De spamfolder van mijn mailbox bevat een bericht met een interessante boodschap. ‘If you have received this, it means everything is as it should be’. (Als je dit hebt ontvangen, dan is alles zoals het moet zijn). En hoewel ik ‘m direct in de virtuele prullenbak gooide en de verleiding om op de link te klikken weerstond, vond ik het een mooie aanwijzing die ik ook aan jou wil doorgeven.

Als je dit blog leest, is alles zoals het moet zijn. Ook als je nu afhaakt of er al helemaal niet aan begonnen bent. En het geldt ook voor iedereen die ‘m weigert te lezen of überhaupt niet onder ogen krijgt. Ongeacht de omstandigheden waar je in denkt te verkeren. Ongeacht de gevoelens die je ervaart. Ongeacht de wensen die je (nog?) niet uitgevoerd hebt. Ongeacht alle onzekerheden die er door je heen gaan. Ongeacht wie je bent of waar je je bevindt. Ongeacht de kennis waaraan het je ontbreekt of die je in overvloed hebt opgedaan. Ongeacht je gender en je leeftijd. Ongeacht je afkomst of religie. Ongeacht je werk of de afwezigheid daarvan. Ongeacht de staat waar je fysiek en geestelijk in verkeert. Ongeacht de hoogte van je banksaldo. Ongeacht de hoeveelheid klanten die je hebt. Ongeacht je (on)vervulde verlangens en de aard daarvan. Ongeacht je burgerlijke staat. Ongeacht je mislukte of uitgevoerde plannen. Ongeacht de dromen die je hebt en of die al dan niet zijn uitgekomen. Ongeacht wie je denkt dat je bent. Ongeacht het verhaal over je verleden, heden en toekomst.

Alles is zoals het moet zijn en niet omdat ik dat toevallig een goed idee of een gezellige gedachte vind. Alles is zoals het moet zijn omdat het al gecreëerd is. Onze weerstand ertegen of mening erover is waanzin en, als je het goed bekijkt, nogal arrogant. Het IS. Zoals Sydney Banks het noemde ‘after the fact’. Een manifestatie (al is het maar in de vorm van een gedachte of een gevoel) die tot stand is gekomen door de eeuwige werking van de 3 principes. Uit een bron van pure liefde en goddelijke (?) intelligentie die elk moment een nieuwe, frisse creatie tevoorschijn tovert. Neem je dat waar, of blijf je je verzetten tegen wat er nu is en hard werken om iets anders te krijgen?

Share This