maak de shift

naar leven zonder angst

Een online workshop van bijna 3 uur als Start van leven zonder angst!

Ervaar het verschil dat inzicht in de 3 principes voor je kan maken.

Kijk met ons mee naar de ontbrekende schakel in de huidige, gebruikelijke visie op de verlammende symptomen van angst(stoornissen). Daarmee wordt een compleet ander perspectief en blijvende oplossing mogelijk en staat ook voor jou de deur open naar Leven zonder Angst. Al zit je er momenteel nóg zo diep in en ook al voel je je nog zo beroerd.

De workshop vond plaats op vrijdag 17 april 2020; nu is de opname beschikbaar gesteld. Zodat ook jij vanuit het comfort van je eigen huis (of waar dan ook :-)) met ons mee kunt kijken naar dit nieuwe perspectief.

Benieuwd naar de gevolgen van inzicht in de 3 Principes voor iemand met een angststoornis? (Klik hier voor Maartje’s interview)

Voor iedereen die één van deze dingen herkent:

gebrek aan (nacht)rust

Slapen lukt je steeds minder goed en dus functioneer je op je werk en in je privé-leven steeds minder goed. Je bent geestelijk en lichamelijk vermoeider dan je toe wilt geven. Kunnen die angstige en stressvolle gedachten niet gewoon ophouden?

(onbestemde) angst

 Je wordt regelmatig overvallen door paniek in je hoofd en in je lijf. Schijnbaar spontaan en soms zonder aanwijsbare reden. Je vermijdt misschien bepaalde situaties en handelingen, waardoor je je niet langer vrij door het leven beweegt.

hoop op een oplossing

Je  hebt al veel geprobeerd om van je angst af te komen en niks hielp voor een langere periode. Je merkt dat je af en toe wegvalt in somberheid. En toch is er ergens die hoop dat er tóch een oplossing is waardoor je weer vrijer kunt leven. Zonder ‘restverschijnselen’ van je angst(stoornis).

met eenvoudige maar vernieuwende inzichten

Leven zonder angst is binnen handbereik

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Velen van ons gaan gebukt onder allerlei angsten en soms zijn die angsten zo groot dat ze gepaard gaan met symptomen van depressie en/of burnout. Er worden diverse oorzaken aangewezen: de huidige maatschappij die angst aanjaagt, gebeurtenissen uit het verleden, prestatiedruk en de angst om te falen, opvoeding, de invloed van Social Media die een beeld scheppen waar een beetje perfectionist niet aan kan voldoen, genetische factoren enzovoorts. Op zijn best kun je, op enig moment in de toekomst ‘met je angst om leren gaan’, zo wordt ons voorgehouden. 

Talloze therapieën, trainingen en technieken leren je om te gaan met je angst en de daarbij behorende bijverschijnselen. Waardoor het lijkt alsof de oplossing een kwestie van vaardigheden aanleren is. Een lang proces van heel hard werken aan jezelf om beter te worden. Dat is vermoeiend en lijkt enorm veel van je doorzettingsvermogen te vragen.

Wij, Angela & Linda, maken het leven graag makkelijker. Met minder te doen in plaats van meer. Wij weten uit ervaring (van onszelf en onze cliënten) dat er een eenvoudiger manier is om geen last meer te hebben van angst. Dat ‘eenvoudig’ vind je ook terug in onze werkwijze. Je krijgt geen opdrachten mee die je na afloop thuis moet gaan uitvoeren. Het kan wel zijn dat je iets – of véél – achterlaat (al was het maar het idee dat het heel moeilijk is om van je angst af te komen!).  Wij laten je met deze workshop graag zien hoe jijzelf het grootste verschil kunt maken. Zonder van jou te verlangen dat je verandert! Inzicht in hoe onze psyche functioneert is de sleutel. Je hoeft niets bij te leren om je energieker, vrijer en blijer te voelen, maar je mag wél wat inzien. Wij wijzen je in de goede richting en dat maakt het eenvoudiger om je eigen uitweg te vinden. Het enige wat we van jou verlangen is openheid en de bereidheid om iets nieuws te ontdekken.

