Is het je wel eens opgevallen hoe makkelijk de problemen van iemand anders op te lossen zijn? Er is altijd wel een uitweg te verzinnen, wat het probleem ook is. Band lek? Zo gepiept. Bus rijdt niet? Dan doe je toch X, Y of Z? Winkel dicht en geen eten in huis? Mooi excuus om een keer friet te halen. Zolang het maar om het probleem van je buurvrouw, partner of vriend gaat, is er niks aan de hand.

Want zelfs als je toevallig even geen oplossing ziet maakt het niet zoveel uit – voor anderen kan je namelijk zien dat ze altijd oké zullen zijn. Wat er ook gebeurt. Of dat probleem nu opgelost wordt of niet, we hebben het vertrouwen dat andere mensen zich er doorheen kunnen slaan. Of het even kunnen doorstaan en dan verder gaan met hun leven.

Er blijft een soort afstand bestaan, waardoor je kan zien hoe de vork in de steel zit. Hoe het menselijk systeem te werk gaat.

Zit je er zelf daarentegen middenin, is die afstand er niet en lijkt er soms geen uitweg te zijn. Wat nou oplossingen? Wat nou Mind, Consciousness & Thought? Er is alleen maar ellende!

Terwijl dat wat voor de ander geldt, ook geldt voor jou: je bent altijd oké. Het is alleen wat lastiger te zien als je het ‘probleem’ heel dichtbij laat komen. Het persoonlijk en serieus neemt. Maar…

Ook als het om jezelf gaat, mag en kan er afstand zijn tussen het probleem en jezelf. Want jouw kern? Die kan niet beschadigen.

Dus: leef alsof je je buurvrouw bent, want voor haar problemen weet je wel altijd een oplossing! 😉

 

Share This