Fris verder

met minder ballast en een leger hoofd

Ken je het gevoel dat het leven wel een tandje moeitelozer zou mogen?

Doe mee als je één of meer van deze situaties herkent (of als je gewoon zin hebt om mee te doen):

Je moet opnieuw beginnen

Je bent je werk kwijtgeraakt, je relatie is verbroken of je leven is op een andere manier ’tot stilstand’ gekomen en je hebt het idee dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Maar hoe? Waar haal je de fut vandaan en waar begin je?

Je wilt uit de sleur

Je ervaart sleur en hebt je al heel vaak voorgenomen om het nu eens echt anders aan te pakken. Maar óf je komt niet uit de startblokken óf je valt ongemerkt steeds terug in je oude vertrouwde, maar oh zo ongewenste  denkpatroon of gedrag. 

 

De grens is bereikt

Je bent er klaar mee: die verslaving, je relatie, de voortdurende vermoeidheid of het bang zijn. Het moet anders want de grens is bereikt. Dit kan zo niet langer. Je wilt er de rest van je leven graag vrij van zijn.

je wilt iets kwijt

Je hebt dingen meegemaakt die je zwaar zijn gevallen en het lijkt of je de last daarvan met je meezeult. Tot nu toe is het niet gelukt dit te verwerken, een plek te geven of achter je te laten. Je verlangt naar een lichter leven. 

Neem een frisse douche voor je leven

en ervaar hoe alles anders wordt zonder te veranderen

workshop

Slagers-dochters

principes

graden de andere kant op kijken

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Het lijkt alsof ik uit een volle trommel was op 800 toeren centrifuge stand gehaald ben…

W.

We hoeven veel minder moeite te doen dan ons verteld wordt

Als je het gevoel hebt dat je ergens vast zit in je leven, weer opnieuw moet beginnen of nooit van dat ene probleem afkomt, kan dat een moedeloos gevoel tot gevolg hebben. Het idee opnieuw te moeten beginnen staat veel mensen tegen.

Zonder van een drol een taartje te willen bakken, zien wij vanuit inzicht in de 3 principes iets fundamenteel anders. 

We realiseren ons meestal niet dat we eigenlijk in ieder moment terug bij af zijn. Al lijkt dat niet zo te zijn, omdat we continu door een filter van oude en vertrouwde gedachten kijken naar wat er is.

Elke ervaring is in essentie compleet nieuw en fris en nog nooit gezien, maar wij menen van alles te herkennen. Patronen, woorden, voorwerpen, situaties, die ander. We zetten ervaringen in de tijd en denken dan dat we op een bepaald punt staan in een traject van a naar b. Al is het maar op de tijdlijn van onze geboorte naar de dood.

We zien het verleden in het nu en dat is in praktisch opzicht handig, maar voor het leiden van ons leven desastreus (als we even mogen overdrijven). Want we missen dan volkomen het wonder van dit nieuwe moment waarin we helemaal opnieuw mogen beginnen. Gelukkig wordt dat vanzelf weer herkend zodra je daadwerkelijk ziet dat het er écht niet toe doet wat er gebeurd is of wat er komen gaat omdat verleden en toekomst uitsluitend in het denken bestaan. (En het huidige moment ook simpelweg een denkprojectie is.)

Als we zeggen dat we ‘terug bij af’ zijn, geloven we meestal ook dat er iets te bereiken is. Een punt in de toekomst dat het (alles?) beter zal zijn dat dit, nu, hier. Een moment waarop er iets voltooid is zodat we het streven even kunnen laten en voldoening kunnen voelen (die we dan toeschrijven aan het behaalde doel in plaats van het tijdelijk afwezig zijn van het zoeken).

In deze online workshop kijken we graag samen met jou hoe inzicht in de 3 principes tot een andere ervaring kan leiden. Een andere ervaring van wat er nu is. Slechts door inzicht – zonder dat je er moeite voor hoeft te doen om je leven te wijzigen, je gedrag te veranderen of je denken aan te passen. 

Inzicht is het ontbrekende puzzelstukje

waarmee compleet wordt wat nu onvolledig voelt
Hier heb je écht wat aan!
Luister sinds januari dit jaar, en voor mij is dit het inzicht der inzichten. Niet ploeteren of worstelen, maar de juiste kant opkijken, dat is alles.
Severine

Inzicht kan je zomaar dit opleveren:

veerkracht

Je vindt de oneindige en ongeschonden ruimte waarvandaan je elke keer weer fris kunt bewegen.  Waardoor je gaat beseffen dat je niet terug bij af bent, maar altijd een ‘verlaat de gevangenis zonder betalen’ kaart op zak hebt! 

vertrouwen

 Met kennis van je wie je werkelijk bent is vertrouwen niet langer iets wat je hoeft te zoeken of ergens aan op wilt hangen. Het is permanent beschikbaar. Dat maakt in actie komen ineens een stuk makkelijker!

