In ieder moment van ons bestaan creëren wij een tijdelijke realiteit uit de rauwe grondstof van het Denken. Daar is een oneindige voorraad van. Je kunt er een verdrietige realiteit mee creëren. Er wordt wel eens een sombere wereld tevoorschijn mee getoverd. Je hebt de mogelijkheid om er een vrolijke ervaring van te brouwen.

Dat doen we dan ook in elk moment. Steeds weer is er een nieuwe gedachte, een nieuw gevoel, een nieuwe ervaring. Een constante flow. Voortdurende creatie. Het meest intrigerende vind ik dat velen van ons de gewoonte hebben ontwikkeld om steeds dezelfde (soort) gedachten te entertainen en geloven. Meestal niet zulke gezellige. Stressvolle of angstige gedachten waarmee we een stressvolle of angstige realiteit creëren. Gelukkig heeft iedereen de mogelijkheid om te zien dat dát niet nodig of nuttig is. Omdat er altijd een frisse aanvoer is van de rauwe grondstof van het denken. Waarmee altijd weer een nieuwe ervaring gecreëerd kan worden (en nee, daar hoef je niets voor te doen, dat gaat vanzelf).

Een ervaring die je niet bént, maar beleeft. Wat je werkelijk bent is zoveel grootser. Het is de oneindige intelligentie, het grenzeloze bewustzijn en het ongelimiteerde potentieel áchter de ervaring.

En stel dat je je dit realiseert, zou je dan niet een stuk vrijer spelen middenin die creatie? Zou je dan, als je ervaring van dit moment er eentje is die schuurt en wringt, niet de mogelijkheid hebben om een nieuwe ervaring te scheppen uit de rauwe grondstof van het Denken? Om letterlijk te re-creëren? Zo wordt het leven één grote recreatieruimte!

(Wij dopen hierbij ons kantoor vast om tot recreatiezaal 🙂  Je bent welkom op één van onze Shiftdagen!)

Share This