shiftdag

3P & Je lijf

fysieke klachten mogen makkelijker!

Een verkenning van de relatie tussen denken en fysieke klachten

Doe mee als één van onderstaande punten op jou van toepassing is (of als je gewoon zin hebt om mee te doen):

vage klachten

Je hebt (heel) regelmatig last van fysieke klachten waar artsen eigenlijk geen oplossing voor hebben. “Leer er maar mee leven” of “wacht tot het vanzelf over gaat” werd je verteld. Prima… maar wat als het anders kan?

(te vaak) pijn

Je hebt (vaak) pijn die onverklaarbaar is of een label krijgt als migraine, fybromyalgie, whiplash of RSI. Misschien is er wel een verklaring maar zorgt die niet voor vermindering van de pijn.

(veel of vaak) moe

Je staat moe op en gaat uitgeblust naar bed.  Je hebt misschien al van alles geprobeerd om fitter te zijn: anders eten, slaaphygiëne, beweging, een nieuw bed, medicatie… maar niks helpt écht.

hulpverlener

Je bent arts of anderszins hulpverlener en ziet regelmatig patienten met pijn- of vermoeidheidsklachten. Je bent nieuwsgierig of en hoe inzicht in de 3 principes mensen zou kunnen helpen.

Na bijna 15 jaar slaapmedicatie gebruikt te hebben, slaap ik inmiddels helemaal zonder! Heerlijk! Geeft een enorm gevoel van vrijheid!

Ronald van Burgsteeden

Een operatie en het herstel daarna waren voor mij 100% makkelijker te dragen nu ik het inzicht had dat het niet om mij in mijn ‘aardepakje’ gaat.

Er was ongemak, zeker, en pijn. Maar GEEN verzet, GEEN verdriet, GEEN gemopper. Ik kon het laten voor wat het was. Het simpelweg laten ZIJN.

Anoniem

Voor mij zijn bijwerkingen van inzicht in de 3 Principes dat ik van mijn fibromyalgie af ben en hittegolven mij – in tegenstelling tot het verleden – niets meer doen.

Tineke van Vugt

Sta je er voor open dat fysieke klachten óók veranderlijk zijn? 

Het is de afgelopen jaren zichtbaar geworden dat het lijf mee reageert wanneer mensen inzicht krijgen in de 3 principes. Waardoor we bij onszelf en onze gesprekspartners klachten hebben zien wegvallen als chronische pijn, rugpijn, slapeloosheid, afhankelijkheid van slaapmedicatie, fybromyalgie, migraine, allergie, eczeem, terugkerende slijmbeursontsteking en vermoeidheid c.q. energiegebrek. Van collega’s in het buitenland weten we daarnaast dat ook fysieke problemen als CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom – vroeger ME genoemd), zonne-allergie en overgangsklachten kunnen afzwakken of helemaal verdwijnen met dieper inzicht in de werking van de 3 principes en de invloed van denken op ons fysiek.

Al met al zijn er veel aanwijzingen dat het fysiek net zo veranderlijk is als ons denken – of daar op zijn minst op reageert. Tijdens deze Shiftdag willen Linda & Elly graag met je verkennen wat er op het gebied van lijf & leden voor je te zien is.

 

Fysieke klachten zijn nooit ‘jouw schuld’… maar wat als er wél iets te zien is wat verlichting kan brengen?

Tijdens deze Shiftdag gaan Linda & Elly graag met je in gesprek over de volgende onderwerpen:

 

twijfel over echtheid

We hopen (een beetje) twijfel bij je te zaaien als het gaat om de ‘echtheid’ van fysieke klachten.  Zijn ze wel zo vast en solide als ze vaak lijken?

de rol van denken

We verkennen hoe denken ongemerkt de drijvende kracht kan zijn achter het ontstaan, omgaan met, verergeren en in stand blijven van fysieke klachten.

 

dezelfde medaille

We kijken samen met jou naar hoe lijf en psyche twee kanten van dezelfde medaille zijn en hoe ze elkaar beïnvloeden. Dat inzicht kan zomaar van alles veranderen!

een opening

We helpen je te herkennen waar (voor jou) een opening zit in het zien van de link tussen denken en fysieke klachten.

Inzicht in de 3 principes heeft me zoveel gebracht dat het lastig is om op te sommen, maar ik doe een poging. Ik heb veel minder stress. En als ik iets wat lijkt op stress ervaar, weet ik dat het snel overgaat c.q. dat ik niet meteen in een waanzinnige actie om het te verhelpen hoef te schieten.

Ik heb van heel veel van die vage lichamelijke klachtjes minder last, zoals de overgang, migraine, spastische dikke darm, eczeem, etc.  Wat ook leuk is wat weg is, is mijn schrikgevoel. Ik schrok vroeger van elk onverwacht geluid of beweging. Je moet nu van goede huize komen om dat voor elkaar te krijgen. Hetzelfde effect met over dingen struikelen, mijn kop stoten of ergens tegenaan lopen. Het gebeurt nog wel, maar niet zo vaak als toen. Ik zit goed in mijn aardepakje 😉

Omdat ik heel regelmatig in het hier en nu leef/ben, heb ik het gevoel dat ik veel meer kan doen.

Mira Saia

Ik arriveerde met een vol hoofd, pijn in mijn schouders en redelijk onzeker over wat ik allemaal nog te doen had. Ik ging de dag weg met een leeg hoofd en mijn pijn in mijn schouder was verdwenen.

