maak de shift

Makkelijker uit je angst

Start de shift naar leven in vrijheid tijdens deze introdag

En ervaar het verschil dat inzicht in de 3 principes voor je kan maken.

Een dag lang met ons meekijken hoe de ontbrekende schakel in de huidige, gebruikelijke visie op de verlammende symptomen van angst(stoornissen) werkt. Daarmee krijg je een ander perspectief en blijvende oplossingen aangeboden. Ontstaat de mogelijkheid om met lef & levenslust te leven. Ook al zit je er momenteel nóg zo diep in en ook al voel je je nog zo beroerd. Deze dag is ook geschikt voor iedereen die zich een dagje wil onderdompelen in de 3 principes en niet specifiek te maken heeft met angst.

Zaterdag 2 maart 2024, 9.30 – 16.30 uur te Soest (max. 16 deelnemers)

Benieuwd naar de gevolgen van inzicht in de 3 Principes voor iemand met een angststoornis? Klik hier voor Maartje’s interview.

Voor iedereen die één van deze dingen herkent:

vermoeid-heid

Het lukt je steeds minder goed (of niet meer) om te werken en ook in je privé-leven functioneer je minder goed. Je bent geestelijk en lichamelijk vermoeider dan je toe wilt geven. De verhalen dat je altijd restverschijnselen zult houden, stemmen niet vrolijk.

(onbestemde) angst

Je wordt regelmatig overvallen door paniek in je hoofd en in je lijf. Schijnbaar spontaan en zonder aanwijsbare reden. Je vermijdt misschien bepaalde situaties en handelingen, waardoor je je niet langer vrij door het leven beweegt.

hoop op een oplossing

Je  hebt al veel geprobeerd om van je angst af te komen en niks hielp voor een langere periode. Je merkt dat je af en toe wegvalt in somberheid. En toch is er ergens die hoop dat er tóch een oplossing is waardoor je weer vrijer kunt leven. 

met eenvoudige maar vernieuwende inzichten

Makkelijk uit je angst is binnen handbereik

Het was een superfijne dag in een ontspannen omgeving, met fijne groep waarin ik me op mijn gemak voelde, en het was hartstikke leuk om jullie een keer live mee te maken. Wat het me in ieder geval heeft gebracht is meer inzicht hoe de 3 principes werken, echt een dieper inzicht dan ik tot nu toe had. Jullie “duo presentatie” is echt een toegevoegde waarde omdat jullie elkaar zo goed aanvullen en beiden ook weer andere dingen zeggen. En niet te vergeten is humor toch ook wel fijn omdat het er voor zorgt dat het allemaal niet te zwaar wordt, want de meeste mensen hebben toch issues die niet zo luchtig zijn..
Al met al geniet ik vandaag van het zen gevoel en ben nog enthousiaster geworden om er meer mee bezig te zijn.
Anneli

Een operatie en het herstel daarna waren voor mij 100% makkelijker te dragen nu ik het inzicht had dat het niet om mij in mijn ‘aardepakje’ zoals Angela altijd zo mooi zegt, gaat.

Er was ongemak, zeker, en pijn. Maar GEEN verzet, GEEN verdriet, GEEN gemopper. Ik kon het laten voor wat het was. Het simpelweg laten ZIJN.

En nu ik net ontslagen ben, werd het me nog veel duidelijker wat deze inzichten betekenen voor mijn welzijn (en dat van mijn geliefde en kinderen).

Verdrietig, zeker. Soms boosheid en In de war, nou en of. Maar ook de herkenning dat ik nu gelukkig wil zijn, leven, en IK BEN NIET BANG. Nou, dat is een hele ommezwaai kan ik jullie verzekeren.

Anoniem

Velen van ons gaan gebukt onder allerlei angsten en soms zijn die angsten zo groot dat ze gepaard gaan met symptomen van depressie en/of burnout. Er worden diverse oorzaken aangewezen: de huidige maatschappij die angst aanspoort, gebeurtenissen uit het verleden, prestatiedruk en de angst te falen, opvoeding, de invloed van Social Media die een beeld scheppen waar een beetje perfectionist niet aan kan voldoen, genetische factoren, enzovoorts. Op zijn best kun je, op enig moment in de toekomst ‘met je angst om leren gaan’, zo wordt ons voorgehouden. 

