Ben je druk bezig (al is het maar in je hoofd) om iedereen om je heen gelukkig te maken of tevreden te houden vanuit het idee dat er iets mis is of gaat? Niet te doen, hè? Hoe lief ook, je hebt in alle onschuld het ‘verkeerde’ uitgangspunt gekozen voor je acties. Met als mogelijk gevolg dat je je doodongelukkig voelt. MEElijdt. En dat is niet logisch of nuttig.

Je kunt alleen zelf geluk(kig) zijn door je te realiseren wat je in wezen en nu al bent: dat geluk dus. Al noemen we het ook vaak anders. Bewustzijn of de diamant of je ware natuur. Afgelopen zaterdag werd het opeens verwoord als: ‘dat wat wezenlijk aan jou is, vóór al het aangeleerde’.

Met dat besef IS de hele wereld gelukkig, want vanuit dat uitgangspunt WEET je dat iedereen en alles dezelfde gelukskern heeft of zelfs in wezen IS. En tja, er wordt wel eens wat anders geloofd en dus gevoeld en ervaren. Geeft niks, maar laat je daar vooral niet door misleiden. Laat het wezenlijke leidend zijn.

Vanuit dit uitgangspunt ga je in gesprek. Wordt er gerelateerd. Onderneem je actie. Geef je leiding. Voed je op (of houd je daarmee op). LEEF je.

Met één besef de hele wereld gelukkig maken. Het kan gewoon.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Share This