masterclass Moeiteloos ondernemen

Een dag lang inzicht vergaren zodat je makkelijker en meer ontspannen onderneemt. Zelfs (of juist!) als ondernemen nu met stress, gepieker, angst of onrust gepaard gaat.

15 april 2019, 9.30 – 16.30 uur

herken je één of meer van deze bijwerkingen van ondernemerschap?

klemmend probleem?

Er zijn één of meer problemen binnen je bedrijf die je maar niet opgelost krijgt. Hoeveel invalshoeken je ook al bekeken hebt, hoeveel gesprekken je er ook over voert: jij en je personeel lopen steeds tegen dezelfde bottleneck aan.

Teveel to do's?

Je hebt als ondernemer enorm veel op je bordje liggen. Logisch, want de eindverantwoordelijkheid ligt op jouw schouders. Er zijn teveel prioriteiten om je werkweek tot 5 dagen te beperken waardoor je ook ’s avonds en in het weekend werkt.

Overvol hoofd?

Je concentratie is versnipperd en gedachten razen in hoog tempo door je hoofd. Veelal vanuit enthousiasme, soms vanuit angst dat het mis zal gaan. Alhoewel je er aan gewend bent, doen die razende gedachten soms bijna pijn.

energie-gebrek?

Het voelt alsof je altijd moe bent. Je hebt al van alles geprobeerd om je oude energieniveau weer terug te krijgen maar zonder resultaat. Gezonder eten, meer bewegen en betere ‘slaaphygiëne’ blijken niet of slechts tijdelijk te helpen. Waardoor je minder in je bedrijf kunt presteren dan je graag wilt.

klagende partner?

Je partner en misschien kinderen melden regelmatig dat je wel erg veel weg bent. En dat als je thuis bent, je er eigenlijk niet bent. En helemaal ongelijk hebben ze niet, want je betrapt jezelf er regelmatig op dat je “m-mm” antwoordt terwijl je eigenlijk niet gehoord hebt wat er gezegd werd.

fysieke klachten?

Je hebt vage of minder vage klachten zoals rugpijn, darmproblemen, stijve spieren, ontstekingen of regelmatige infecties. Die niks met stress te maken lijken te hebben maar voluit ondernemen een stuk lastiger maken. Los van het ongemak kost het je ook teveel tijd om artsen af te lopen om de oorzaak van de problemen te achterhalen.

ondernemen mag ook makkelijk

Ga ondernemen zonder bijwerkingen

Herken je het voortdurende enthousiasme om iets ‘neer te zetten’ met je werk of je bedrijf? Je wilt misschien een bijdrage leveren, jezelf en/of de buitenwereld laten zien dat je ‘het’ kunt of geld verdienen op je eigen voorwaarden in plaats van die van een baas. Of misschien ben je enthousiast om iets in de wereld te zetten waar nog geen baan in te vinden is omdat je voor de troepen uitloopt op je vakgebied.

Linda Spaanbroek
Voormalig ondernemerscoach & bekroond ZZP-onderneemster van het jaar 2011

Misschien herken je dan ook mijn ervaring dat dit enthousiasme in mijn geval uitmondde in veel te veel uren bezig zijn met mijn bedrijf en als ik er niet mee bezig was, er over nadenken. ’s Nachts wakker worden en mijmeren (of malen) over de volgende stappen, wakker schrikken met iets wat ik vergeten was en écht nog moest doen. In het bos wandelen en filosoferen over wat er allemaal nog zou kunnen, welke kansen er waren en hoe die vooral niet moesten blijven liggen.  

Mijn enthousiasme heeft jarenlang een randje ‘streven’ gehad dat eigenlijk een beetje schuurde en écht genieten van het volle spectrum van het leven in de weg zat.

Natuurlijk was er op gezette tijden wel het genieten van wat er allemaal gebeurde, maar achteraf gezien was er ook bijna voortdurend een achtergrondmuziekje van lichte stress. Wat in mijn geval uitmondde in een ambulancerit-met-gillende-sirenes richting het dichtstbijzijnde ziekenhuis vanwege een hartinfarct… een hartinfarct dat hyperventilatie bleek te zijn. De voortdurende lichte stress eiste uiteindelijk een soortgelijke tol als heftige stress zou doen.  

