Een dierbaar mens zei laatst dat ze zich al fijner voelde zodra ze een afspraak met ons had ingepland. Dat vonden wij beiden hilarisch en zij en ik zagen vervolgens direct een nieuw businessmodel voor ons, waarbij we alleen afspraken maken die we vervolgens niet hoeven na te komen. Immers, het gewenste ‘effect’ treedt blijkbaar direct op! Het ultieme makkelijk! Een ander meldde dat zij zich al meer ontspannen voelde vanaf het moment dat ze haar plekje op een training bij ons had gereserveerd. Beiden keken al een tijdje ‘in de richting van de 3 principes‘ en hadden daar (grote) effecten van opgemerkt.

Ik herkende direct de logica in wat zij beiden ervaren hadden en aan ons meldden. Het was helemaal niet zo gek wat er gebeurde. In elke conversatie met ons herinneren we elkaar namelijk ‘alleen maar’ aan wat we diep van binnen al weten. Aan wie/wat we werkelijk zijn. Vóór de vorming van het conceptuele brein en daarmee onze wereld. Vóór we onszelf als individu gingen beschouwen en als persoontje in de wereld. En als je dan ook al hebt gezien en begrepen hoe de menselijke ervaring werkt, met die gedachten en het bewustzijn, kun je steeds makkelijker daar dwars doorheen kijken. Valt er vanzelf weg waar je je op dat moment zo druk over maakte en wat je als serieus probleem beschouwde. Val je volautomatisch terug in helderheid, innerlijke stilte, ontspanning en makkelijk bewegen.

Wij vertellen niets nieuws, leren je niets bij, stoppen geen extra kennis of instructies in je misschien toch al overvolle hoofd. Je krijgt, als je daar voor open staat, simpelweg inzicht in wie je bent en hoe je ervaring in elkaar zit. En als je daar eenmaal een glimp van opgevangen hebt, kun je niet meer terug. Hooguit (en dat gebeurt ons net zo goed!) vergeet je het even. Verlies je Jezelf in je persoonlijke gedachten die in elk moment zo’n levensechte film met jou in de hoofdrol creëren. Maar wetend wat je diep van binnen weet, vind je makkelijk terug wat je zoekt. Al is het maar door een afspraak te plannen. Blijkbaar :-).

Share This