Wij van Shift Academy zijn meestal niet zo…eh… fors met onze mening. Want tja, als je eenmaal weet dat een gedachte nooit waar is, waarom zou je hem dan breeduit op tafel leggen.

En toch gaan we het doen. Geheel tegen onze eigen gewoonte in.

Want we zien een trend op Facebook. Nee, niet die van #metoo of #fakenews. Alhoewel de door ons gespotte trend heel goed onder de laatste hashtag zou kunnen vallen. De trend die wij menen te zien is die van #retrogade.

Mercurius#retrograde
Saturnus#retrograde

Dat werk.

Ongetwijfeld is er altijd wel ergens een planeet, ster of meteoriet in retrograde. Whatever that overigens may be. (“Teruggaand”, lees ik net in het woordenboek).

Zou niet zo erg zijn, ware het niet dat de #retrograde believers hier allerlei oorzaken & gevolgen aan koppelen. Elk menselijk gevoel in het hier en nu, lijkt verklaard te kunnen worden door het al dan niet in #retrograde zijn van een hemellichaam. Een uitleg die het logisch maakt dat je je voelt zoals je je voelt: “Tja, Mercurius Retrograde, hė?”.

Overgeleverd aan de gang der planeten. Met de oorzaak van hoe je je voelt lichtjaren buiten jezelf.

Terwijl dat wat je voelt en hoe je het leven ervaart, altijd alleen tot stand komt via ons eigen denken. Niet door iets buiten jezelf, maar door de gedachten in jezelf.

En ja, die gedachten kunnen #retrograde c.q. teruggaand zijn. Terugdenkend aan nare herinneringen. Teruggaand naar oude, al 100x gerecyclede gedachten. Die pijn doen of het leven stroperig maken.

Vinden wij fijn om te weten. Omdat we daardoor niet langer slachtoffer zijn van waar of hoe een planeet of maan zich daarbuiten beweegt, maar in elk moment de vrijheid hebben om in te zien dat wij okay zijn, dat alles goed is en die #retrogradegedachten niet meer zijn dan van voorbijgaande aard. Dat zien, geeft vrijheid en kan je ervaring met de snelheid van het licht doen veranderen.

 

 

Share This