Talloze therapieën, trainingen en technieken leren je om te gaan met je angst en de daarbij behorende bijverschijnselen. Waardoor het lijkt alsof de oplossing een kwestie van vaardigheden aanleren is. Een lang proces van heel hard werken aan jezelf om beter te worden. Dat is vermoeiend en lijkt enorm veel van je doorzettingsvermogen te vragen.

Wij, Angela & Linda, maken het leven graag makkelijker. Met minder te doen in plaats van meer. Wij weten uit ervaring (van onszelf en onze cliënten) dat er een eenvoudiger manier is om geen angst meer te ervaren. Dat ‘eenvoudig’ vind je ook terug in onze werkwijze. Je krijgt geen opdrachten mee die je thuis moet gaan uitvoeren. Je neemt van deze introductiedag dan ook niets mee naar huis. Het kan wel zijn dat je iets – of véél – achterlaat (al was het maar het idee dat het heel moeilijk is om van je burnout, angst en/of depressie af te komen!).  Wij laten je op deze dag graag zien hoe jijzelf het grootste verschil kunt maken. Zonder van je te verlangen dat je verandert! Inzicht in hoe onze psyche functioneert is de sleutel. Je hoeft niets bij te leren om je energieker, vrijer en blijer te voelen, maar je mag wél wat laten. Wij wijzen je in de goede richting en dat maakt het eenvoudiger om je eigen uitweg te vinden. Het enige wat we van jou verlangen is openheid en de bereidheid om iets nieuws te zien.

Na het dagelijks luisteren van jullie podcasts had ik zin om een live dagje te ervaren. De Shiftdag was ontspannen en heel inzichtgevend. Fijne sfeer, leuk om ook andere geïnspireerden te spreken en ervaringen te delen. Ook achteraf krijg ik steeds meer inzichten. En als bonus: lieve Olly die iedereen kwam begroeten.

Heidi Pothof

Het woord ‘shift’ is voor mij erg van toepassing geworden na deze geweldig inspirerende Shiftdag. Daarvoor is mijn dank enorm groot en de relaxte en humoristische manier van doen van jullie sprak mij zo aan. De volgende dag bemerkte ik gelijk dat ik het anders deed, zonder er veel over na te denken. Uit de grond van mijn hart bedankt voor de Shiftdag.

Mariëlle Holleeder

krijg inzicht in de échte wortel van angst(stoornissen)

Zodat je zicht krijgt op de uitweg

De kennis die we nu over de oorzaken van en oplossingen voor psychologische problemen zoals o.a. angststoornissen hebben, is gebaseerd op een incorrect paradigma met betrekking tot de werking van de menselijke psyche. De meeste moderne psychologie gaat er vanuit dat externe gebeurtenissen/factoren angst veroorzaken en dat we dus óf die externe factoren moeten aanpakken, óf daarmee om moeten leren gaan (het aloude ‘vermijd, verander, accepteer, pas je aan’ model). Gebaseerd op dit ‘buitenstebinnen’ paradigma, wordt de oplossing voor angst dan ook in de buitenwereld gezocht. Of  wordt er simpelweg gezegd dat angst een stoornis is die nooit meer overgaat en waar je hooguit mee kunt leren leven. Dat paradigma klopt echter niet. Het systeem dat de menselijke ervaring creëert werkt op een andere manier. Gebeurtenissen in de buitenwereld veroorzaken geen angst (al lijkt dat wél zo te zijn). Je kunt wel degelijk vrij worden van je angst of ander psychiatrische label.

Wat is het antwoord dan wel?

Het nieuwe paradigma dat wij je dolgraag willen laten zien, biedt een blijvende oplossing voor angst. Hoe zwaar je nu ook in de shit zit en hoe lang je ook al last hebt van je angst(stoornis) en/of depressie. Tijdens deze Intro-Class wijzen we je in die de richting van dat nieuwe paradigma – de richting van moeiteloos en gelukkig leven.

Ik deed mee aan de Shiftdag in het kader van ontwarring van alle gedachtenspinsels. Het was een heel fijne dag. Heb veel meer (innerlijke) rust gekregen. Mijn basis was angst en dat is weg. Daarnaast ben ik minder snel in de stress en maak ik mij niet meer druk om van alles en nog wat. Lekker makkelijk leven zeg maar. 🙂

Bernita

Maartje vertelt hoe inzicht in de 3 principes haar angststoornis en depressie deed oplossen

5 minuten versie

Volledige interview
Durf jij een stap in deze richting te zetten?

