Wat zijn de 3 principes?

uitleg over de theosofische benadering die je leven makkelijker maakt

de 3 Principes in het kort

De 3 Principes van Sydney Banks – in het Engels uiteraard The 3 Principles genoemd – is een theosofie die stelt dat de menselijke ervaring voortkomt uit drie fundamentele principes: bewustzijn, gedachte en geest. Deze principes worden gezien als de basis van alle menselijke ervaringen en zijn universeel van toepassing, ongeacht cultuur, religie of achtergrond. Inzicht in deze principes heeft tot gevolg dat de menselijke ervaring als makkelijker en moeitelozer wordt ervaren. “Alles voelt alles maar niets is veranderd” zeggen mensen vaak nadat ze tot dieper inzicht zijn gekomen. 

Er is geen echte volgorde in de principes, vandaar dat we ze hier eens beschrijven in een andere volgorde dan je misschien van ons gewend bent.

Het eerste principe is bewustzijn, wat verwijst naar het vermogen om waar te nemen en te ervaren. 

Het tweede principe is denken, wat verwijst naar de mentale processen die onze ervaringen creëren en vormgeven. 

Het derde principe is mind (geest), wat verwijst naar de energie die ons leven en ons bewustzijn aandrijft. Dit principe benadrukt dat we allemaal verbonden zijn met een universele bron van intelligentie en dat we toegang hebben tot deze bron van wijsheid en creativiteit.

Het nieuwe paradigma van de 3 Principes is gebaseerd op het idee dat alle menselijke ervaringen voortkomen uit deze drie principes. Door ons bewust te worden van deze principes en te begrijpen hoe ze ons leven beïnvloeden, kunnen we ons vermogen vergroten om welzijn te ervaren en transformeert ons leven automatisch. Dit nieuwe paradigma wordt toegepast in diverse gebieden, zoals het gevangeniswezen, geestelijke gezondheid, persoonlijke groei, relaties, onderwijs en bedrijfsleven.

Voor een meer uitgebreide uitleg raden we je aan om ons gratis eBoek te downloaden: “3Principes voor Geluk”. Je vindt ze op dezelfde pagina waar je ook toegang tot een gratis webinar over dit onderwerp kunt aanvragen. 

 

De 3 Principes: video uitleg

Bedrijfsgegevens

Shift Academy

Birkstraat 95-12
3768 HD  Soest
Tel. 035-588.51.49
E-mail: welkom@shiftacademy.nl
Kamer van Koophandel nr. 32118452
Bankrekeningnummer: NL17RABO0145865924 t.n.v. Shift Academy

De Slagersdochters

Door onze podcast en theatershow zijn wij (ook) bekend onder de naam “De Slagersdochters”. De Slagersdochters spelen onder dezelfde bedrijfsgegevens als Shift Academy. Het winkeltje van De Slagersdochters heeft alleen een ander webadres: www.slagersdochters.nl 

Share This