maak de shift

naar Rust & Ruimte

herken je hier iets van?

de druk is hoog

Er is zoveel dat MOET in eigenlijk veel te weinig tijd. Daarbij voel je de verantwoordelijkheid die je draagt zwaar op je schouders rusten. Dingen moeten goed gebeuren, want anders… En dat beklemt steeds meer.  

O

onrustig gevoel

Je hebt bijna voortdurend een onrustig gevoel. Wat je misschien probeert te elimineren door sporten, mediteren, een beter slaapritme, een ander dieet, drank of jezelf ‘uitzetten’ voor de tv.

je wordt geleefd

Langzamerhand ben je elke vorm van vrijheid kwijt geraakt. Je wordt meer geleefd door anderen dan je ooit voor mogelijk hield. Dat voelt ontzettend onprettig – alsof je gevangen bent in je eigen leven. 

 

Het kan en mag makkelijker

voor iedereen die verlangt naar rust & ruimte

Het lijkt wel of we massaal last hebben van onrust, onder druk staan, gebrek aan tijd en “aan jezelf toekomen”.  En daar komt ook nog eens een niet aflatende en gigantische stroom aan nieuwe input bij vanuit de omgeving waarin we leven en de technologie die tot onze beschikking staat. 

We lijken onszelf te verliezen in alles wat er op ons afkomt en alles wat we moeten . En dat gaat op den duur schuren en wringen. In veel gevallen levert het zelfs lichamelijke klachten op. Dus gaan we op zoek naar een oplossing.

Talloze technieken en trainingen leren je hoe je rust krijgt en een gevoel van vrijheid en ruimte voor jezelf schept. Waardoor het lijkt alsof dit een vaardigheid is die je onder de knie moet krijgen. Wat er op neer komt dat je er nog één of meer taken bij hebt: jezelf en je omgeving managen. Wat uiteindelijk nooit de rust & ruimte oplevert waar je naar verlangt…

je zoektochT is voorbij

Waarschijnlijk zoek je – net als wij voorheen – de sleutel die het leven makkelijker maakt.  Zodat je rust ervaart en de ruimte om’jezelf’ te zijn. Misschien doe je aan yoga, meditatie of mindfulness om meer ontspannen door het leven te gaan. Of lees je boeken, volg je therapie of ga je naar trainingen waar je methoden leert om jezelf en je leven soepeler te laten verlopen en lekkerder in je vel te zitten. Je hebt, net als wij, inmiddels ongetwijfeld gemerkt dat al die technieken voor sommige mensen, op sommige momenten, soms werken.  Maar nooit zo volledig als je wilt. Dus zoek je door. En daar kun je NU mee stoppen:-).

Er is een methodeloze methode die het leven makkelijk maakt- gebaseerd op inzicht in plaats van technieken 

Het klinkt vaag maar inzicht is het enige dat werkelijk helpt om veel vaker, constanter en dieper geluk te ervaren. Inzicht zorgt voor de veranderingen die het leven écht makkelijker maken. Waar technieken zelden echt beklijven (zodra je stopt ze te ‘doen’ ben je terug bij af), verandert inzicht je leven en kun je nooit meer terug naar hoe het was voor het inzicht – zelfs als je dat zou willen.

Wij wijzen je graag in de richting

ontspannen en moeiteloos leven ligt binnen handbereik

Wij, Linda Spaanbroek & Angela Mastwijk, maken het leven graag makkelijker. Met minder te doen in plaats van meer. Dus geen extra opdrachten die je thuis moet gaan uitvoeren. Je neemt van deze Shiftdag dan ook niets mee naar huis. Het kan wel zijn dat je iets – of véél – achterlaat (al was het maar het idee dat het voor jou niet weggelegd is om rust en ruimte te ervaren!) We laten je tijdens deze dag graag zien dat inzicht in hoe de menselijke ervaring werkt het grootste verschil maakt als het gaat om werken en leven met een leger hoofd.