 

inspiratie

 Je realiseert je dat de bron van inspiratie grenzeloos in. Eerder waargenomen blokkades lossen op of lijken in ieder geval niet meer zo vast. Met die lossigheid ontstaat automatisch ruimte voor frisse nieuwe oplossingen en ideeen. 

energie

Zodra je inzicht krijgt in waar je gevoelens en emoties werkelijk vandaan komen, vallen er veel ongemerkte denksporen vrij. Hierdoor krijg je de beschikking over meer energie dan je nu misschien mogelijk acht. 

Met veel plezier luister ik naar jullie podcast en het heeft bij mij een verandering gebracht daar waar de psycholoog ruim twee jaar tevergeefs probeert dit te realiseren.

Johanna Versluis

“Na jaren zoeken en lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kwam ik via een collega in aanraking met de Slagersdochters. Podcasts om te luisteren, het mag makkelijk. En stukje bij beetje sijpelen de 3P’s mijn leven in. Soms voel ik het, soms ploeter ik. Maar het luisteren naar deze podcasts brengt me weer terug in hoe makkelijk het mag. Sinds kort kijk ik ook naar de radioshows omdat ik member ben geworden in de ShiftAcademy. Wordt het nog leuker van!”

Iris

beluister deze online workshop

vanuit het comfort van je eigen huis

Een frisse start begint online!

Je kunt eenvoudig kijken en luisteren naar deze online introductie-workshop via je computer, smartphone, tablet of laptop. De opname van de workshop staat in onze online leeromgeving en blijft voor je beschikbaar. Je kunt de workshop naderhand dus altijd nog een keertje terugkijken. Na inschrijving ontvang je automatisch de uitleg en inloggegevens.

Linda & Angela gaan met je in gesprek

Je kent ons misschien van onze podcast ‘Geluk in de Aanbieding’ of ons YouTube-kanaal ‘De Slagersdochters’. Los van elkaar ontdekten wij dat leven een stuk makkelijker kan. Dat de vrijheid waar we altijd naar verlangden dichter bij is dan we dachten. Dat ‘klem zitten’ nooit nodig is (en eigenlijk ook nooit waar) en hoeveel vrijer het leven is na inzicht in de 3 principes. Het zorgde ervoor dat we vol in het leven staan zonder dat ons hoofd overvol is. Met deze introductie-workshop wijzen we je graag in de richting waar frisse ideëen en een gevoel van vrijheid altijd aanwezig zijn.

3 principes van Syd Banks

In de jaren 70 ‘ontdekte’ Sydney Banks de 3 principes – of, in zijn moedertaal – the 3 principles. Eigenlijk ontdekte hij niets nieuws. Hij beschreef simpelweg wat er al was, altijd is geweest, nog steeds is en altijd zal zijn. Het wordt echter door velen een nieuw paradigma genoemd omdat het radicaal is in zijn eenvoud. Zo eenvoudig dat je slechts een (soms subtiele) shift nodig hebt om je leven & werk stukken makkelijker én gelukkiger te maken. In deze online workshop helpen we je graag zo’n shift(je) te maken! 

Waar, wanneer en hoe?

De workshop vond plaats op zaterdag 11 juli. De opname is nu voor je beschikbaar.

Zodra je betaling via Ideal heeft plaatsgevonden, ontvang je een mail met de inloggegevens voor het bekijken van de opname. Deze opname blijft voor je beschikbaar, zodat je ruim de tijd hebt om meer dan één keer te kijken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Je krijgt toegang tot de opname voor slechts € 24,95 (incl. BTW).

 

Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal (of het buitenlandse alternatief hiervoor als je geen Nederlandse bankrekening hebt). Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie om bij de opname te komen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het idee dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we onze angsten probeerden te bezweren en een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan deze Online Workshop.

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Vragen?

Heb je vragen of wil je met ons aan de slag maar twijfel je wat het beste bij je past? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Je kunt ons op werkdagen bereiken via 035-588.51.49. Mochten we niet bereikbaar zijn, dan neemt onze voicemail je boodschap aan en belt één van ons je z0 spoedig mogelijk terug.

Mailen mag natuurlijk ook altijd: welkom@shiftacademy.nl. Je mag er op rekenen dat we binnen 2 werkdagen reageren op je e-mail.

Share This