voorkomen van Burn-out

Frisse inzichten voor het voorkomen (en genezen) van burnout.

Een online training waarin je leert volgens welke psychologische principes ieder mens functioneert – en hoe dit er voor zorgt dat je moeiteloos minder stress ervaart. Een methodeloze methode die je een alternatieve oplossing biedt die in de praktijk zeer effectief is gebleken.

 

Hang je tegen een burn-out aan?

Voor wie dreigt op te branden

Herken je één of meer van onderstaande symptomen?

slechte concen-tratie

Waar je vroeger een kei was in multitasken, is het tegenwoordig al moeilijk voor je om je goed te concentreren op één ding. Misschien zit je zelfs al zo ver in een burnout dat de eenvoudigste dingen (koken, autorijden, een gesprek volgen) plotseling te moeilijk voor je zijn. Je bent bang dat je concentratie nooit meer wordt wat het ooit was. 

Op je tandvlees lopen

Je bent moe. Niet een beetje maar heel erg. Als je je bed nog uit kunt komen, is dat met grote moeite en een heel zwaar lijf. Ga je eenmaal naar bed, dan wil de slaap vaak niet komen of lig je midden in de nacht uren wakker. Je zit in een schijnbaar vicieuze cirkel van moe-vermoeider-uitgeput.

geen uitweg zien

Het voelt alsof je in een fuik gezwommen bent waar geen uitgang is. Een fuik van enorm veel te doen en/of heel veel stress. Je weet dat het allemaal teveel is maar ziet geen goede mogelijkheid om zonder schade uit deze overload te stappen. De buitenwereld stelt eisen waar je momenteel niet aan kunt voldoen.

Een burn-out is absoluut te voorkomen

 vrijheid van stress is binnen handbereik

Zwoegen en ploeteren is goed, zo is de meesten van ons voorgehouden. En als er genoeg gezwoegd en geploeterd is, mag je ontspannen. Op vrijdagmiddag. In de vakantie. Na afsluiting van dat traject of aan het einde van je (ellenlange?) to-do list. Tenminste, als ook je huis een beetje op orde is en de kinderen voldoende aandacht hebben gekregen.

Niet zo verwonderlijk dus, dat burn-out en stress aan de orde van de dag zijn. Want we ploeteren door tot we écht niet meer kunnen en storten dan in met een scala aan mentale en fysieke klachten.

Helaas is het inmiddels gemeengoed om ervan uit te gaan dat een burn-out je leven lang in een bepaalde mate bij je blijft – je bent dus goed de pineut als je hem eenmaal te pakken hebt. Omdat een burnout volgens zeggen a) moeizaam over gaat, b) tot restverschijnselen leidt en c) je altijd een verhoogde kans houdt dat de burnout terugkomt.

Wij weten dat het anders mag en kan! Met een methodeloze methode die een volledig andere, frisse kijk op het leven en burn-out kan opleveren. Wij wijzen je graag de weg.

Met Een nieuw paradigma 

De drie principes waar wij over praten, in de VS en de UK ook wel ’the Inside Out Understanding’ of ‘Innate Health’ genoemd, beschrijft het achterliggende mechanisme van het leven in zijn algemeenheid en jouw psychologisch functioneren daarbinnen in het bijzonder. Inzicht in dit systeem biedt ontspanning en helderheid.

Het is het verschil tussen blijven geloven dat de zon opkomt & ondergaat en je realiseren dat de aarde rond de zon draait. Een fundamenteel ander uitgangspunt, waarvan de ontdekking destijds heel veel dingen duidelijk maakte en op zijn plek liet vallen. Ook al blijven we waarnemen dat het andersom is en ook al blijven we praten over (en vooral: genieten van!) de zonsopkomst en -ondergang. Zo is het ook met de inzichten die wij delen. Je realiseert je hoe het leven altijd al gewerkt heeft, en daardoor kan alles anders worden.

Wat van jou gevraagd wordt is de bereidheid om verder te kijken dan wat er allemaal om je heen gebeurt. Ben je oprecht nieuwsgierig naar waar jouw ervaring van situaties vandaan komt? Durf je afstand te nemen van de fascinatie voor je problemen? Kun je naar binnen keren in plaats van naar buiten te blijven wijzen? Ben je klaar met de drama’s en wil je zien dat rust en wijsheid ook in jou huizen? Kortom:

durf jij van perspectief te veranderen?

een nieuw perspectief dat voor ontspanning zorgt

Talloze technieken en trainingen leren je beter met stress om te gaan en van je burn-out af te komen.  Maar alles helpt maar een klein beetje en tijdelijk.