Je hoeft alleen maar ontspannen te luisteren en te zien hoe dit systeem voor jou werkt en altijd al gewerkt heeft. Er is dus niets bij te leren of te doen, terwijl rust en ruimte (en daarmee flow,  inspiratie, genieten en vrijheid) vanzelf kan ontstaan. Hoe ontspannen is dat?

De Shiftdag was geweldig, maar ik had ook niet anders verwacht. 🙂 Door een volledige dag ‘weg te zakken’ in de 3 Principes ga je echt een laag dieper. En dus besef ik me na de dag nog meer dat het ‘aardepakje’ dat om me heen zit maar een dunne laag is. Het gaf me nog meer vertrouwen dat ik niet in m’n uppie alles hoef te sturen.

Nathalie Nijboer

Ik deed mee aan de Shiftdag als folluw-up na de driedaagse Dieper inzicht. Het was een verdere verdieping op een fijne, ontspannen manier. Met humor en lichtheid, al was het soms wel confronterend.

Na de Shiftdag en de driedaagse kan ik makkelijker gevoelens en gedachten er laten zijn zonder iets te willen fixen. En ik kan ook wat makkelijker oude verhalen over wat ik in het verleden heb meegemaakt doorzien voor wat ze zijn: een verhaal dat eigenlijk geen relatie heeft met het huidige moment.

Willem Verhagen

De 3P’s zijn de missing link

Wat ons betreft zijn de inzichten die we tijdens deze Shift-retraite-dag met je delen, de ‘missing link’ in ons leven. Inzicht in de Three Principles (3P’s) zijn de schakel waarmee je van voortjagen & streven overstapt naar geïnspireerd doen. Deze 3P’s vormen een voor Nederland nieuw paradigma . Een uitgangspunt dat 180 graden anders is dan ‘normaal’ en daardoor ook een ander effect sorteert.

In de VS en de UK werken psychologen, enkele psychiaters en veel coaches al jarenlang met deze inzichten. Er worden mooie resultaten mee geboekt. Mensen die inzicht verkrijgen in dit paradigma, merken dat zij hun leven heel anders ervaren. Zij genieten, zijn onstpannen, levenslustig en ervaren rust, vrijheid, verbinding en ruimte, ondanks het feit dat hun omstandigheden in veel gevallen niet of weinig veranderd zijn. Deze positieve effecten blijken er zelfs te zijn als er ‘ernstige’ diagnoses zijn gesteld, waarvan we nu nog denken dat de patiënt hooguit kan leren ‘ermee om te gaan’. Of waarvan we geloven dat er geen oplossing voor bestaat.

Wat ons betreft zijn de 3P’s de schakel die ervoor zorgt dat stressvolle omstandigheden veel minder invloed op je hebben. Het is de schakel die de kennis, kunde en kracht die je in je hebt, verbindt met moeiteloos leven; met de rust & de ruimte die tot nu toe misschien onbereikbaar leek. 

Ik had van de 3P’s gehoord en de eenvoud ervan trok me aan. Op het moment dat ik me aanmeldde voor de Shiftdag ervaarde ik veel onrust en het leek me een mooie manier om hier eens vanuit de 3P’s naar te kijken. 

Het was een heerlijke dag. Ik vond het zelfs te kort en voelde sterk de behoefte om er veel dieper in te zakken. Ik wilde graag de omvang en impact ervan verder verkennen. 

Want het geeft rust, maakt lichter. Je hoeft namelijk niets te veranderen aan het moment wat je beleeft. Het is wonderlijk te zien wat het effect van ons denken op ons heeft en wat er gebeurt als je inziet dat dat denken niets persoonlijks is, een wolkje dat voorbij drijft. Ik voel me lichter en kan makkelijker uit de ‘piekerstand’. Problemen zijn ineens een stuk minder groot. Zodra ik me realiseer dat ik ergens in geloof en dat dat zorgt voor de wrijving, het ongemak valt het grotendeels al weg. Het is vaak niet zo interessant meer om er in dezelfde overtuiging achter aan te hollen.

