shiftdag ‘loslaten’

Een dag lang inzicht vergaren zodat je meer ontspannen en vanuit vertrouwen werkt & leeft. Zelfs (of juist!) als je een sterke behoefte aan controle hebt. 

21 september 2019, 9.30 – 16.30 uur te Soest (max. 16 deelnemers)

voel je een onbestemde angst?

Je ligt regelmatig ’s nachts wakker of kunt niet in slaap komen door een onbestemde angst. Ondanks het boekje naast je bed waar je in schrijft wat je wakker houdt, blijven de gedachten en emoties die je wakker houden, komen. Je weet dat je leven fijner zou zijn als je zaken makkelijker los zou kunnen laten maar tot nu toe lukt dat niet. 

gaan dingen niet zoals je wilt?

Je had verwachtingen en misschien zelfs een plan over hoe jouw leven er uit zou moeten zien. Maar in praktijk blijkt niks en niemand zich daar iets van aan te trekken. Of het nu de grote lijnen van je leven zijn of de details; mensen gedragen zich anders en situaties verlopen anders dan jij nodig hebt om je écht oké te voelen. Men zegt dat je “gewoon moet loslaten” maar je hebt geen idee hoe. 

ervaar je (veel) onrust?

Je hebt veel te vaak een vol hoofd. En wat je ook doet om tot rust te komen, het werkt maar tijdelijk of op sommige momenten. Je hoopt rust te vinden in het managen van je omgeving (de juiste baan, het opgeruimde huis, het perfecte uiterlijk, enz.) maar vindt daardoor eigenlijk ook geen blijvende rust. Je zou willen dat je hoofd een keertje stopt! 

een dag lang inzicht vergaren

voor iedereen die geen idee heeft hoe je moet loslaten

Het lijkt voor velen van ons alsof we de boel niet onder controle kunnen krijgen terwijl we wel heel hard ons best doen.  Het leven loopt anders dan we willen, mensen gedragen zich op een manier die onprettig is en we ervaren emoties die we ongewenst vinden. En daar hebben we veel last van en vaak proberen we van alles om die ongewenste toestanden uit ons leven te bannen. Wat meestal niet lukt en dan is er altijd wel iemand die met dit briljante advies komt:  

“Je moet loslaten!” 

Wij, Linda & Angela, voormalig angsthaas & controlefreak, vinden dat een onmogelijke opdracht. Want wát moet je dan loslaten? En hoe doe je dat? Waar jij je zorgen over maakt, van wakker ligt of anders wilt, is nu eenmaal heel belangrijk voor je en dat kan toch niet zomaar onbelangrijk worden?

Waardoor ‘loslaten’ een volgende ding is waar je in faalt en het gelijk je eigen schuld is dat je het gevoel hebt klem te zitten.

Wij maken het leven graag makkelijker, met minder te doen in plaats van meer.  Loslaten vinden we in dat kader veel teveel werk. Teveel een activiteit om bewust te doen. 

Wij kijken graag naar wat je wilt bereiken met dat ‘loslaten’. We vermoeden iets in de richting van balans, vertrouwen, rust. 

 

Het kan makkelijker!

‘Loslaten’ blijkt niet nodig voor vertrouwen, balans & rust!

Het makkelijke alternatief voor ‘loslaten’

In onze ervaring is loslaten, of het nu gaat om de controle, je gedachten of problemen, niet een ding wat je überhaupt kunt of zou moeten doen. Het lijkt een goeie manier om geen last meer te hebben van allerlei zaken die je dwars zitten, maar er is wat ons betreft iets anders te zien. Iets wat een fundamentele verandering op kan leveren, zonder dat je jezelf steeds moet aansporen tot loslaten. Wij scheppen de ruimte om inzicht te krijgen in het systeem achter al jouw ervaringen. En laten je zien dat alles waar je naar op zoek bent (rust, ontspanning en vertrouwen) al aanwezig is. Zodat dát je nieuwe uitgangspunt in het leven wordt. Waardoor ‘loslaten’ geen doe-ding meer is, maar je volautomatisch, als bijwerking van dat inzicht, minder behoefte hebt aan controle. Je gedachten minder serieus neemt en je je vanzelf minder vastbijt in problemen. En wat niet vastgegrepen wordt, hoeft ook niet losgelaten te worden. Zo simpel is het en zo eenvoudig kan het.

