Al vier jaar gebruikte ik vaak en met veel plezier een e-reader. Heel handig, omdat we in een camper rondreizen en dus weinig ruimte hebben om boeken mee te nemen. Op een gegeven moment zette ik, zoals ik al honderden keren gedaan had, mijn e-reader aan. Het ding begon tot mijn verbazing ineens tegen me te praten. Hij vertelde me de titel van het boek dat ik aan ‘t lezen was en op welke pagina ik nu verder ging.

Ik was zo verrast omdat ik niet eens wist dat er geluid in zat! Na een blik op de onderkant van het apparaat ontdekte ik een klein schuifje waarmee ik het geluid harder en zachter kon zetten. Dat schuifje stond de afgelopen vier jaar blijkbaar op ‘mute’ en nu per ongeluk niet meer. Zonder mijn medeweten of -werking was het schuifje verschoven en demonstreerde het apparaat wat het altijd al kon. Grappig.

Onmiddellijk vroeg ik me af; zou het in mijn leven op andere vlakken (werk, relaties, vaardigheden) ook zo kunnen zijn dat er mogelijkheden zijn die ik (nog) niet zie? Ook al waren ze er altijd al? Gewoon omdat ik er niet naar gezocht heb, of niet eens van hun bestaan af weet, terwijl ze pal voor mijn neus liggen?

Misschien ontdek ik nog duizend manieren om de 3 principes over te brengen. Misschien sluimeren er in mijn partner compleet nieuwe aspecten. Misschien kan ik fysiek veel meer dan ik op dit moment denk! Wie weet. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig en laat me graag verrassen.

Share This