Toen ik ontdekte dat ik zo goed was in mezelf enthousiasmeren voor mijn werk dat het ongezond was, leek het een goed idee om te enthousiasminderen. Ik probeerde zichzelf te dwingen minder uren te werken, minder te willen, minder hooi op mijn vork te nemen en minder in mijn hoofd met mijn werk bezig te zijn. Slimmer time-management, slimmere manieren om klanten te werven en mijn dienst te leveren en meer bewuste werkvrije dagdelen.

Het waren mooie pogingen om te enthousiasminderen  maar het werkte niet zo goed; sterker nog, het verhoogde het gevoel van stress omdat de behoefte aan streven niet bevredigd werd. Tot ik een nieuw paradigma ontdekte en ging ervaren dat succes zonder stress een optie is. Dat leven & ondernemen zonder streven mogelijk is en – tot mijn verrassing – hetzelfde resultaat oplevert!

stresskip en angsthaas

vinden ontspanning en vertrouwen

Onafhankelijk van elkaar maakten wij, Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk enige jaren geleden kennis met een nieuw paradigma. Een paradigma dat wereldwijd veel mensen heeft geholpen. Het zorgde ook bij ons voor psychologische vrijheid en een shift in de manier waarop wij het leven, ons werk en ons ondernemerschap tegemoet treden en ervaren.

Een shift waarvoor we niet hoefden te ploeteren noch hoefden te mediteren of analyseren.

En dat is een groot verschil met hoe in de regel wordt gekeken naar het makkelijker maken van leven, werk & ondernemerschap. Er wordt ons verteld dat we heel specifieke eigenschappen en vaardigheden moeten ontwikkelen, de juiste strategieën moeten volgen en de slimste ontspanningsmethoden moeten toepassen. Pas als we dat allemaal goed gedaan hebben, is er ontspanning aan het einde van de regenboog. Wij, oprichters van de Shift Academy, weten dat er een shortcut is om ontspanning, geluk en genieten te ervaren  middenin je huidige leven.

maak de Shift naar moeiteloos ondernemen

want leven en werk mogen makkelijk zijn

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk en moeiteloos ondernemen in de weg staat.

Zo simpel, dat je het snel als “te gemakkelijk” kunt bestempelen. Waardoor wij tegenwoordig nog weleens het verwijt krijgen dat wij de uitzondering op de ondernemersregel zijn omdat we samen lachend, ontspannen en genietend een succesvol bedrijf hebben opgebouwd. Niets is minder waar. Jij hebt hetzelfde in je als wij. Dezelfde rust. Hetzelfde plezier. Evenveel lef. Het is een kwestie van een shift in inzicht.

Een shift naar moeiteloos ondernemen vergt geen inspanning, slechts inzicht

Het is onnodig om uren op een matje te zitten mediteren, jezelf de juiste ‘mindset’ aan te meten, moodboards in elkaar te knutselen of je karakter te veranderen. Waar technieken en nieuwe vaardigheden aanleren tijd en inspanning kosten, kan het verkrijgen van inzicht in een ogenblik plaatsvinden.

Doe mee aan deze Shiftdag en ontdek jouw sleutel tot moeiteloos geluk in leven & ondernemerschap!

moeiteloos ondernemen kán

Succes zonder stress blijkt een optie

“Ik arriveerde met een vol hoofd, pijn in mijn schouders en redelijk onzeker over wat ik allemaal nog te doen had. Ik ging de dag weg met een leeg hoofd en mijn pijn in mijn schouder was verdwenen. Hoe dit kan? Dat heeft te maken gehad met wat ik die dag allemaal leerde bij Linda en Angela.

