maak de shift

om kinderen & jongeren te begeleiden op basis van de 3 principes

Een dag lang ontspannen in gesprek om inzicht te vergaren en kennis te maken met het begeleiden van jeugd- en jongeren vanuit een fris perspectief.  Met gemak, geluk en verbondenheid als gevolg- voor beide partijen!

12 april 2024, 9.30 – 16.30 uur te Soest (max. 16 deelnemers)

begeleiding vanuit een nieuw paradigma voor

verrassende resultaten

bij bijvoorbeeld:

Psychiatrische diagnoses

Er is een diagnose gesteld bij je kind, misschien na een lange periode van onzekerheid en onderzoeken. Wat nu? Er zijn wachtlijsten bij de GGZ en ondertussen verandert er niets. Het kan ook zijn dat je als ouder of begeleider ziet dat reguliere behandeling niet altijd even succesvol is en je vraagt je af of er een andere weg naar geestelijk welzijn bestaat.

Verdriet & isolatie

Je kind voelt zich buitengesloten en wordt misschien gepest. Er is iets voorgevallen wat grote impact heeft gehad. Hij of zij ervaart verdriet en sluit zich af van de buitenwereld. Als ouder voel je je machteloos terwijl je je kind steeds ongelukkiger ziet worden.  Het liefst zou je ongedaan maken wat er gebeurd is en je kind wapenen tegen het verdriet.

school-problemen

Achterblijven, voorlopen, buiten de boot vallen, weerstand tegen het hele school gebeuren, problemen met een leerkracht of het leren zelf; school levert een dagelijks terugkerende strijd op. Je zou zo graag willen dat je kind lekkerder in zijn of haar vel zou zitten. De huidige situatie trekt een wissel op het gezin en dat zou je graag anders zien.

acting-out gedrag

Je kind is (soms) onhandelbaar. Brutaal, dwars, misschien zelfs agressief.  Je hebt alles al geprobeerd om dat gedrag te veranderen. Op een lieve manier, langs de ‘harde’ weg.  Alle tips van andere ouders en uit opvoedboeken ken je al en werken niet afdoende. Hulp door professionals werkt maar matig. Je zoekt een oplossing die wel werkt.

het kan en mag makkelijker

Het aantal kinderen en jongeren met gedrags- of psychiatrische problemen lijkt de afgelopen jaren sterk toe te nemen. Net als de diversiteit en de complexiteit van de labels. De wachtlijsten bij de GGZ zijn lang en de theorieën over oorzaken en gevolgen eindeloos.

Opvoeden en begeleiden van kinderen lijkt steeds ingewikkelder te worden in deze tijd en in onze maatschappij.

De huidige hulpverlening werkt zich een slag in de rondte en raakt zelf opgebrand en gefrustreerd door alle regels, protocollen en beperkte budgetten.

Ondanks alle aandacht en inspanningen wordt er steeds vaker en steeds jonger met stoornissen gekampt. Van anorexia tot depressies en van AD(H)D tot ODD, boulimia en paniekaanvallen.

Als ouders zit je dan met je handen in het haar en als professional ben je wellicht ook zoekende naar een manier om de jeugd effectiever te begeleiden, zodat je meer kinderen beter kunt helpen.

Het moet, mag en kan ook allemaal makkelijker!

 

Ik was van tevoren benieuwd of dieper inzicht in de 3 Principes iets voor mij kon betekenen op gebied van opvoeden en wat is er veel veranderd na de Shiftdag!

Ik vind het heel grappig te merken dat de inzichten die ik kreeg niet eens allemaal rondom opvoeden waren. De shifts kwamen op vele gebieden. Ik heb vooral gezien dat er op diverse vlakken nog veel weerstand was en er veel dingen werden geloofd. Weerstand rondom mijn chronische ziekte, het blaffen van mijn hond, koude/warme temperaturen, emoties bij mijn zoon en mezelf, file, honger/dorst. Heerlijk om steeds vaker te ervaren dat het  meer ontspannen kan en dat enkel door te zien hoe de 3 principes werken. De Shiftdag was ontspannen, gezellig en inspirerend.

