Uitleg: de 3 principes

wat zijn de 3 principes nou eigenlijk?

de 3 Principes

Het nieuwe paradigma van de 3 principes van Sydney Banks is een filosofie die ons begrip van de menselijke ervaring en het menselijk potentieel op een revolutionaire manier verandert. Het is gebaseerd op de inzichten van wijlen Sydney Banks, een Schotse theosoof uit Canada, die een diepgaand begrip van de menselijke psychologie en spirituele aard ontwikkelde. 

 

De 3 principes zijn:

 

1. Mind (Geest):

Het vermogen om bewustzijn, intelligentie en creativiteit te ervaren. De geest is de bron van alle gedachten en gevoelens, en is verantwoordelijk voor het scheppen van onze ervaring van de wereld.

2. Consciousness (Bewustzijn):

Het vermogen om bewust te zijn van onze eigen ervaringen. Het is de lens waardoor we de wereld waarnemen en onze eigen gedachten en gevoelens observeren.

3. Thought (Denken):

Het vermogen om te denken en ideeën te genereren. Gedachten zijn de bouwstenen van onze ervaringen, en bepalen hoe we ons voelen en hoe we handelen.

Volgens het nieuwe paradigma van de 3 principes zijn het niet zozeer de situaties of omstandigheden waarin we ons bevinden die ons leven bepalen, maar onze gedachten en de manier waarop we die interpreteren. Dit herkennen betekent dat onze ervaring van de wereld transformeert.

Een belangrijk aspect van dit nieuwe paradigma is dat het ons bevrijdt van de illusie dat we ons geluk moeten zoeken in de buitenwereld, of dat ons leven wordt bepaald door ons verleden of onze omstandigheden. In plaats daarvan wordt ons leven bepaald door onze denken – percepties, interpretaties en projecties – en hebben we altijd de mogelijkheid om te herkennen dat we aankijken tegen een door de 3 principes gecreërde illusie. Wonderlijk genoeg is er niets meer nodig dan dit diepgaand inzien. Met dit diepe inzicht verandert de ervaring van ons leven naar meer positief en vervullend.

Het nieuwe paradigma van de 3 principes heeft een enorme impact gehad op de psychologie en persoonlijke ontwikkeling, en wordt toegepast in een breed scala van gebieden, waaronder therapie, coaching, verslavingszorg, gevangenissen, bedrijfsleven en onderwijs. Het biedt ons een nieuwe manier van denken over onszelf en onze potentie, en stelt ons in staat om ons leven te transformeren op een manier die voorheen ondenkbaar was.

Meer effect van inzicht in de 3 principles

Vraag hier de opname aan van het webinar “Meer Effect van Inzicht in de 3 Principes”.

 En ontdek: 

  • Wat je wel en wat je niet mag/kunt verwachten aan effecten van inzicht in de 3 principes.
  • Drie dingen die ‘mis’ gaan waardoor het effect van inzicht in de 3 principes  uitblijft of minder is dan je zou willen.
  • Drie dingen die helpen als je je inzicht in de 3 principes (en dus de effecten daarvan) wilt verdiepen.
  • Het antwoord op veelgestelde én heel specifieke vragen die tijdens deze bijeenkomst gesteld werden. 

 

Klik hier om het webinar aan te vragen – je hebt het binnen een paar minuten in je inbox: https://www.shiftacademy.nl/online-bijeenkomst-meer-effect-van-inzicht-in-de-3-principes/ 

 

De 3 Principes, wat zijn dat eigenlijk?

Een fijne video met uitleg van de 3 Principes van Sydney Banks kijk je hier: 

Zijn de 3 principes een nieuwe religie?

Toen wij al een tijdje met de radioshow bezig waren vroeg één van onze zonen zich op enig moment af: is mama in een sekte beland? Hij heeft het uitgebreid onderzocht en kwam erachter dat dat niet het geval is.

Voor ons is dat ook heel makkelijk te herkennen aan het feit dat religies en sektes eigenlijk altijd regels, voorschriften en leefregels hebben waar hun volgers zich aan moeten houden. De 3 principes zijn op geen enkele manier een voorschrift of een reglement of iets waar je je aan moet houden. Het is een beschrijving van hoe de menselijke ervaring tot stand komt. Niks moet, alles mag.

Wij zijn daar zelfs best strikt in: we geven geen adviezen en praten ook niet over goed en fout. Het is niet aan ons om een oordeel te geven.

In onderstaande video leggen we hier wat meer over uit:

Hoe pas ik de Drie Principes toe?

“Hoe pas ik de 3 Principes toe?” is een heel veel voorkomende vraag. Hij komt waarschijnlijk voort uit het feit dat we als mensen heel erg gewend zijn om dingen te doen en om het heft in eigen handen te nemen. Bovendien krijgen we veel adviezen die gericht zijn op iets doen. Wij weten dat dit heel raar klinkt want wij zijn van oudsher als slagersdochters ook heel erg gewend om te werken.

We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je denkt: “Ik snap de 3 Principes, Mind, Consciousness and Thought. Maar hoe pas ik ze nou toe? Hoe ga ik mijn problemen te lijf met die 3 Principes?”

Het antwoord op die vraag? Niet. 

De 3 Principes zijn gericht op dingen zien en begrijpen, voorbij het intellectueel niveau. Het is een metafoor die omschrijft hoe elke ervaring tot stand komt.

Ook de dingen waarvan jij wilt dat ze veranderen of de dingen die je wilt vasthouden. Elk gevoel, elke gedachte, elke situatie en elke omstandigheid.

Tegelijkertijd laat het je zien dat dat wat je wil bereiken, dat waarvoor je een toepassing zoekt om een resultaat te bereiken, dat dat juist aan de andere kant ligt. Dat dat juist al is wie je in essentie bent, wat je ware natuur al is. Dat je helemaal niets nodig hebt om daar te komen.

In de video hieronder geven we je de meer uitgebreide uitleg van bovenstaande tekst.

Bedrijfsgegevens

Shift Academy

Birkstraat 95-12
3768 HD  Soest
Tel. 035-588.51.49
E-mail: welkom@shiftacademy.nl
Kamer van Koophandel nr. 32118452
Bankrekeningnummer: NL17RABO0145865924 t.n.v. Shift Academy

De Slagersdochters

Door onze podcast en theatershow zijn wij (ook) bekend onder de naam “De Slagersdochters”. De Slagersdochters spelen onder dezelfde bedrijfsgegevens als Shift Academy. Het winkeltje van De Slagersdochters heeft alleen een ander webadres: www.slagersdochters.nl 

Share This