Mijn overactieve werkhouding wordt gevoed door mijn perfectionisme en die weer door mijn onzekerheid. Niets mag fout gaan en alles wat ik doe moet kwalitatief goed zijn en inhoud hebben. Vooral geen onzin verkopen. Ik leer dat ik dit alles zelf bedenk. Niemand zegt dat ik het zo moet doen, dit bedenk ik zelf. Met deze gedachten creëer ik mijn eigen stressvolle gedachten.

Ik leerde over de 3 principes van het leven; denken, ervaren en mijn universele levensenergie. En wat zo heerlijk was, ik kwam er achter dat het gewoon makkelijker mag. Nu ik dit zie en begrijp lijkt alles in eens eenvoudiger en logischer. Hoe gek kun je jezelf maken. Dit is een ervaring die ik heb meegenomen en nu toepas in mijn werk als organisatie-adviseur, coach en trainer. Ook thuis in de opvoeding met mijn 2 kinderen helpt het enorm. Lekker doen waar je zin in hebt, doen wat je leuk en zinvol lijkt. Zonder stress.” Cynthia Noordoven, Organisatie adviseur/ Coach/ Trainer Werkgeluk

www.Sense2b.nl

Ik ken Linda Spaanbroek zowel zakelijk als privé en ik merkte de laatste jaren dat ze steeds onverstoorbaarder werd en meer ‘zen’. Ze leek niet meer zo afhankelijk van de omstandigheden en dat vond ik zo inspirerend, dat ik dat ook wel wilde. Nou ja, ik werd wel een beetje over de streep getrokken door haar assistente Mira, die ik ook al zo jaloersmakend ontspannen vond overkomen.

Tijdens de 3daagse zag ik ineens hoe dat werkt met gedachten. Wat ik vaak doe is er een aantal achter elkaar zetten met komma’s er tussen. Terwijl ik ook gewoon een punt kan zetten achter een gedachte of emotie. Dat ben ik blijven doen na deze training en het grappige is dat dit bij mijn 13-jarige dochter – die ik hierover vertelde – ook is blijven hangen. En als zij nu bijvoorbeeld eens een grote mond opzet, kan ik sneller mijn mond houden en denken: “Mijn dochter heeft nu een grote mond. Punt.”

Wat ik ook opvallend vond tijdens het programma, is dat ik weinig hoefde te doen. Ik hoefde mijn gedachten niet om te vormen of te negeren. Ik hoefde geen oefeningen te doen. Niets. Therapie voor luie mensen, heerlijk! 🙂

Deze ‘therapeutische uitwerking’ zie ik terug in mijn bedrijf. Ik geef mezelf minder op mijn kop als ik niet de dingen doe die ik die dag had gepland. Ik begrijp nu beter dan hiervoor dat ik dan kennelijk behoefte heb aan tempovertraging. En intussen vertrouw ik er meer en meer op dat het goed komt. Dat dat wat ik wil, toch wel gaat gebeuren.

Mijn calvinistische gedachten over bijvoorbeeld mijn hardwerkende team zijn ook minder geworden. Nu neem ik bijvoorbeeld rustig de tijd voor mezelf en doe ik waar ik zin heb op dat moment, terwijl mijn team aan het doorbuffelen is.

Ook met sporten merk ik dat mijn gedachten rustiger zijn. Vroeger kon ik bloedfanatiek en driftig zijn. Als ik nu met tennis van de baan word geveegd of ballen missla, foeter ik niet meer op mezelf. De zelfverwijten zijn grotendeels tot rust gekomen.

Warm aanbevolen, deze therapie voor luie mensen! Aartjan van Erkel

www.schrijvenvoorinternet.nl

Wat ons betreft zijn de inzichten die we tijdens deze MasterClass met je delen, de ‘missing link’ in ons leven. Zij zijn de schakel waarmee je van voortjagen & streven overstapt naar geïnspireerd doelen bereiken. De schakel die ervoor zorgt dat stressvolle omstandigheden veel minder invloed op je hebben. Het is de schakel die de kennis, kunde en kracht die je in je hebt, verbindt met stressvrij leven en geinspireerd ondernemerschap.