Ongeacht je omstandigheden: jij als persoon maakt het grootste verschil als het gaat om ontspannen, relaxt en gelukkig leven.

Als voormalig stresskippen willen wij, Linda Spaanbroek & Angela Mastwijk, je graag leren hoe je fris, fruitig en zen kunt blijven als de druk oploopt – en wat je kunt doen als je onverhoopt toch ten prooi valt aan te hoge spanning of in een burn-out bent beland.

De inzichten die we met je zullen delen hebben er voor gezorgd dat:

  • Wij zelden stress ervaren (terwijl er nog steeds dingen ‘mis’ gaan in ons leven)
  • We nooit meer ‘s nachts wakker liggen met een onbestemde angst voor alles wat er mis kan gaan.
  • Tegenvallers even weinig impact hebben als de constatering “Goh, het brood is beschimmeld”. En dat terwijl het enthousiasme om door te gaan, blijft.

Het enige wat daarvoor nodig bleek, was inzicht in hoe we als mens eigenlijk functioneerden. En dat was anders dan we tot dan toe gedacht hadden.

Ons inzicht in de werking van de 3 Principles zorgde voor rust, ontspanning, meer genieten, flexibeler zijn, een betere verbinding met mensen ervaren, lichtheid, vrolijkheid… kortom: écht en blijvend geluk.

Linda kent de uitzichtloze vermoeidheid van een burn-out

“Jaren geleden ging – in figuurlijke zin – op een ochtend ineens het licht niet meer aan. Ik werd wakker en kon niks meer. Mijn lijf was superzwaar, ik leek nauwelijks te kunnen nadenken en de badkamer lag plotsklaps op een onmogelijk afstand van mijn bed. Het was het begin van een lange periode van opkrabbelen, weer vallen en weer proberen op te staan. Ik kreeg te horen dat ik een burn-out had en ging een formeel traject in om daarvan af te komen. Arbeidsdeskundige, bedrijfsarts, maatschappelijk werk, therapie en sporten… ik deed als harde werker alles om mijn energie terug te krijgen en weer goed mee te kunnen draaien in het dagelijkse leven. Had ik toen geweten wat ik nu weet, dan zou ik nooit in die burn-out geraakt zijn. Burn-out voorkomen of genezen is zoveel makkelijker dan ik toen dacht… Hoe? Dat wil ik je, samen met Angela, heel graag laten zien! ”

Leven vanuit ontspanning begint met inzicht in de menselijke ervaring

Wat ons betreft zijn de inzichten die we in deze online training  met je delen, de ‘missing link’ in ons leven. Zij zijn de schakel waarmee je van voortjagen & streven overstapt naar geïnspireerd doelen bereiken. De schakel die ervoor zorgt dat stressvolle omstandigheden veel minder invloed op je hebben. Het is de schakel die de kennis, kunde en kracht die je in je hebt, verbindt met stressvrij leven.

Wij zijn om. Doe je met ons mee?

De 3P’s hebben voor mij al veel veranderd, ik voel me al veel minder gestrest en angstig. Daar ben ik super blij mee.

Gerda van der Zande

De inzichten die wij delen kunnen leiden tot:

meer energie

Je kijkt anders tegen jezelf en het leven aan, waardoor je concentratie en energie weer terug komen. De nachten zijn er als vanouds om uit te rusten en de dagen om dingen met enthousiasme te doen.

Minder stress

Je bent meer ontspannen, middenin  situaties die zich voordoen. Je krijgt een heel andere kijk op de eisen die aan jou gesteld worden of die je jezelf oplegt. Je voelt je niet langer verantwoordelijk voor de hele wereld.

TOEKOMST-PERSPECTIEF

Je hebt meer vertrouwen in jezelf, in het leven en in de toekomst. Je ziet dat jij alles al in je hebt om op een voor jou prettige manier te leven. Wat anderen zeggen, raakt je minder. Er is weer licht aan het einde van de tunnel… sterker nog: je bent UIT de tunnel!