Met veel plezier luister ik naar jullie podcast en het heeft bij mij een verandering gebracht daar waar de psycholoog ruim twee jaar tevergeefs probeert dit te realiseren.

Johanna Versluis

krijg inzicht in de échte wortel van angst(stoornissen)

Zodat je zicht krijgt op de uitweg

De kennis die we nu over de oorzaken van en oplossingen voor psychologische problemen zoals o.a. angststoornissen hebben, is gebaseerd op een incorrect paradigma met betrekking tot de werking van de menselijke psyche. De meeste moderne psychologie gaat er vanuit dat externe gebeurtenissen/factoren angst veroorzaken en dat we dus óf die externe factoren moeten aanpakken, óf daarmee om moeten leren gaan (het aloude ‘vermijd, verander, accepteer, pas je aan’ model). Gebaseerd op dit ‘buitenstebinnen’ paradigma, wordt de oplossing voor angst dan ook in de buitenwereld gezocht. Of  wordt er simpelweg gezegd dat angst een stoornis is die nooit meer overgaat en waar je hooguit mee kunt leren leven. Dat paradigma klopt echter niet. Het systeem dat de menselijke ervaring creëert werkt op een andere manier. Gebeurtenissen in de buitenwereld veroorzaken geen angst (al lijkt dat wél zo te zijn). Je kunt wel degelijk vrij worden van je angst of ander psychiatrische label.

Wat is het antwoord dan wel?

Het nieuwe paradigma dat wij je dolgraag willen laten zien, biedt een blijvende oplossing voor angst. Hoe zwaar je nu ook in de shit zit en hoe lang je ook al last hebt van je angst(stoornis) en/of depressie. Tijdens deze Online Workshop wijzen we je in die de richting van dat nieuwe paradigma – de richting van moeiteloos en gelukkig leven.

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!!

Manja de Jagher

Maartje vertelt hoe inzicht in de 3 principes haar angststoornis en depressie deed oplossen

5 minuten versie

Volledige interview

Durf jij een stap in deze richting te zetten?

Leven in mentale vrijheid is ook voor jou weggelegd

Dit kan deze online workshop voor je doen:

veerkracht

We kijken samen naar waar jouw angst vandaan komt en je herkent hoe die oorzaak anders is dan je altijd dacht. Alleen al dit nieuwe perspectief zorgt ervoor dat gevoelens van angst in een ander daglicht komen te staan. En je veel sneller terug bent bij een gevoel van okay zijn.

Vertrouwen

Je hoort voorbeelden van mensen wiens angststoornis niet opgelost kon worden met medicatie en/of therapie en nu toch angst-vrij leven. Je gaat herkennen hoe dit ook voor jou mogelijk is en waar jouw oplossing zich bevindt. Je hervindt vertrouwen dat ook jij relaxt kunt leven.

antwoorden

We laten je graag zien waar de overeenkomsten en verschillen zitten tussen een psychiatrische aanpak van angst enerzijds en angst-vrij leven door inzicht in de 3 principes anderzijds. Je krijgt antwoord op jouw persoonlijke vragen.

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

Alina Smit

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar. Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes!

Sarah K.

 

Waar, wanneer & hoeveel?

De online workshop ‘Leven zonder Angst’ vond plaats op vrijdag 17 april. De opname is nu voor je beschikbaar.

Zodra je betaling via Ideal heeft plaatsgevonden, ontvang je een mail met de inloggegevens voor het bekijken van de opname. Deze opname blijft voor je beschikbaar, zodat je ruim de tijd hebt om meer dan één keer te kijken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Je krijgt toegang tot de opname voor slechts € 24,95 (incl. BTW).

Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal (of het buitenlandse alternatief hiervoor als je geen Nederlandse bankrekening hebt). Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie om bij de opname te komen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we onze angsten probeerden te bezweren en een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan een Shiftdag of lid te worden van de Makkelijk Leven KoffieCorner!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Share This