 

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Door Inzicht pak je minder vast waardoor loslaten overbodig wordt

Wat ons betreft zijn de inzichten die we tijdens deze Shiftdag met je delen, de ‘missing link’ in ons leven. Zij zijn de schakel waarmee je van veel piekeren en hard nadenken moeiteloos beweegt naar geïnspireerd en in flow werken. De schakel die ervoor zorgt dat je de kennis, kunde en kracht die je al in je hebt, optimaal kunt gebruiken doordat je jezelf niet langer verliest in eindeloze gedachtesporen. Inzichten zorgen als vanzelf voor het vertrouwen dat jij en de mensen om je heen oké zijn. Ook als jij je er niet mee bemoeit en het anders gaat dan jij wellicht had bedacht.

Wij zijn om.

Doe je met ons mee?

Na járen me met grote interesse verdiept te hebben in Boeddhisme en non- dualiteit, kwam ik jullie site tegen. Dit kon wel eens de kers op de taart zijn! Vele overeenkomsten en vanuit een “andere” invalshoek  bekeken. De doorbraak voelde dichtbij en heb me ingeschreven voor jullie training. Dit had ik precies nodig! Zo leuk, toegankelijk en helder gebracht. Eindelijk komt de helderheid echt bij me binnen en elke keer meer. Ik zie nu vanuit een veel breder perspectief. Mijn grote zoektocht naar willen weten waar het in dit leven over gaat is ten einde gekomen. Wat een rust! De grote valkuil was de gedetailleerdheid waarmee ik te werk ging. Carla Hoeijmakers

Dit kan deze shiftdag je opleveren:

Balans

Je bent meer ontspannen en kunt meer genieten. Angsten of onzekerheden die je eerder uit balans brachten, hebben geen of weinig vat meer op je.  Je wordt veel minder snel uit je evenwicht gebracht. Het echte wezenlijke genieten in het moment kan beginnen.

vertrouwen

Waar je nu nog het gevoel hebt dat je zaken en mensen om je heen moet managen om te zorgen dat het goed komt, ga je zien dat jij en zij oké zijn. Dit volautomatische vertrouwen in het leven maakt dat je soepeler door de dag beweegt en een veel betere relatie met andere mensen ervaart. 

rust

Door een frisse nieuwe kijk op het leven blijken er minder zaken urgent en/of jouw verantwoordelijkheid te zijn. Dat maakt automatisch dat je over minder dingen hoeft na te denken. Je ervaart een ongekende rust in je hoofd en slaapt beter. Leven en werken gebeurt in een veel ‘natuurlijker’ ritme.

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.
Anita Brouwers

http://www.anitabrouwers.nl/

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!! Manja de Jagher

LET OP! De shiftdag ‘loslaten’ is mogelijk anders dan je verwacht

Alhoewel het onze volledige intentie is om je te laten zien wat ervoor zorgt dat je minder of niet ‘vastpakt’ en je leven een stuk makkelijker wordt, gaan we een aantal dingen expliciet NIET doen.

Geen Mindfulness

Geen Meditatie

Geen time-management

wél inzicht in hoe jij kunt leven & werken vanuit vertrouwen, balans en rust

Waar, wanneer & hoeveel?

De Live Shiftdag ‘Loslaten’  vindt plaats op zaterdag 21 september 2019 op onze eigen locatie in Soest van 9.30 tot 16.30 uur. We willen de investering een no-brainer voor je maken omdat we weten hoeveel fijner deze inzichten je leven kunnen maken. Zodat geld in elk geval geen excuus kan zijn om weg te blijven ;-). Deelname aan deze Shiftdag kost € 119,- exclusief BTW (inclusief BTW: € 143,99). Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen. Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal. Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur ontvangt per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de Shiftdag zelf.

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd. Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar. Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes! Sarah K.

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte. Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne meditatielessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden. Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training. Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodeloze methode ;-). Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan de Shiftdag!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Share This