Het blijft een interessant gegeven dat de mens maar blijft zoeken en streven naar hééél bijzondere (spirituele?) ervaringen. Door middel van meditatie en mantra’s zingen of desnoods met behulp van hallucinogene middelen zoals paddo’s of Ayahuasca willen we in hogere sferen komen. Een ruimer bewustzijn creëren. Wellicht de zin van het bestaan blootleggen. Het Universum begrijpen of een groots inzicht krijgen. Gelukzalige ervaringen hebben.

Niets mis mee, hoor. Ga je gang als je het een fijn tijdverdrijf vindt. Zelfs het gebruik van harddrugs is begrijpelijk in het kader van de wens om te ontsnappen uit de huidige ervaring. Of voor hen die snakken naar een betere ’trip’ dan de dagelijkse.

We willen geheeld worden, denken we. En als we dan toch bezig zijn nemen we een reeks voorouders of de hele wereld mee in die wens. Of we gaan de kant op van het volledig onder controle krijgen van het lichaam en onze geest . We zoeken in alle hoeken naar oorzaken en oplossingen voor onze angsten, pijntjes en struikelblokken. Uiteindelijk allemaal met het doel ons ‘beter’ te voelen.

En dat kan makkelijker dan bovengenoemde trajecten. Goedkoper. Vanuit je bureau- of luie stoel of waar je je toevallig ook bevindt. Hier en nu. Zonder iets te spuiten of slikken. Zonder rituelen. Zonder een speciale goeroe met onuitsprekelijke naam en witte gewaden te bezoeken. Zonder te verblijven op een bijzonder energetisch geladen plek in de wereld. Want waar je uiteindelijk naar op zoek bent, vind je niet in de wereld.

in plaats van de (eindeloze?) zoektocht in (speciale?) ervaringen, kunnen we simpelweg hier en nu GOED kijken waar ELKE (ook ‘dagelijkse’) ervaring uit bestaat. En naar wat onze ware natuur is. Het lijkt me zoveel duurzamer, in alle opzichten! Het betekent een fundamentele shift, in plaats van een nieuwe ‘rush’ die geen lang leven beschoren is. Het is ook zo praktisch, die dagelijkse, doodgewone ervaringen te (h)erkennen voor wat ze zijn.

Klinkt het te simpel? Is het te eenvoudig? Te gewoontjes? Dat kan. Diep inzicht in de 3 principes maakt elk moment even bijzonder als gewoon. Het ontmantelt concepten als ‘goed’ en ‘kwaad’ of ‘hoger’ en ‘lager’. Het brengt je intellectuele of spirituele ‘voorsprong’ terug tot nul. Het berooft je niet alleen van de schuld, maar ook van alle credits die je dacht te hebben. Het ontmaskert volledig het idee een persoon of zelfs speciaal persoontje te zijn, in welk opzicht dan ook.

Kaal?

In het geHEEL niet.

Er blijft pure Liefde over.

Voor DIT, hier, nu. Middenin DIT, hier, nu. Als DIT, hier nu.

Share This