Je wilt iets ondernemen, iets doen, iets neerzetten. En dus moeten er stappen genomen worden. Vaak best wel veel stappen. Elke reis begint met een eerste stap… Maar welke dan? Er zijn zoveel mogelijkheden dat het verleidelijk is om te proberen je hele reis al van tevoren te bedenken. In deze video delen we graag onze visie op dit onderwerp met je.

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn ervan overtuigd dat het allemaal niet zoveel uitmaakt, wat die eerste stap is. In jouw hoofd kun je het niet eens bedenken. Je weet niet wat er gaat komen. Je weet niet wat voor weer het wordt op jouw wandeling de berg op. Geen idee welke struiken er staan. Maar wat je wel kunt zien is waar je je voeten neerzet. Nu. Die eerste stap. En als je die eenmaal gezet hebt zie je van daar uit wel wat een volgende handige stap is. En daarna volgt er weer een stap. En ja, misschien maak je een klein omweggetje. Maar zelfs dan kom je er sneller dan als je aan de voet van de berg blijft staan omdat je niet weet wat de goede stap is.

De hele reis hoef je niet van tevoren te bedenken. Sterker nog: het is contraproductief om voortdurend je gedachten daarover te laten gaan. Om steeds die trein in te stappen met ‘wat nou als’. Je kunt jezelf nooit ergens uit denken, omdat je nergens in zit. Waar je denkt dat je in zit, is een constructie van je eigen gedachten. Dus: je kunt beter stoppen met denken en gewoon gaan doen. Dan gebeurt er meer.

Share This