Debby Willemse-Stokkel

Het woord ‘shift’ is voor mij erg van toepassing geworden na deze geweldig inspirerende Shiftdag. Daarvoor is mijn dank enorm groot en de relaxte en humoristische manier van doen van jullie sprak mij zo aan. De volgende dag bemerkte ik gelijk dat ik het anders deed, zonder er veel over na te denken. Uit de grond van mijn hart bedankt voor de Shiftdag.

Mariëlle Holleeder

begeleiden vanuit een ander paradigma

biedt een fris perspectief

Wij gooien het over een heel andere boeg en delen graag de inzichten die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan in de 3 principles. We praten vanuit dit voor Nederland nieuwe paradigma . Een uitgangspunt dat 180 graden anders is dan ‘normaal’ en daardoor ook een ander effect sorteert.

In de VS en de UK werken psychologen, enkele psychiaters en veel coaches al jarenlang met deze inzichten. Er worden mooie resultaten mee geboekt. Zelfs als er ‘ernstige’ diagnoses zijn gesteld, waarvan we nu nog denken dat de patiënt hooguit kan leren ‘ermee om te gaan’. Of waarvan we geloven dat er geen oplossing voor bestaat.

We willen benadrukken dat dit geen nieuwe methode betreft! We scheppen slechts ruimte voor jou als opvoeder/begeleider/therapeut om inzicht te krijgen in hoe de menselijke ervaring voor iedereen werkt en altijd al gewerkt heeft. Waarmee alles anders kan worden.

Je eigen ‘grounding’ (kennis van het paradigma en diepte van je inzicht) is het allerbelangrijkste voor het effectief begeleiden van kinderen of jongeren. Dat is dan ook waar we ons voornamelijk op richten tijdens deze dag. Natuurlijk beantwoorden wij met veel plezier al je vragen, maar er is ook de mogelijkheid dat de vragen die je hebt spontaan wegvallen omdat je zelf de eenvoud van de 3 principles gaat herkennen. Waarmee je werk of de opvoeding direct een stuk makkelijker wordt.

Word de vuurtoren

Wanneer een kind in nood is, helpt geloven in het drama niet. 

Als wij óók denken dat er een groot probleem is, volgen we het kind als het ware de woest golvende zee op. Ontneemt de hoge golfslag ons eveneens het zicht op de oplossing. Vinden wij evenmin kalmer vaarwater.

Zodra wij als volwassenen de ware natuur blijven zien – van zowel het kind als van onszelf – kunnen we het baken zijn dat de weg terug wijst naar welzijn. 

Waarom zou je naar ons luisteren?

De orthopedagoog en de ervarings-deskundige

Hi, wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk.  En waarom zou je nu eigenlijk een hele dag met ons in gesprek gaan? We zouden hier het verhaal kunnen vertellen van de gedegen opleiding tot orthopedagoog van Linda. Of het verhaal van de persoonlijke ervaring van Angela als moeder van een kind met een ernstige eetstoornis. Maar deze twee gegevens zijn wat ons betreft veel minder belangrijk dan het feit dat wij ons als jarenlang bezighouden met die 3 principles en als geen ander weten dat je eerst je eigen grounding moet aanpakken voordat je effect op kids kunt hebben.

Zoals je in een vliegtuig ook geadviseerd wordt om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten, vóór je het meereizende kind helpt. Anders loop je het risico allebei te stikken.

Wij brengen je op een luchthartige manier snel tot de kern. Zonder je nieuwe vaardigheden, trucs of stappenplannen aan te leren.

