Maak de shift

naar
Vrijheid & Verbinding

Inspirerend voor iedereen die hier iets van herkent:

je kunt geen kant op

Er lijkt geen uitweg te zijn, gegeven jouw specifieke omstandigheden of relatie(s). Je hebt het gevoel met je rug tegen de muur te staan, met oude verdedigingsmechanismen als enige wapen.

je ervaart onbegrip

Anderen begrijpen jou niet. Ze geven misschien goedbedoelde tips en adviezen, maar hebben geen idee hoe jij je voelt en wat je écht nodig hebt. Je mist daardoor een gevoel van verbinding met je medemens. 

je voelt je alleen

Je wilde graag volwassen en zelfstandig zijn en dat is prima gelukt, maar je mist de verbinding die je in een relatie zoekt . Of je voelt je hopeloos alleen binnen je relatie. Zou vrijheid de oplossing zijn? 

Je wilt het makkelijker

Je hebt al zoveel geprobeerd om je vrij en toch verbonden te voelen. Het lijkt altijd net om de hoek te liggen en je bent het zoeken en ploeteren moe. Je verlangt naar zorgeloosheid maar twijfelt of dat een reële optie is. 

We zoeken vrijheid en/of verbinding meestal op de verkeerde plek 

Het lijkt logisch dat we ons door gegeven omstandigheden en volwassen verantwoordelijkheden vaak beperkt voelen in onze vrijheid. En we missen al zo vaak de échte verbinding in een tijd en maatschappij waarin we vooral online communiceren. Thuiswerken wordt steeds vaker de norm waardoor je ook minder in de fysieke nabijheid van collega’s en andere ‘soortgenoten’ verkeert.

Als mens hebben we behoefte aan verbinding en tegelijkertijd verlangen we naar vrijheid. Vrijheid om onszelf te zijn. Vrijheid om te doen wat we willen op de momenten dat we het willen. Om te gaan en staan waar en met wie we dat fijn vinden.

Zodra we een gevoel van onvrijheid constateren, verschijnt vaak de neiging om om ons heen te kijken en te zien wat die vrijheid belemmert zodat we het obstakel weg kunnen nemen. We denken (of zijn er zelfs van overtuigd) dat vrijheid beperkt wordt door de mensen in ons leven, het type werk dat we doen, een banksaldo, een karaktereigenschap of een bepaalde rol die we vervullen. 

Dus wisselen we van baan of stoppen we met werken. We proberen bakken geld te verdienen, zoeken meer, minder of andere relaties, gaan op reis naar verre oorden of doen ons best om rollen anders in te vullen. En constateren dan dat dit weinig soelaas biedt of dat de daarmee hervonden vrijheid weer nieuwe onvrijheden met zich meebrengt. Waardoor de zoektocht doorgaat en het gevoel van onvrijheid blijft.

Voor verbinding geldt eigenlijk hetzelfde; die zoeken we ook meestal ‘in de vorm’, zoals wij dat graag noemen. In gedeelde rollen, dezelfde achtergronden of overeenkomende verhalen. En die vorm, dat is nou net niet de plek waar blijvende, diepgaande vrijheid en verbinding vandaan komen. Het is tijd om een andere kant op te kijken… 

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!!

Manja de Jagher

dag

Slagers-dochters

Principes

graden de andere kant op kijken

Het effect van deze Shiftdag

Het effect van deze Shiftdag zal voor elke deelnemer anders zijn, afhankelijk van de snelheid en diepgang waarmee je inzicht krijgt. Misschien krijg je één enkel inzicht dat ‘poef!’, alles voor je verandert. Misschien zie of voel je hoe dit nieuwe paradigma je leven kan veranderen maar heb je meer tijd en training nodig om je de inzichten eigen te maken. Hoe dan ook, je gaat in elk geval naar huis met de hoopvolle wetenschap dat de oplossing die je zoekt, daadwerkelijk bestaat. 

Linda & Angela gaan met je in gesprek

Je kent ons misschien van onze podcast ‘Geluk in de Aanbieding’ of ons YouTube-kanaal ‘De Slagersdochters’. Los van elkaar ontdekten wij dat leven een stuk makkelijker kan. Dat de vrijheid waar we altijd naar verlangden dichter bij is dan we dachten. En dat het tegelijkertijd mogelijk is om een diepe verbinding met alles en iedereen te ervaren. Het zorgde ervoor dat we vol in het leven staan zonder dat ons hoofd overvol is. Met deze Shiftdag wijzen we je graag in de richting waar vrijheid & verbinding altijd aanwezig zijn.