NIEUWE STAPPEN

De chaos in je hoofd is afgenomen. Oude denkpatronen verdwijnen schijnbaar vanzelf. Dit geeft helderheid en ruimte om nieuwe mogelijkheden en nieuwe stappen te zien. Je krijgt ideeen en onderneemt acties die je eerder niet eens kon bedenken!

Van speelbal naar speelveld

Je bent niet langer een speelbal van de omstandigheden. Het leven wordt eerder jouw speelveld waarin je niet langer afhankelijk bent van (de mening van) anderen.

BURN-OUT PROOF

Doordat je weet hoe je psychologisch écht werkt, verdwijnt de kans op een van burn-out. Wat je in de toekomst ook overkomt, meer dan een tijdelijke dip zal het je niet opleveren. Burn-out is geen optie meer.
Ik ben blij dat ik veel meer vertrouwen in de toekomst heb gekregen. Vorig jaar rond deze tijd had ik dat gevoel nog niet. Ik kan ShiftAcademy eigenlijk aan iedereen aanbevelen. Je kunt jezelf rustig proberen te maken door op je ademhaling te letten, maar de 3 principes zijn alles verklarend. Ze zorgen ervoor dat je doorziet wat jouw emoties met je doen. Ze zorgen er onder andere voor dat onzekerheid niet ontaard in paniek, zodat ik in beweging blijf.
Matthea Bussemaker

www.devideoassistent.nl

LET OP! Deze online training is mogelijk anders dan je verwacht

Een aantal dingen maken expliciet geen onderdeel uit van deze online training.

Geen therapie

Geen tips en trucs

Geen mindfulness

Je krijgt geen voorschriften! De wereld zit al vol met goede ideeëen en tips en trucs. Wij geven je ‘slechts’ de gelegenheid om je eigen wijsheid te (her)ontdekken en je eigen kompas te vinden.

Je hoeft niets te veranderen in je leven. Het is ook niet nodig om aan jezelf te sleutelen. Het enige wat wij doen is jou helpen een misverstand uit de weg te ruimen, zodat je met frisse moed en grenzeloos vertrouwen verder kunt. Wat wij wél van jou vragen is een open mind en de bereidheid om te zien dat het leven misschien heel anders werkt dan je tot nu toe gedacht hebt. En een beetje tijd, natuurlijk. Om de video’s te bekijken, maar ook om de materie rustig op je in te laten werken.

Wél: inzicht, ontspanning, inspiratie & oplossingen

Zo werkt deze online training

Het online programma ‘Voorkomen van Burn-out’ bestaat uit acht online modules die je verspreid over zes weken ontvangt. Die zes weken is een bewuste keuze; de inzichten hebben namelijk wat tijd nodig om in te dalen waardoor suddertijd tussen de opeenvolgende modules je helpt om het meeste profijt te hebben van deze training.

De modules bevatten elke week een aantal relatief korte video’s met een zeer impactvolle inhoud. Je kunt de video’s zo vaak bekijken als je wilt… maar neem ook de tijd om ze in alle rust op je in te laten werken. Deze training volg je waar en wanneer je maar wilt; een internetverbinding is voldoende om bij de materialen te kunnen die in onze online leeromgeving voor je klaar staan.

We hebben er bewust voor gekozen deze training online aan te bieden zodat je geen extra belasting op je agenda ervaart. Je kunt op jouw tijd naar de materialen kijken en luisteren. Mocht je er behoefte aan hebben jouw situatie expliciet met ons te bespreken, dan is dat mogelijk door extra coaching bij deze online training aan te schaffen.

Dit is de globale inhoud van het programma:

Introductie-module

In deze introductie leer je hoe je het maximale uit deze online training haalt. We laten je zien wat je zal helpen en wat je tegen kan houden om de inzichten te krijgen die het mogelijk maken om anders (lees: beter) om te kunnen gaan met stress en burn-out.

Module 1

Je krijgt inzicht in het basismechanisme dat jouw emoties aanstuurt. In zijn algemeenheid, geldend voor iedereen én specifiek voor jouw burn-out klachten. Je gaat zien hoe je ook in stressvolle situaties beter je rust kunt bewaren.