Nogmaals heel erg bedankt voor de waardevolle dag van gisteren. Ik hoopte dat jullie masterclass me zou helpen om de stress rondom het avondeten op te lossen. En direct dezelfde avond ging het eten prima! Ze hebben alles lekker opgegeten maar vooral de energie was anders. ’s Avonds ontstond een prachtig gesprek met mijn zoon over de inzichten die gedurende de masterclass ter sprake waren gekomen. Ik voelde zo’n diepe verbinding tussen ons, bij elk inzicht dat hij had, begon hij helemaal te stralen en gaf hij mij een dikke knuffel!

Nicole Makker

http://lifechangingbusiness.nl

Ik wilde meedoen aan een Shiftdag om de Slagersdochters in levende lijven te ontmoeten en kennis te maken met het mijmeren over concepten aan de hand van de 3 Principes. De dag was een cadeau. Het was ontspannen, vrolijk en inspirerend. Echt een super dag, waardoor ik mijn leven als lichter en speelser ervaar.

Edith Slop-Zentveld

Wat deze workshop je oplevert

De meeste workshops die je kunt doen in het kader van de begeleiding kids, hebben een focus op op de skills die je nodig hebt om je op de juiste manier te verhouden tot de kinderen en jongeren. Omdat begeleiding vanuit de 3 principles een fundamenteel ander uitgangspunt heeft dan welke methode of techniek dan ook, is ook het effect van deze workshop fundamenteel anders. Wij gaan ervan uit dat het kind dat je begeleidt hetzelfde werkt als jijzelf. Altijd. Zelfs als dat er aan de buitenkant niet zo uitziet. Daarom kijken we in deze workshop met je naar jouw ervaring en laten je zien hoe die in werkelijkheid tot stand komt. Inzicht in dat systeem heeft een aantal fijne bijwerkingen die jij op jouw beurt kunt overdragen aan de kinderen en jongeren die je begeleidt.

 

ontspanning

Zodra je ziet hoe het systeem werkt, valt de behoefte om je kind ’te fixen’ snel weg. Evenals de zorgen die je had. Als begeleider wordt je werk een stuk makkelijker. Dat levert een enorme ontspanning op. Voor alle partijen! Die ontspanning werkt door op het/je kind met vaak verrassende gevolgen voor nu en de toekomst.

vertrouwen

Herkennen dat de essentie van je kind of patiënt ongeschonden is, geeft een groot vertrouwen. In jezelf en je opvoeding of begeleiding. In het kind, in de toekomst en in het leven in zijn algemeenheid. Daarmee leef je voor wat het kind het hardste nodig heeft en open je de deur naar gebalanceerd leven. 

genieten

Met de frisse blik die inzicht in de 3 principles je kan bieden, kun je weer genieten van je kind. En/of genieten van je werk en het feit dat je begeleiding nu zoveel makkelijker en effectiever is geworden. En ook hier leef je voor en zul je (het) kind(eren) jouw voorbeeld zien volgen en lichter zien leven.

verbinding

Er is weer ruimte voor de natuurlijke verbinding met jouw kind of met het kind dat je begeleidt. Voorbij de zorgen die je eerder had en de verhalen in je hoofd over labels en gedrag. En daarmee ontstaat er ook een heel nieuwe mogelijkheid om elkaar te horen, te vertrouwen en samen naar de toekomst te kijken.

Na het dagelijks luisteren van jullie podcasts had ik zin om een live dagje te ervaren. De Shiftdag was ontspannen en heel inzichtgevend. Fijne sfeer, leuk om ook andere geïnspireerden te spreken en ervaringen te delen. Ook achteraf krijg ik steeds meer inzichten. En als bonus: lieve Olly die iedereen kwam begroeten. 🙂

Heidi Pothof

Het was een superfijne dag in een ontspannen omgeving, met fijne groep waarin ik me op mijn gemak voelde, en het was hartstikke leuk om jullie een keer live mee te maken. Wat het me in ieder geval heeft gebracht is meer inzicht hoe de 3 principes werken, echt een dieper inzicht dan ik tot nu toe had. Jullie “duo presentatie” is echt een toegevoegde waarde omdat jullie elkaar zo goed aanvullen en beiden ook weer andere dingen zeggen. En niet te vergeten is humor toch ook wel fijn omdat het er voor zorgt dat het allemaal niet te zwaar wordt, want de meeste mensen hebben toch issues die niet zo luchtig zijn..
Al met al geniet ik vandaag van het zen gevoel en ben nog enthousiaster geworden om er meer mee bezig te zijn.
Anneli

Voor wie precies?