Wij zijn om. Doe je met ons mee?

Grijp je kans!

van streven naar leven

De inzichten uit deze Masterclass leiden tot:

Meer genieten

Je ontdekt de belangrijkste factor die jouw stressniveau ongewild altijd hoger maakt dan nodig. Met dit inzicht lijken problemen ineens een stuk minder heftig, minder frequent  en makkelijker oplosbaar dan voorheen. En op bijna magische wijze krimpt je to-do lijst naar een overzichtelijke lengte.

Minder stress-klachten

Je slaapt weer. Zonder daar uren voor te hoeven mediteren of een jarenlange therapie te ondergaan. Lichamelijke klachten kunnen verminderen en je functioneert vanuit ontspanning. Je voelt je energieker waardoor je je beter kunt concentreren als dat nodig is.

Rust in je hoofd

Ook buiten het weekend en de vakanties! Zodat er meer ruimte komt voor inspiratie, plezier en wezenlijk contact met de mensen om je heen – niet alleen je vrienden en familie zien meer van de ontspannen jij, ook je klanten ervaren meer verbinding waardoor ze liever zaken met je doen dan voorheen.

Wat een geweldige mindset training was het. Het lijkt net alsof ik mijn huis heb opgeruimd. Ik voel enorme vrijheid in mijn hoofd en wat een rust. Hierdoor heb ik vandaag heel gefocust gewerkt en ben ik met de juiste dingen bezig. Werk ik eigenlijk nog wel?! 😉 Dank je wel Linda: dit is zo’n bevestiging dat ik bij jou in de goede training zit! Wout Plevier

www.woutplevier.nl

LET OP! Deze Masterclass is mogelijk anders dan je verwacht

Alhoewel het onze volledige intentie is om je te laten zien wat maakt dat je met kalmte én enthousiasme kunt leven en werken, gaan we een aantal dingen expliciet NIET doen.

Geen Mindfulness

Geen Meditatie

Geen oefeningen om denkpatronen te wijzingen

Wél: Inzicht in hoe jij met kalmte & enthousiasme kunt leven & werken

Ik ervaarde snel stress. Of ik nou te laat dreigde te komen voor een afspraak of stress voor een nieuwe offerte… Regelmatig greep de stress me bij de keel. Door er op de3P-manier naar te kijken, heb ik mijn stress een schop onder zijn achterwerk gegeven en ervaar ik vaker ‘niets aan de hand’. Hedwig Schlötjes-Belle

www.elearningmadeeasy.nl

Ik ervaarde een hoofd vol gedachten die mij tegenhouden, belemmeren te doen wat ik nu wil of moet doen. Na de training kan ik me beter focussen op het nu en ben ik meer ontspannen! Barbara Martinus

www.quali-tijd.nl

Waar, wanneer & hoeveel?

De Live Masterclass Moeiteloos Ondernemen vindt plaats op maandag 15 april 2019 op onze eigen locatie in Soest van 9.30 tot 16.30 uur.

Deelname aan deze Masterclass is slechts € 197,- exclusief BTW. Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen. Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal. Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk per e-mail een factuur ontvangt én alle benodigde informatie voor de Masterclass zelf.

Op je inschrijving is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Na deze 14 dagen is er geen mogelijkheid tot restitutie als je onverwacht verhinderd bent. Wel is het te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen aan deze Masterclass. Het enige wat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

De 3Principles training heeft me heel stabiel gevoel opgeleverd. Ik zal niet snel meer in de stress raken. Als het wel een keer gebeurt dan kan ik er heel makkelijk op reflecteren en mee omgaan. Het heeft me geholpen nog authentieker te zijn, juist doordat ik helemaal gestopt ben met denken voor anderen. Dat heeft een heel positief effect op mijn leven en mijn werk, het zorgt dat ik comfortabel ben met zichtbaarheid en daar ben ik heel erg blij mee! Krista de Wolff

http://www.kristadewolff.nl

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze podcast ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters),  onze video’s en onze coaching & training.  

Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan de MasterClass!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Share This