Module 2

Je gaat herkennen wat we – ongemerkt & onbedoeld – allemaal doen waardoor we veel meer zorgen en stress ervaren dan eigenlijk nodig is. Je leert wat je zelf kunt doen om je eigen balans terug te vinden. Daarnaast kijken we naar de angst die je wellicht hebt dat deze burn-out nooit meer over gaat. Je krijgt vertrouwen dat je situatie alles behalve uitzichtloos is. Het licht aan het einde van de tunnel komt al dichterbij!

Module 3

Je leert hoe het écht komt dat je je in een dreigende bun-out bevindt en waarom de oplossingen die je aangedragen worden, vaak zo slecht lijken te werken.  Je kunt de schuldvraag (“Waardoor is dit veroorzaakt?!”) loslaten waardoor je al direct meer rust ervaart. Je ontwikkelt nieuwe helderheid over de rol van anderen in het ontstaan van jouw stress & burn-out.

Module 4

Je ontdekt de bron van waaruit je vertrouwen kunt putten in je eigen kracht. Je ontwikkelt intuïtie van waaruit nieuwe oplossingen zichtbaar worden. Je leert welk aspect voor moeiteloosheid zorgt en reageert minder vanuit angst, onzekerheid en boosheid. Je krijgt meer en meer het gevoel dat je met de stroom mee drijft, in plaats van er tegenin te moeten zwemmen.

Module 5

Je ervaart meer ontspanning en rust midden in de situatie waarin je momenteel zit. Je gaat meer en meer zien dat zowel jij als je omgeving okay zijn onder alle ellende die je ervaart. Dit is een grote stap in de richting van het ontdekken van frisse, nieuwe oplossingen. Op deze manier word je ook een betere gesprekspartner voor de bedrijfsarts en je werkgever.

Module 6

Je ruimt het misverstand uit de weg dat positief denken, “nee” zeggen en rust nemen de oplossingen zouden zijn voor je stress en burn-out. Je doorziet sneller waar jij jezelf in de weg zit en bent beter in staat de feiten te herkennen, zonder dat je emoties met je aan de haal gaan. Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning en kom je tot betere en innovatievere oplossingen.

afsluitende module

In deze bonusmodule laten we je graag zien hoe je er voor zorgt dat het geleerde ook beklijft. Je ontvangt een aantal handreikingen waardoor de kans veel kleiner wordt dat je  terugvalt in de stress en wanhoop dit je bij aanvang van deze training waarschijnlijk ervaarde. Bye bye, burn-out…. voor altijd!

kers-op-de-taart bonus

Je hebt hierboven een idee gekregen van wat de online training “Voorkomen van burn-out” inhoudt en wat het je kan opleveren. Meer dan genoeg, dachten wij zo. 😉 Toch doen we graag iets extra’s. Om de kans groter te maken dat je de inzichten die je tijdens de training opdoet ook integreert in je dagelijks leven, bieden we je graag deze kers-op-de-taart bonus:

6 weken online Follow-up

Tijdens de online training krijg je een gratis lidmaatschap van de Makkelijk Leven KoffieCorner –en daarmee toegang tot twee online groepssessies per maand waarin je Linda en Angela alle vragen kunt stellen die naar aanleiding van de training bij je opkomen. Bovendien vind je allerlei extra materialen op de bijbehorende site!

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar.

Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes!

Sarah K.

 

disclaimer

Wij weten dat de inzichten die we met je delen veel mensen met stress, verslavingen en onzekerheid enorm heeft geholpen. Of dit ook voor jou geldt, hangt in zekere mate af van jouw bereidheid om te kijken naar wat je nog niet eerder gezien hebt. Wat wij bieden is inzicht in het psychologisch functioneren van de mens waardoor jij helderheid en ontspanning kunt bereiken. Je eigen oplossingen (niet die van ons) voor wat je eerder als ingewikkelde problemen zag.

Niet goed, geld terug

Doordat dit type training volledig nieuw is in Nederland en Vlaanderen, weten wij weliswaar zeker dat hij je investering dubbel en dwars waard is, maar jij niet ;-). Daarom bieden we je een ‘niet goed geld terug’ garantie zodat je deze training risicoloos kunt uitproberen. We geven je graag 12 maanden de tijd om te ervaren of de inzichten die wij delen jouw leven verrijken. Is dat niet het geval en heeft onze training niks voor je gedaan, laat ons dat dan binnen 12 maanden na het moment van inschrijving weten en je krijgt je investering zondermeer retour.