Cynthia Noordoven

Ik was altijd heel gehaast en wilde vooral alles onder controle houden. Zaken moesten snel, snel, snel en liefst perfect voor elkaar zijn. Dat gaf een enorme onrust in mezelf dat zich uitte in stress en spanning in mijn lichaam. Ik ervaarde altijd wel fysieke klachten waar ik dan weer angstig van werd en nog harder ging lopen om ze maar niet te voelen. Daar wilde ik natuurlijk heel graag vanaf maar hoe meer ik ervan af wilde (en geloof me, ik heb heel veel geprobeerd), hoe erger het werd. Mijn hele systeem voelde vaak ‘op hol geslagen’ en dat uitte zich dan vooral op plekken en momenten dat het niet ‘mocht’. Ik twijfelde op een gegeven moment aan alles; was er iets mis met me? Was mijn werk te zwaar? Moest ik stoppen met mijn bedrijf? Veel onzekere gedachten spookten door mijn hoofd.
Nu, met inzicht in de 3 Principes, is er veel meer rust en ruimte gekomen en weet ik dat ik nergens mee hoef te stoppen en dat er niets mis is met me. Het systeem werkt zelfs uitstekend!

Frederique van Vleuten

ontdek de kracht van inzicht in de 3 principes

in relatie tot je lijf

In de jaren 70 ‘ontdekte’ Sydney Banks de 3 principes – of, in zijn moedertaal – the 3 principles. Eigenlijk ontdekte hij niets nieuws. Hij beschreef simpelweg wat er al was, altijd is geweest, nog steeds is en altijd zal zijn. Het wordt echter door velen een nieuw paradigma genoemd omdat het radicaal is in zijn eenvoud. Zo eenvoudig dat je slechts een (soms subtiele) shift nodig hebt om ook fysieke klachten een stuk makkelijker te maken. Omdat ze verdwijnen, verminderen of doordat je relatie tot je klachten fundamenteel verandert.  Kijk je tijdens deze Shiftdag met Linda & Elly mee naar hoe dit werkt? 

jouw facilitators & gesprekspartners deze dag

Linda Spaanbroek

Je kent Linda misschien van de podcast ‘Geluk in de Aanbieding’ of het YouTube-kanaal ‘De Slagersdochters’ waar regelmatig ter sprake komt dat fysieke klachten zomaar kunnen veranderen door inzicht in de 3 principes. Linda bedacht Shift Academy en begeleidt inmiddels zeven-en-een-half jaar mensen bij het vergemakkelijken van hun leven door inzicht in de 3 principes. Zij heeft veel ervaring op het gebied van 3P & je lijf: haar chronische pijn verdween (na 25 jaar) door inzicht.

Elly Verkleij

Ook co-host Elly Verkleij kent de invloed van denken op fysieke problemen en ondervond dit aan den lijve toen ze in 2023 tijdens een zomervakantie haar rug brak. Dit incident en het herstel verliepen heel anders (en soepeler) dan artsen verwachtten. Elly volgde in 2021 de 3P Facilitator Opleiding bij Shift Academy en ontdekte daar een heel nieuwe laag van gemak, ontspanning en werken (en leven) in flow. Elly is een goedlachse facilitator die lichtheid weet te brengen in wat zwaar lijkt. Zij laat je graag door een andere bril naar fysieke klachten kijken!

Waar, wanneer & hoeveel?

Deze Shiftdag vindt plaats op zaterdag 14 september 2024 in de gezellige Shift-huiskamer in Soest van 9.30 tot 16.30 uur.  Deelname aan deze Shiftdag kost € 147,- inclusief BTW (betaal je zakelijk, is dat €121,49 exclusief btw). Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen. Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal. Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur ontvangt per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de Shiftdag zelf.

Op je inschrijving is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Na deze 14 dagen is er geen mogelijkheid tot restitutie als je onverwacht verhinderd bent. Wel is het te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen aan deze Shiftdag. Het enige dat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

Het was fijn om mij even onder te dompelen in de drie principes zodat ik goed kon doorvoelen wat dit paradigma kan betekenen voor mij. Ik ervaar rust en dat is voelbaar in alles wat ik doe. Werk, relatie, slapen, vriendschappen, sporten, vrije tijd, etc.

Hella Toet

Ik kan steeds vaker zien dat elke ervaring van binnenuit wordt gecreëerd.  Waar ik voorheen continu mijn energie aan het evalueren was, is de moeheid gewoon verdwenen nadat ik besloot er geen aandacht meer aan te besteden of als er toch gedachten over moeheid opkomen ze niet al te serieus te nemen.

Meriam Wigman

Ik bijt al mijn hele leven op mijn nagels. Alleen op vakantie lukt het mij te stoppen, want dat is de enige periode dat ik geen stress ervaar. Maar sinds de Shiftdag zijn ze al 6 weken aan het groeien. Voor mij is dat echt heel bijzonder!

Fokel

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je met ons aan de slag maar twijfel je wat het beste bij je past? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Je kunt ons op werkdagen bereiken via 035-588.51.49. Mochten we niet bereikbaar zijn, dan neemt onze voicemail je boodschap aan en belt één van ons je zo spoedig mogelijk terug.

Mailen mag natuurlijk ook altijd: welkom@shiftacademy.nl. Je mag er op rekenen dat we binnen 2 werkdagen reageren op je e-mail.

Ons adres: Shift Academy is gevestigd in Pleque Business, Nieuwegracht 4-04, 3763 LB Soest

Share This