Leven in mentale vrijheid is ook voor jou weggelegd

Het effect van deze Shiftdag:

Het effect van deze introductiedag zal voor elke deelnemer anders zijn, afhankelijk van de snelheid en diepgang waarmee je inzicht krijgt. Misschien krijg je één enkel inzicht dat ‘poef!’, alles voor je verandert. Misschien zie of voel je hoe dit nieuwe paradigma je leven kan veranderen maar heb je meer tijd en training nodig om je de inzichten eigen te maken. Hoe dan ook, je gaat in elk geval naar huis met de hoopvolle wetenschap dat de oplossing die je zoekt, daadwerkelijk bestaat. Onderstaande resultaten zijn (op termijn) absoluut mogelijk, ook voor jou!

Meer energie en levenslust

Je staat energieker op en hebt weer zin om dingen te ondernemen. Het lukt je weer om je te concentreren op wat je moet/wilt doen. Het is niet langer logisch voor je om te blijven zoeken naar mogelijke oorzaken en gevolgen. Je aangeboren levenslust wordt weer zichtbaar.

niet meer bang voor je angst

Je doorziet wat er geestelijk en fysiek met je gebeurt op het moment dat angst de kop opsteekt. Daardoor kan die angst jou niet langer beheersen. Je ziet waar je aangeboren rust, ontspanning en vertrouwen zich bevinden en de angst laat jou los.

Makkelijker uit je angst

Je vindt je natuurlijke welzijn terug. Het leven lijkt minder zwaar en je ziet weer lichtpunten. Je neemt jezelf en al je angstige gedachten steeds minder serieus waardoor momenten van angst veel en veel korter zijn en minder impact op je hebben.

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!!

Manja de Jagher

Ik bijt al mijn hele leven op mijn nagels. Alleen op vakantie lukt het mij te stoppen, want dat is de enige periode dat ik geen stress ervaar. Maar sinds de Shiftdag zijn ze al 6 weken aan het groeien. Voor mij is dat echt heel bijzonder!

Fokel

Een nieuw paradigma vraagt om een nieuwe aanpak

Alhoewel het onze volledige intentie is om je te laten zien wat ervoor zorgt dat angst en/of depressie kan doen verdwijnen, gaan we een aantal dingen expliciet NIET doen.

Geen Mindfulness

Geen Meditatie

geen positief denken

Wél: ontspannen, veilig & vrolijk met elkaar in gesprek

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar. Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes!

Sarah K.

De Shiftdag ‘Makkelijker uit je angst’ was een mooie toevoeging op de online training over dat onderwerp.

Ik vond het best spannend om alleen te komen. Maar het was erg ontspannen en relaxed. Echt een fijne dag met fijne groep mensen.

Linda

 

Waar, wanneer & hoeveel?

De Live Shiftdag ‘Makkelijker uit je Angst’ vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024 op onze eigen locatie in Soest van 9.30 tot 16.30 uur.

Deelname aan deze Shiftdag kost € 119,- exclusief BTW (inclusief BTW: € 143,99). Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen.

Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal. Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de introductiedag zelf.

Na je inschrijving rekenen we op je komt. Maar mocht er onverhoopt iets tussen komen, dan is te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen aan deze Masterclass. Het enige dat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

De Shiftdag was zeer verhelderend. Ik ervaar veel meer rust en gemak van leven.

Leo de Vetten

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we onze angsten probeerden te bezweren en een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan de Shiftdag!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Met veel plezier luister ik naar jullie podcast en het heeft bij mij een verandering gebracht daar waar de psycholoog ruim twee jaar tevergeefs probeert dit te realiseren.

Johanna Versluis

Uit nieuwsgierigheid deed ik mee aan de Shiftdag. Het was de eerste keer dat ik Linda en Angela samen live “aan het werk” mocht ervaren. In mijn beleving zeer aangenaam, steeds in het moment reagerend, zowel op de andere aanwezigen als op elkaar. Het beloofde “makkelijk” van de website werd als waarachtig door mij ervaren. Zo oversteeg mijn beleving mijn verwachting buitengewoon! Live ervaring van Linda en Angela steekt in mijn beleving met kop en schouders uit boven de website en alle podcasts/blogs/nieuwsbrieven, etc.
Frans

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

Alina Smit

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.

Anita Brouwers

http://www.anitabrouwers.nl/

Share This