Een vriendin-en-3 principles facilitator vertelde laatst dat een collega haar tijdens een werkoverleg vroeg: “wat voor achtergrond heb jij eigenlijk?”. Volkomen intuïtief, naar waarheid en met een stalen gezicht zei ze: “dezelfde als jij”.

Geen idee hoe de conversatie verder ging, maar zo leuk om te realiseren dat dit altijd het geval is. We hebben allemaal dezelfde achtergrond. Al hebben we natuurlijk verhalen die iets anders vertellen. IK ben geboren in …..IK heb een opleiding gedaan tot….IK ben opgevoed met….IK heb ervaring in…..IK heb kennis van….Verhalen. Gedachten. Niets mis mee.

Maar mijn vriendin verwees met haar antwoord naar een diepere achtergrond. Een diepere ‘waarheid’ zou je kunnen zeggen. De achtergrond van pure Mind; de vormloze intelligentie achter alle vormen. Puur Bewustzijn waar van alles in beweegt. Pure Thought; de potentie tot alle creatie. Drie verschillende manieren om hetzelfde te beschrijven.

In weer andere termen is die achtergrond een blanco blad. Waarop steeds een veranderend verhaal wordt geschreven. Alsof het er werkelijk toe doet. Want hier BEN je. Als blanco blad. In dit moment. Altijd.

Toch vergelijken we kennelijk graag (liever?) het verhaal. De inhoud. En dan ben ik ineens heel iemand anders dan jij. Stellen we wellicht een hiërarchie vast. Of rollen. En spelen we het spel van ‘anders dan jij’. Of ‘beter dan jij’. Of ‘minder dan jij’. Of ‘superieur aan jou’. Of ‘ondergeschikt aan jou’. Of: ‘gelijkwaardig aan jou’ (ook al overbodig met het besef dat het Één energie is).

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Share This