Saar Meesters-Holst

Ik verdiep me al langer in de 3P’s en was zodoende ook terecht gekomen bij de podcasts van de Slagersdochters. Ik was op zoek naar extra verdieping en heb me daarom aangemeld voor een Shiftdag. Ik heb daarbij gekozen voor een Shiftdag met het thema ‘Leven zonder angst’, omdat ik hier in het bijzonder mee worstel in het dagelijks leven. 

Ik vond de Shiftdag ontzettend fijn. Angela en Linda wijzen met mooie anekdotes, metaforen en veel humor in de richting van de 3P’s en hoe onze menselijke ervaring nu echt tot stand komt. Juist omdat je op zo’n dag echt de tijd neemt om er samen naar te kijken, voelde ik dat het beter leek binnen te komen. Wat ik heel prettig vond was de ontspannen sfeer waarop dit gebeurde. Ook de gesprekken met de andere deelnemers vond ik echt van meerwaarde. 

Door te blijven lezen en in gesprek te gaan over de 3P’s, bijvoorbeeld op de Slagersdochters Koffiecorner, blijft het meer leven en houd ik het inzicht meer vast, zo voelt het. Als ik merk dat ik het even kwijt ben, duik ik gewoon in een lezing, blog of podcast en vaak zie ik het dan weer: “oh ja, zo zat het, ik moest er gewoon even aan herinnerd worden”.

Kristel Zijlstra

Wij zijn om.

kijk je met ons mee? 

dag

slagers-dochters

principes

graden de andere kant op kijken

De inzichten die wij delen kunnen leiden tot:

het speelveld ipv de speelbal

Je bent niet langer een speelbal van de omstandigheden. Het leven wordt eerder jouw speelveld en je neemt de dingen (en jezelf!) niet meer zo serieus. Je zoomt uit en krijgt overzicht.

N

meer ontspanning

Je bent meer ontspannen, middenin  situaties die zich voordoen. Je krijgt een heel andere kijk op de eisen die aan jou gesteld worden of die je jezelf oplegt. Je voelt je niet langer verantwoordelijk voor de hele wereld.

vrijheid & ruimte

Zodra je enig inzicht krijgt in de aard van het systeem, vallen gedachten en gewoontes weg. Dat geeft een ongekende vrijheid en de ruimte om dingen te doen of juist te laten. Zonder druk maar gewoon omdat het opkomt.

Het was een interessante dag, gezellig, heel ongedwongen. Tijdens de shiftdag voelde ik spanning. Er was iets geraakt. Alsof ik op de rand van een klif stond, maar niet durfde te springen. Zo simpel kon het toch niet zijn? Je gewoon laten vallen… Het voelde als het verlies van controle. Maar de controle waarover eigenlijk? Het heeft me op een ander paadje gebracht. Als ik mezelf nu betrap op bepaalde gedachtes, kan ik daar minder gespannen over zijn.

Anniek Damen

Ik volg de Slagersdochters al twee jaar redelijk intensief, heb 3P boeken gelezen en ben lid van de KoffieCorner. Dus vond ik dat het weleens tijd werd dat ik een Shiftdag ging doen, wat een heel positieve ervaring was.
Hartelijke ontvangst, prettige omgeving en het was heel leuk en fijn om Linda en Angela eindelijk eens live te ontmoeten. 

Ik moest enorm lachen toen Linda de gedachtenboom ging uitleggen: dat was zó herkenbaar voor mij 🙂 In de periode die erop volgde speelde die boom een grote rol. Als ik aan het bouwen was aan mijn gedachtenboom, was ik me daar bewust van. Dat was prima, het was kennelijk wat er gebeuren moest. Ik wist dat het bouwen aan die boom zou stoppen en als er iets moest gebeuren, dat het wel zou gebeuren. Dat is een groot verschil met voorheen. 

Deze dagen  ervaar ik rust en ruimte. De sneeuw in mijn sneeuwbol is neergedaald en zelfs mijn neus is sneeuwvrij :)) (Mooi hè, alles!!) 

