Overtuigingen, meningen, visies, stellingen, standpunten; allemaal gedachten, allemaal tijdelijk en uiteindelijk dus niet waar. Ze creëren echter wel onze persoonlijke realiteit van moment tot moment. Die we vervolgens vaak willen bevechten, ombuigen of oplossen. Een eindeloze strijd.

Richt je in plaats van wat je nu even gecreëerd hebt, op wat er altijd creëert: het Bewustzijn dat het Denken tot leven brengt, mogelijk gemaakt door de Levensenergie in alles.  Dáár vind je ware oplossingen en permanente vreugde waarmee je vervolgens lekker in die tijdelijke realiteit kunt spelen. En ja, het vereist een 180 graden draai, maar het is de simpelste ommekeer ooit.

Waar je ‘last’ van hebt is altijd tijdelijk, waar je rust vindt is permanent. Wat je probeert te manipuleren, veranderen, wegpoetsen of omdenken is tijdelijk; de bron van dit alles is permanent. Wanneer je veel moeite moet doen, veel moet nadenken en de zaken ingewikkeld lijken, houd je je bezig met het tijdelijke (angst); als het eenvoudig is en helder en de dingen vanzelf lijken te gaan, stromen en ontvouwen laat je je leiden door het permanente (Liefde).

Share This