3 principes van Syd Banks

In de jaren 70 ‘ontdekte’ Sydney Banks de 3 principes – of, in zijn moedertaal – the 3 principles. Eigenlijk ontdekte hij niets nieuws. Hij beschreef simpelweg wat er al was, altijd is geweest, nog steeds is en altijd zal zijn. Het wordt echter door velen een nieuw paradigma genoemd omdat het radicaal is in zijn eenvoud. Zo eenvoudig dat je slechts een (soms subtiele) shift nodig hebt om je leven & werk stukken makkelijker én gelukkiger te maken. Tijdens deze Shiftdag helpen we je graag zo’n shift(je) te maken!

Ontdek waar échte vrijheid en verbinding te vinden is

Het was super en ik ben onder de indruk van hoe jullie het uitleggen en hoe simpel het allemaal is.

Jolanda

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.
Anita Brouwers

dit komt aan bod:

waar een goed gevoel te vinden is

Graag nemen we je mee (terug) naar een ruimte die slechts één gedachte bij je vandaan ligt. Het gevoel waar je naar verlangt is daar permanent beschikbaar .

Hoe je je minder zorgen maakt

 We kijken waar je zorgen nu eigenlijk uit bestaan. Voorbij de specifieke inhoud daarvan is er veel zorgeloosheid te ontdekken! Zorgeloosheid die een ongekend gevoel van vrijheid geeft. 

waar je verbinding vindt

Waar je eerder op zoek moest naar lotgenoten of mensen met dezelfde ideeën en denkbeelden, wijzen wij je op de plek waar je verbonden bent met alles en iedereen.

wat het makkelijker maakt

Inzicht in de werking van de 3 principes (begrijpen hoe elke ervaring tot stand komt) maakt oefenen, zoeken en ook persoonlijke ontwikkeling voorgoed overbodig.

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

 

Alina Smit

Na járen me met grote interesse verdiept te hebben in Boeddhisme en non- dualiteit, kwam ik jullie site tegen. Dit kon wel eens de kers op de taart zijn! Vele overeenkomsten en vanuit een “andere” invalshoek  bekeken. De doorbraak voelde dichtbij en heb me ingeschreven voor jullie training. Dit had ik precies nodig! Zo leuk, toegankelijk en helder gebracht. Eindelijk komt de helderheid echt bij me binnen en elke keer meer. Ik zie nu vanuit een veel breder perspectief. Mijn grote zoektocht naar willen weten waar het in dit leven over gaat is ten einde gekomen. Wat een rust! De grote valkuil was de gedetailleerdheid waarmee ik te werk ging.

Carla Hoeijmakers

Waar, wanneer en hoe?

De Live Shiftdag ‘Vrijheid & Verbinding’ vindt plaats op vrijdag 19 maart 2021 op onze eigen locatie in Soest*  en duurt van 9.30 tot 16.30 uur.

Deelname kost € 119,- exclusief BTW (inclusief BTW: € 143,99).

Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal. Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de Shiftdag zelf.

Na inschrijving rekenen we op je komst. Mocht er onverhoopt iets tussen komen, dan is het te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen aan deze Shiftdag. Het enige wat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

* We behouden ons het recht voor om live bijeenkomsten om te zetten naar online bijeenkomsten in die gevallen dat door overheidsmaatregelen samenkomsten verboden zijn.

Ik ben al een poosje op het spoor van de 3 principes  en kort samengevat geeft dat me inzichten die het leven makkelijker maken waardoor ik:
* De stap heb durven zetten om een eigen praktijk te starten;
* Hier stap voor stap mee aan het werk ben en me daarbij heel bewust ben wat mijn gedachten zijn zodat zodra ik stress ervaar ik hier minder lang last van heb;
* Op relationeel vlak rustiger ben geworden en me vrijer voel;
* Verdieping ervaar in de relaties (familie, vrienden, kennissen e.d.) die ik heb;
* Veel meer vrijheid ervaar op alle vlakken in mijn leven;
* Veel meer beleef in plaats van dat ik geleefd wordt.

En zo kan ik nog wel poosje doorgaan. Het leven wordt gewoon makkelijker als je met de drie principes in aanraking komt en er is geen weg meer terug!

Loes Huijer

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het idee dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we onze angsten probeerden te bezweren en een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan deze Shiftdag.

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Vragen?

Heb je vragen of wil je met ons aan de slag maar twijfel je wat het beste bij je past? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Je kunt ons op werkdagen bereiken via 035-588.51.49. Mochten we niet bereikbaar zijn, dan neemt onze voicemail je boodschap aan en belt één van ons je z0 spoedig mogelijk terug.

Mailen mag natuurlijk ook altijd: welkom@shiftacademy.nl. Je mag er op rekenen dat we binnen 2 werkdagen reageren op je e-mail.

Ons adres: Ondernemershuis Birkstaete Soest / Birkstraat 95-12 / 3768 HD Soest

Share This