Verder merk ik dat bepaalde concepten, zoals “vermoeidheid” anders ervaren worden. Dat zijn nu meer sensaties in mijn lichaam waar ik niet zoveel last van heb omdat ik er niet mee bezig ben. Ook de hittegolven deze zomer waren geen ding meer voor me. Dat is echt een bijwerking van 3P 🙂

Tineke van Vugt

Waar, wanneer & hoeveel?

Deze Shiftdag vindt plaats op 13 mei 2023 op onze eigen locatie in Soest van 9.30 tot 16.30 uur (max. 16 deelnemers).

Deelname aan deze trainingsdag kost € 145,- inclusief BTW (exclusief BTW: € 119,83). Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen. Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal (of als je in het buitenland woont Mr. Cash of Bancontact). Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de Shiftdag zelf.

Op je inschrijving is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Na deze 14 dagen is er geen mogelijkheid tot restitutie als je onverwacht verhinderd bent. Wel is het te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen. Het enige wat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!!

Manja de Jagher

Het thema ‘Rust & Ruimte’ sprak me aan en dus besloot ik naar de Shiftdag te komen. Het was heel leuk om mee te doen en een dag met jullie en de andere deelnemers bezig te zijn over dat onderwerp. 

Hoe het me is vergaan? Ik merk dat ik luchtiger tegen het leven aankijk en sneller stop met mijn ‘gedachtentreintjes’ waardoor ik meer in het nu lijk te zijn. Ik ben minder geïnteresseerd in alle kennis die ik op wil doen, maar kijk en luister wel naar jullie opnames om de 3 principes levend te houden. Verder onderzoek daarvan vind ik leuk om te doen, vandaar mijn inschrijving voor een driedaagse later in het jaar.

Wilbert Houweling

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

 

Alina Smit

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken.

Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan de MasterClass!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P facilitator. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P facilitator. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Met het meedoen aan de Shiftdag wilde ik meer inzicht in de 3 Principes te krijgen. Ik hoopte stiekem op een grote ‘shift’. Die kwam niet direct, maar het was wel een heel relaxte, ontspannen dag. Tijdens de lunchpauze keek ik aan tegen de simpelweg blije hoofden van mijn lunchmaatjes (waarvan er twee de Facilitator opleiding hadden gedaan bij Linda en Angela). Het enthousiasme werkte aanstekelijk.

 Ik lees nu ook 2 boekjes van Sydney Banks, en lees jullie nieuwsbrief, kijk een filmpje, en zo geleidelijk ga ik niet meer zo veel in op mijn moeilijke gedachten stromen, denk ‘ah’ en laat dat vaker gaan of neem het minder serieus. 

Misschien is er wel geleidelijk minder geworstel met de dingen. Ik probeer te bevoelen en ervaren wat er precies bedoeld wordt en wat dat betreft. Daarnaast kan ik ook nog steeds heel goed m’n best doen en lekker veel denken en daar kan ik dan net iets vaker om lachen.

Lizet

Ik had last van een hoofd met een enorme stroom van gedachten die vooral ’s nachts naar boven kwamen! Als het vliegwiel eenmaal begon te draaien was er geen stoppen meer aan! Toen kwam de Shift Academy op mijn pad….

Een fantastische, ontspannen en liefdevolle Shiftdag met Linda en Angela gaf mij mooie inzichten! Ik neem in ieder geval mijn gedachten niet meer mee het bed in en slaap fantastisch! Een echte aanrader!

Ingrid

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar.

Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes!

Sarah K.

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Ik ben blij dat ik veel meer vertrouwen in de toekomst heb gekregen. Vorig jaar rond deze tijd had ik dat gevoel nog niet. Ik kan ShiftAcademy eigenlijk aan iedereen aanbevelen. Je kunt jezelf rustig proberen te maken door op je ademhaling te letten, maar de 3 principes zijn alles verklarend. Ze zorgen ervoor dat je doorziet wat jouw emoties met je doen. Ze zorgen er onder andere voor dat onzekerheid niet ontaard in paniek, zodat ik in beweging blijf.
Matthea Bussemaker

www.devideoassistent.nl

Share This