De 3 principes zijn geen ‘body of knowledge’. Geen verzameling inzichten die je allemaal moet (leren) kennen. Integendeel! Het is natuurlijk leuk om wat passende metaforen te kunnen ophoesten die jou aanspreken en iets duidelijk voor jou hebben gemaakt, maar de ‘juice‘ zit in het Weten. Het belichamen zou je kunnen zeggen, of het léven, van de realisaties of inzichten. En dat hoeft er echt maar één te zijn 🙂 .

Dus je kunt het heel simpel houden. Stel, er is een inzicht ontstaan, een verschuiving op een ‘bepaald vlak’. Je hebt bijvoorbeeld écht gezien dat ALLES wat je meende te weten over een bepaalde relatie (hoe je vond dat het hoorde te gaan of hoe die ander zich zou moeten gedragen, wat je allemaal verwachtte of wilde, en ook alles wat je je herinnerde qua gebeurtenissen) zich op dit moment uitsluitend in je gedachten afspeelt. Dan is dat genoeg. Je zou bij ALLE situaties of verkrampingen die vervolgens in je leven ontstaan kunnen kijken of dit inzicht ook hierop van toepassing is (ik garandeer je van wel, maar kijk vooral zelf).

Dat éne inzicht is allesomvattend. Het is een opening, een scheur in je denkbubbel. ‘Blijf’ daarbij. Blijf kijken, in alle rust. Het inzicht, de opening, de scheur wordt vanzelf dieper, groter. Hoef je niks aan te doen. Relax.

Afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

Share This