Moeiteloos inschrijven & starten

Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt, starten met deze online training door je in te schrijven via de button ‘inschrijven’ lager op deze pagina. Zodra je op de button klikt, word je naar onze shoppingcart doorverwezen waar je je investering via Ideal kunt voldoen (of via MrCash of Bancontact als je een buitenlandse betaalrekening hebt). Zodra je betaling bij ons binnen is (wat in de regel binnen enkele seconden het geval is), ontvang je van ons twee mails. Eén mail bevat de factuur, de andere mail beschrijft hoe je toegang krijgt tot onze leeromgeving. In die online leeromgeving hangt jouw pakket ‘Voorkomen van burn-out’ voor je klaar. Je kunt direct van start met de introductiemodule en module 1. Vanaf dat moment staat er vijf weken lang een nieuwe module voor je klaar die je kunt bekijken/beluisteren wanneer jou dat het beste uitkomt.

 

Aanvullende optie: Persoonlijke coaching voor extra effectiviteit

Wij kunnen ons voorstellen dat je behoefte hebt aan persoonlijke hulp om je eigen blinde vlekken te doorzien. Als dit inderdaad je voorkeur heeft, schrijf je dan in voor het ‘Online Training Pluspakket’. Het Pluspakket biedt jou naast deze waardevolle online training vier coachingsessies van een uur. Hiermee heb je de mogelijkheid om al jouw persoonlijke vragen, dilemma’s en twijfels met één van ons te bespreken. De coachingsessies vinden meestal plaats via telefoon of Skype.

Maak hier je keuze:

6-weekse Online Training

“Voorkomen van Burn-out”

€ 297

(€ 245,45 excl. btw)

Klik om in te schrijven

Online Training Pluspakket

Online training + vier 1-op-1 coachingsessies

€ 797

( € 658,68 excl. btw)

Klik om in te schrijven

Met veel plezier luister ik naar jullie podcast en het heeft bij mij een verandering gebracht daar waar de psycholoog ruim twee jaar tevergeefs probeert dit te realiseren.

Johanna Versluis

vaak beantwoorde vragen

Mijn werkgever betaalt; hoe regel ik dat?
We hebben regelmatig deelnemers waarvan de werkgever bereid is onze trainingen voor zijn/haar rekening te nemen. In dat geval heb je twee opties: 1) zelf betalen via Ideal, direct starten en de factuur declareren bij je werkgever of 2) ons mailen met het verzoek en de juiste gegevens om een factuur aan je werkgever te sturen en starten zodra je werkgever de factuur heeft voldaan.
Ik heb al een burn-out, kan ik meedoen?
Volmondig: JA! In de training zul je merken dat we er rekening mee houden dat je al midden in een burn-out zit. Voor het effect van de training maakt dat niet uit. De inzichten die je opdoet, doen hun werk. Zelfs als je door de burn-out wat minder geconcentreerd bent dan vroeger ;-).
Kan ik een btw-vrije factuur krijgen?
Als je een bedrijf hebt dat buiten Nederland maar binnen de Europese Unie gevestigd is, kunnen wij een BTW-vrije factuur voor je verzorgen. Meldt je hiervoor aan via e-mail met jouw naam, de naam & adresgegevens van je bedrijf en je BTW-nummer. Na de wettelijke controle bij de Belastingdienst sturen we je een BTW-vrije factuur. Zodra deze is voldaan, kun je starten!
Ik ben niet het burn-out type maar heb wel veel stress - is meedoen zinvol?
Ja! Fijn zelfs als je op deze manier voorkomt dat de grote mate van stress over gaat in burn-out.
Kan ik eventueel later coachingsessies aanvragen?
Als je nog niet zeker weet of je het extra coachingspakket nodig heb naast de online training, is dat geen probleem. Ook na de start bieden we je nog steeds de mogelijkheid om tegen hetzelfde tarief de vier extra coachingsessie aan te vragen.

Heb je nog andere vragen?

Wij staan voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Wie zijn wij?

Hieronder stellen wij ons kort aan je voor:

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Share This