie blijft intact. Het blijft H2O.

Op dezelfde manier blijf jij, althans wie jij werkelijk bent, je ware natuur dus, altijd heel. En is het de enige ware macht en kracht die er is.

Afbeelding van stanbalik via Pixabay

Share This