Het is zo makkelijk gezegd en het klinkt op het eerste gezicht ook zo enorm logisch, “leven in het NU”. Ware het niet dat er eind van de maand (dus niet nu) huur of hypotheek betaald moet worden. En je wel graag wilt dat het kind dat zich nu zo slecht concentreert op school, later goed terecht komt. Of dat je de somberheid die je NU ervaart graag op wilt lossen zodat het leven binnenkort weer fijner voelt. Dat “leven in het nu” kan daardoor ook erg onpraktisch en misschien zelfs onverantwoordelijk lijken. De trucjes die je geleerd hebt om “in het nu” te zijn, blijven daardoor matig werkende trucjes waar je jezelf steeds aan moet helpen herinneren. De Slagersdochters willen deze uitzending eens een andere invalshoek belichten: niet HOE je in het nu leeft, maar wat je er vanaf houdt om het automatisch te doen. Kijk je met ons mee?

Daarnaast bespreken we deze week een diepe vraag over onze realiteit, en hoe de 3 principes een rol spelen in het ervaren en begrijpen van die realiteit.

Last but not least: het concept! We gaan er mee stoppen, en leggen deze week dus voor de allerlaatste keer een concept op ons hakblok! Het concept wat we in deze aflevering bespreken is: “hier valt nog winst te behalen”. Zijn er dingen die we aan onszelf kunnen verbeteren, of hebben we meer geld nodig? Is het überhaupt nodig om winst te behalen?

Share This