Wat vaak lijkt te spelen in mensenlevens (verhalen!) is een gebrek aan vertrouwen. Gebrek aan vertrouwen in ‘jezelf’, in je kinderen, in de toekomst, in de overheid, in (het herstellend vermogen van) je lichaam en je geest, in je partner, in het leven. En het leuke is, dat wij je niet aansporen om daar allemaal wél vertrouwen in te hebben. Of stuk voor stuk deze mensen en instituten te bekijken en te onderzoeken of ze je vertrouwen waard zijn.

We stellen voor dat je ontdekt dat jijzelf, je kinderen, de toekomst, de overheid, je lichaam en denkgeest, je partner en het leven een illusie zijn. (Hier volgt nu een groot bezwaar tegen dit paradigma of een nieuwsgierig onderzoeken en goed blijven kijken.)

En omdat we ons meestal, of even tijdelijk niet, realiseren dat er een illusie van het Denken in Bewustzijn van Mind wordt ervaren, is er tegelijkertijd het verlangen naar vertrouwen EN het gebrek eraan. Hét recept voor verkramping en onzekerheid.

Wat kan helpen? Begrijpen dat je heel en Een met alles bent en dat alles wat persoonlijk ervaren wordt een, volgens Einstein hardnekkige, illusie is. En niet te snel roepen of blijven beweren dat het te vaag is, dat jij dat niet zo ervaart of (nog) niet ziet, want ook dát zijn gedachten die hun eigen illusie creëren die vervolgens beleefd wordt (Thought creates a world and then says: I didn’t do it! volgens David Bohm)

Er is geen vertrouwen omdat je in een misverstand leeft over wat deze wereld is en wat jij bent. DAT IS DE ENIGE REDEN (sorry voor het schreeuwen). Niet een virus, niet een oorlog, niet een dreigende financiële crisis, niet een kind dat in jouw ogen uit de bocht vliegt (of gewoon uitvliegt) op welke manier dan ook. Niet je conditioneringen, niet je karaktereigenschappen, niet je moeder, niet de gestoorde familieconstellatie, niet je levensverhaal of eerdere ervaringen.

Een eenvoudig en eenduidig op te helderen misverstand. Als je goed kijkt en durft te kijken. Naar de stilte tussen de gedachten. Voorbij je verstand en het Denken. Ssssssssssst 🙂 .

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Share This