Soms loop je aan tegen een reliek van hoe het was vóór je in aanraking kwam met de 3 Principes.

Zo was er afgelopen weekend geen enkele beweging bij mij op te merken om een blog te schrijven. Ik had het druk met andere dingen waar ik meer zin in had. Boodschappen doen, het helpen van mijn verhuizende schoonmoeder en een lange fietstocht. Maar geen blog.

Toch vond ik mezelf op zondagavond achter mijn computer terug. Starend naar de knipperede cursor links bovenin een sneeuwwit Word-bestand. En even later starend naar een half af artikel dat ik met veel pijn en moeite uit mijn vingers had weten te persen, maar waarvan ik écht niet meer wist hoe ik het moest afmaken. Ik probeerde mezelf te dwingen en het resultaat was bar slecht.

Gefrustreerd nam ik even afstand van mijn pogingen tot het schrijven van een coherente blog om thee te zetten. En terwijl ik stond te wachten tot het water aan de kook raakte, voelde ik opeens een inzicht binnenkomen.

Poeh. Daar ging ik weer.

Ik moest en ik zou. Gevolg? Duwen en trekken. Tegen mijn zin in werken. Omdat het NU moest en ik NIET mocht ‘falen’. Later kon niet en niet doen voelde als geen optie. Terwijl ik eigenlijk best wel moe was en liever nog een paar hoofdstukken wilde lezen in mijn boek en daarna lekker vroeg naar bed wilde gaan.

Maar… Het idee dat ik één keer per week een blog moet schrijven is helemaal van mezelf. De druk die ik voelde bestond bij de gratie van mijn gedachten. Niemand verplicht me tot wekelijks bloggen of is teleurgesteld als er een weekje geen artikel van mijn hand online komt. Er komt ruim voldoende content online bij Shift Academy, met of zonder mijn hulp. 😉 En zelfs als het wel nodig was geweest om een blog te schrijven, was dit gewoon zó niet het moment.

Het was weer helemaal glashelder voor me – het mag ook makkelijk.

Als er iets moet gebeuren, komt er vanzelf een moment dat je het doet. Als er iets besloten moet worden, komt er vanzelf een moment dat je het besluit. Als er een blog geschreven moet worden, schrijf je hem vanzelf.

Zoals ik plotseling deed met dit blog, afgelopen zondagavond. Dat was opeens niet moeilijk meer. 😉  

Share This