Wie bij ons (of een andere 3 principles coach) binnenkomt met een vraagstuk of een probleem, wil daar graag vanaf. Logisch. Uitzonderingen daargelaten, krijg je meestal pas interesse voor een heel nieuw paradigma als je vastloopt in het oude. Als er teveel krampachtigheid en stress in je leven heerst. Als je met een burn-out te maken krijgt of in een rouwproces in welke vorm dan ook terecht komt.

En uiteraard melden wij ook dat inzicht in de werking van de menselijke ervaring en een besef van je ware natuur vrijheid en ontspanning oplevert. Transformerend werkt door een complete shift in perceptie. We zien het regelmatig gebeuren. Niet doordat onze gesprekspartners opdrachten uitvoeren, aanwijzingen opvolgen of stappenplannen uitvoeren, maar door iets te begrijpen wat voorbij het intellect gaat. En dat laatste lijkt de grootste uitdaging te zijn. Je wilt iets begrijpen, maar je hoofd mag zich er niet mee bemoeien omdat dát nu juist contraproductief werkt. Ga er maar aan staan.

Je wilt van je angst of stress of depressiviteit af en wij zeggen dat je je niet bezig hoeft te houden met dat gevoel. Dat je er zeker niet tegen hoeft te vechten, maar mag kijken naar datgene wat het ervaart.

Je wilt je leven veranderen en wij nodigen je uit om te herkennen dat alles perfect is zoals het is en dat je vervolgens vanuit dat besef vanzelf wel opmerkt waar je/het heen gaat.

Je wilt een betere relatie en dan hoor je van ons dat relaties (en zelfs anderen) niet bestaan buiten je conceptuele brein en dat liefde en verbinding daarachter huist.

Je wilt de juiste beslissing nemen en wij vertellen je dat je beslissingen genomen worden zoals je hart geklopt wordt en je voedsel verteerd wordt en je bloed gestroomd wordt. En ook nog dat uitkomsten totaal niet relevant zijn voor wie je in essentie bent.

Helaas heb je de grootste kans om te blijven hangen in het oude paradigma wanneer je met een agenda luistert naar wat wij communiceren. Zolang je druk op zoek bent naar een truc of een toepassing, zul je niet kunnen horen waar het werkelijk om draait. Natuurlijk wil je intellect graag vasthouden aan de geijkte, vertrouwde paden en blijven geloven wat je geleerd hebt, maar nieuw en fris bevindt zich daar niet.

Laat die agenda eens thuis als je met ons in contact komt, op welke manier dan ook. En kijk dan in alle rust wat er (niet meer) gebeurt.

Share This