Wie in aanraking komt met het paradigma van de 3 principes kan in eerste instantie zomaar horen dat dit opdrachten inhoudt. Een bepaalde manier van leven betekent. Terwijl het simpelweg een beschrijving is van hoe elke ervaring tot stand komt en wat je ware natuur is. Niets meer, niets minder. Het is eigenlijk een wonder dat we daar zoveel over kunnen praten en dat er zoveel in te zien en ont-dekken valt.

Terug naar het misverstand. Omdat we zo ongelooflijk getraind zijn om een ‘hoe’ te horen, om te willen ‘doen’ en om ergens mee aan de slag te gaan, kan onze communicatie ook zo uitgelegd worden. Want in bijna alle psychologische en spirituele stromingen zit immers de opdracht om jezelf of je leven te veranderen, de dingen anders te gaan zien, te ontdekken wat je ware roeping of pad is en het roer om te gooien. En hoewel dat allemaal, in alle vrijheid, zomaar kan gebeuren, omdat je je realiseert dat je niets te verliezen hebt zodra je ziet wat je werkelijk bent en hoe alle ervaringen tot stand komen, is dat bij ons niet de opdracht maar een mogelijk ‘bijverschijnsel’.

Je hoeft niet de gebaande paden te verlaten en een compleet nieuwe weg in te slaan. We ontdekken graag samen met jou dat er helemaal geen pad is. Dat alle paden dus eigenlijk gewaande paden zijn. Omdat je, zoals Dorothy in het avontuur met de Wizard of Oz, altijd Thuis bent. Alleen je realiseert het je niet. Daar helpen we je graag bij. En van ons hoef je geen ‘magic spell‘ uit te spreken en drie keer met je hielen te klikken. Wij doen namelijk niet aan affirmaties en rituelen om ergens anders te komen dan waar je nu schijnt te zijn. Hoe spannend het avontuur ook lijkt; er is geen (lange) weg van A naar B of terug naar huis. Dat denk je maar. Je kunt ook niet van je pad afraken of op de verkeerde route zitten. Het zijn allemaal gewaande paden.

Share This