Deze dag is bij uitstek geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat inzicht in de 3 principes kan doen voor je relatie met kinderen en jongeren, in welke vorm dan ook.

Uiteraard zijn alle ouders welkom om te ontdekken hoe ze heel anders naar hun kind kunnen gaan kijken en hoe er een nieuw uitgangspunt tevoorschijn komt voor de omgang met hun kind(eren). Ook is deze dag uitermate geschikt als bijscholing voor professionals die verder durven te kijken dan de lijst van de DSM-V lang is en willen begeleiden met meer gemak en ontspanning dan nu het geval is.

N

ouders

Vaders, moeders, bonus/stief/grootouders; je bent welkom. Of je nu een kind met problemen hebt of problemen met je kind. Ook als er simpelweg de wens bestaat om op te voeden met meer liefde en luchthartigheid of als je een betere balans wilt vinden tussen opvoeden & werk.

N

therapeuten, pedagogen & psychologen

Je zult deze dag als een frisse wind ervaren wanneer je de bereidheid hebt om al je kennis even te ‘parkeren’ en ons de gelegenheid te geven om ingewikkeld lijkende casussen terug te brengen naar de eenvoud van de 3 principes.

N

docenten, leerkrachten & leerling-begeleiders

Voor de klas of op kantoor herkennen hoe elke leerling in elkaar zit maakt je werk een stuk makkelijker. Je zou zomaar meer tijd over kunnen houden om les te geven – en minder ‘probleemleerlingen’ tegenkomen.

N

jeugdhulp-verleners & kinder-psychiaters

Sta je open voor een frisse wind door het werkveld waarin je acteert? Inzicht in de 3 principes kan er zomaar voor zorgen dat zowel jij als je cliënten/patiënten meer ruimte ervaren voor echte verandering.

Voordat ik meedeed aan de Shiftdag wilde ik meer inzicht krijgen in de drie principes en hoe je ze als “goed voorbeeld” leeft. Het leek me leuk en interessant om samen met mijn dochter die in het onderwijs werkt te komen en dat was het ook.

Het was bijzonder om te merken hoe je op weerstand kunt stuiten in je hoofd maar meteen met de herkenning van hè, dit is een gedachte van mij en daar hoef ik niets mee. Ook erg “leuk” om dat proces bij anderen te mogen zien gebeuren op zo’n dag.

Naderhand merk ik dat ik me bewuster ben van het feit dat mijn gedachten alleen maar mijn ervaringen zijn, die door iedereen anders kunnen zijn beleefd. En dat ik ook daar niets mee hoef te doen.

Chantal Sijtsma - van Nieuwkerk

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Waar, wanneer & hoeveel?

Deze Shiftdag vindt plaats op 12 april 2024 op onze eigen locatie in Soest van 9.30 tot 16.30 uur.

Deelname aan deze trainingsdag kost € 147,- inclusief BTW (exclusief BTW: € 121,49). Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen. Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal (of als je in het buitenland woont Mr. Cash of Bancontact). Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de Shiftdag zelf.

Op je inschrijving is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Na deze 14 dagen is er geen mogelijkheid tot restitutie als je onverwacht verhinderd bent. Wel is het te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen aan deze Shift-dag. Het enige dat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

Heb je nog vragen?

Bel of mail ons gerust! Tel. 035-588.51.49 of mail welkom@shiftacademy.nl. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken.

Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan de MasterClass!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P facilitator. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P facilitator. 

Heb je nog vragen?

Wij staan voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
 
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.
Anita Brouwers

http://www.anitabrouwers.nl/

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

Alina Smit

Share This